30-07-2020

(VIDEO) Privatno obezbjeđenje propustilo Džakovića, ali ne i ostale odbornike

Ni ovoga jutra nije bio dozvoljen ulaz pojedinim odbornicima SO Budva od strane privatnog obezbjeđenja, dok je na službeni ulaz Opštine Budva bio propušten nezavisni odbornik Stevan Džaković.

(VIDEO) Privatno obezbjeđenje propustilo Džakovića, ali ne i ostale odbornike | Radio Televizija Budva

"Po kojim kriterijumima Đžaković može da uđe, a mi ne?", pitao je obezbjeđenje Mijomir Pejović:



"Unutra je odbornik Džaković, njega su pustili i po istim kriterijumima moramo i mi da uđemo", poručio je on.

Pejović je takođe kazao da je u toku priprema sjednice koja se ne može održati bez nezavisnog odbornika Stevana Džakovića, te da zahtijevaju da budu pušteni kako bi vidjeli sa kojim zahtjevima Džaković sada ucjenjuje:



I pokušaji odbornika Vujovića da uđe u prostorije Opštine Budva su bili bezuspješni.

“Priprema se sjednica, bez Džakovića se ne može održati, tražimo da uđemo i vidimo čime sada Džaković ucjenjuje, da li vilom na ostrvu ili nekim drugim milionskim zahtjevom”, kazao je Pejović.

On je zatražio da uđu, jer, kako je naveo, Džaković unutra ponovo ucjenjuje i ponovo je ispostavio neki milionski zahtjev.

Marko Marković je kazao da se može vidjeti demokratija na djelu, te da ga baš interesuje kako predstavnici evropske unije kao i ambasade posmatraju na sve ovo.



"Mi imamo trenutno, u zgradi, mafiju kao i sve ovo vrijeme. Oni ne razmišljaju o naciji, o vjeri, njih zanima samo novac i goli interes. I to zamislite koliko su jadni ovi naši sugrađani koji su na ovaj način zauzeli krvave fotelje", istakao je Marković dodajući da su oni jedni apsolutni poslušnici.

Marko Carević je kazao da su građani Budve jutros imali prilike vidjeti, na ovom malom primjeru, bezimene ljude, koji nemaju grama ljudske časti, te da poslije skoro mjesec i po dana i dalje nastavljaju da rade ono što je protiv interesa svih nas ovdje:



"Ne možemo legalizovati pljačku, korupciju, poltronstvo, izdajstvo već ćemo da pravimo jedan pošten sistem koji će nas svuda u svijetu predstaviti onako kako treba", poručio je, između ostalog, Carević.

Odbornik Vujović je ukazao prisutnima na to da privatno obezbjeđenje ne djeluje samo van Opštine već i unutra, jer je, kako navodi, desetak njih tu došlo zbog toga što se trenutno u kancelariji predsjednika SO Budva nalaze Stevan Džaković, Vlado Bulatović, i Anđela Borilović.

Prema njegovim riječima, oni dogovaraju ponudu koju su dobili od DPS-ove organizovane kriminalne grupe vezano za zaduženje Opštine Budva od 40 miliona eura: