27-06-2020

VIDEO: Policijske snage i danas ispred Opštine

Ekipa portala RTV Budva bila je danas ispred zgrade Opštine Budva gdje je u 10h počela sjednica novoformirane većine, po sazivu Snežane Kuč, a koju čine DPS, Crnogorska, SD i nezavisni odbornik Stevan Džaković. Ulaz u zgradu Skupštine opštine Budve obezbjeđivala je interventna jedinica, dok se se u samoj zgradi nalazili i pripadnici privatnog obezbjeđenja. Sjednica je završena oko 16.20h, ali odbornici novoizabrane većine novinarima nisu htjeli da daju izjave.

VIDEO: Policijske snage i danas ispred Opštine | Radio Televizija Budva

Odbornici novoformirane većine stigli su pred Opštinu nešto prije 10 sati, a u zgradu je prva ušla Snežana Kuč.



Iako je na ulazu zgrade Opštine bio prisutan snimatelj sa kamerom, u dopisu dostavljenom medijima, istaknuto je da prisustvo novinarskim ekipama neće biti omogućeno zbog COVID-a 19 i NKT mjera, te da je obezbijeđena službena kamera koja će zabilježiti materijal sa Skupštine.

Sa novinarskim ekipama koje su se nalazile ispred Opštine nisu želeli da komuniciraju.



Desetak okupljenih građana je provociralo odbornika DPS-a Gojka Ljubanovićs i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića.









Iz Demokratskog fronta pred zgradom Opštine bili su šef kabineta Predsjendika Opštine Nikola Jovanović i menadžer Opštine Milo Božović.

Savjetnik predsjednika Carević Đorđije Vujović pokušao je da pregovara sa obezbjeđenjem na ulazu i da utvrdi po kojoj se osnovi formirao spisak kao i ko ga je dostavio obezbjeđenju.

Nakon prozivke od strane obezbjeđenja, odbornici DPS-a Crnogorke i SD-a i nezavisni odbornika Stevan Džaković ušli su u zgradu Opštine, dok je odbornik DF-a Đorđije Vujović kazao da se ne osjeća sigurno da uđe u salu Skupštine jer lice koje traži da ga identifikuje nosi masku i on ne zna sa kim razgovara, nakon čega je zvao policiju da mu obezbijede sigurnost na radu.

On je poručio premijeru Dušku Markoviću da je Budva slobodan grad.



"Zadržaćemo volju građana. Ja idem u stanicu policije da podnesem krivičnu prijavu protiv ovog NN lica iz privatnog obezbjeđenja", rekao je on.

Vujović je ukazao da lica iz privatnog obezbjeđenja, koja kontrolišu ulaz odbornika u zgradu Opštine, nemaju legitimacije





Predsjednik SO Budva Krsto Radović poručio je da se u Opštini ne nalazi nikakva vladajuća kolacija, već, kako je naglasio, korona partija kojoj je svako slovo bezakonsko i koja je pogazila svaki pravni akt.



"Sazivanjem ove sjednice pogaženi su svi mogući pravni akti", napomenuo je Radović.



Predsjednik OO Demokrate Budva i odbornik u lokalnom parlamentu Mijomir Pejović Pejović pitao je medije da li znaju da njima nije dozvoljen ulaz. On je takođe rekao da se unutra nalazi osoba koja je u samoizolaciji.



Da se u zgradi ne nalazi vladajuća koalicija, već korona partija ponovio je i šef kabineta Predsjednika Opštine Nikola Jovanović.



Nakon što su uz pratnju policije izašli iz zgrade Opštine, odbornici DPS-a, Crnogorske, SD-a i nezavisni Džaković nisu htjeli da daju izjave za medije.

Takođe, predstavnici medija zatražili su od obezbjeđenja da pozove odbornicu DPS-a Snežanu Kuč da im da objašnjenje zbog čega ne mogu da prisustvuju sjednici, međutim taj zahtjev je odbijen.

Odbornici DF-a i SNP-a pokušali su da uđu u zgradu Opštine, na sjednicu zakazanu za 14h, a nakon izvjesnog vremena su pušteni.

Neposredno pred 14h odbornici DPS-a, Crnogorske, SD-a i nezavisni odbornik Stevan Džaković, vratili su se u zgradu Opštine, ali nijesu željeli da daju izjave za medije, kojima je zabranjen pristup u skupštinsku salu.

Tokom drugog zasijedanja SO od 14h, u sali je došlo do verbalnih i fizičkih okršaja između odbornika.

Sjednica je završena oko 16.20h, ali odbornici novoizabrane većine novinarima nisu htjeli da daju izjave.