23-02-2021

Video nadzorom protiv saobraćajnih prekršaja

Na glavnim saobraćajnicama i pristupnim putevima u Budvi uskoro će biti postavljeno 26 kamera koje će 24 sata očitavati registarske tablice na vozilima. Svrha uvođenja video nadzora je, pored ostalog i smanjenje prekršaja u saobraćaju, kazao je za portal RTV Budva Zoran Vučinić načelnik CB Budva.

Video nadzorom protiv saobraćajnih prekršaja | Radio Televizija Budva

Foto:pixabay

Od početka godine na teritoriji opštine Budva dogodile su se 24 saobraćajne nezgode u kojima su,pored materijalne štete, tri lica zadobila teže, osam lakše tjelesne povrede.

“ Ukupno je podnijeto 65 prekršajnih prijava i 325 prekršajnih naloga. Vozači su najviše sankcionisani zbog upravljanja neregistrovanim vozilima, vozilima koja su tehnički neispravna, zatim zbog nepropisnog preticanja i korišćenja mobilnog uredjaja u toku vožnje.

Podnijeta je 21 prekrsajna prijava protiv pravnih lica i odgovornih lica u pravnom licu, najčešće zbog tehničke neispravnosti i neregistrovanog vozila, odnosno isteka važnosti saobraćajne dozvole.

Od početka godine izvedeno je pet akcija pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom Auto šklola, Alkohol, Brzina, Nepropisno preticanje i Taxi , kazao je za portal RTV Budva Dejan Rakočević, komandir CB Budva.

Očekuje se da će uvođenjem video nadzora biti više discipline na cestama sto će uticati na smanjenje broja saobraćajnih prekršaja.

J.M.