17-06-2024

(VIDEO) Predstavnici MZ Sveti Stefan sa ministrom Đeljošajem: Protesti u Budvi odloženi, čeka se rješenje Vlade

Predstavnici Mjesne zajednice Sveti Stefan danas su se sastali sa ministrom ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore Nikom Đeljošajem povodom raskida ugovora o zakupu grad hotela "Sveti Stefan".


Foto: Media Biro

Kako je kazala predstavnica te MZ Dragana Kaženegra Stanišić Sveti Stefan je u veoma nezahvalnoj situaciji već četiri godine, a plaže u okruženju nisu u adekvatnom režimu.

“Ohrabreni smo sastankom sa ministrom Đeljošajem. Nadamo se jednoj pravilno formulisanoj, konkretnoj informaciji koja će ići ka Vladi Crne Gore, da će ta informacija biti adekvatno razmatrana, usvojena i da će se krenuti ka razrješenju dugogodišnjeg problema”, kazala je ona.Kako je saopštila nakon sastanka ovo je još jedna prilika institucijama da na adekvatan način pristupe problemu u kome sa našla njihova MZ.

Potpredsjednica MZ Sveti Stefan Slobodanka Kentera kazala je da se najavaljeni protesti u Budvi za sada neće održati.“Nakon ovog sastanka mišljenja smo da se ovaj problem može riješiti bez pomenutog protesta. Sačekaćemo dalje odluke Vlade i Skupštine. Ono što sada mogu poručiti je da će građani Budve doći ispred Skupštine kako bi pozdravili odluku o konačnom riješenju ovog zaista velikog pitanja za cijelu Crnu Goru a naročito za nas mještane”, rekla je Kentera.