31-05-2020

VIDEO: Rad 33. sjednice SO Budva zaključen, nastavak 29. juna

Predsjednik SO Budva Krsto Radović zaključio je rad 33. sjednice SO Budva na kojoj se raspravljalo o smjeni predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, a nastavak zakazao za 29. jun u 12 časova.



Kako je rekao odbornik Demokrata u budvanskom parlamentu Dragan Krapović, zakon je po ovom pitanju jasan i da je rok za glasanje o Carevićevoj smjeni istekao.

Odbornici Demokratske partije socijalista i Crnogorske napustili su sjednicu SO Budva jer Radović, kako tvrde, nije ispoštovao Statut opštine Budva da se večeras do ponoći, glasa o smjeni predsjednika Opštine.

Članovi 76 i 105 Statua opštine Budva, kako navode, obavezuju predsjedavajućeg da stavi na glasanje prijedlog o razrešenju Carevica do ponoci.

Ne sporeći odredbe koje su naveli iz DPS-a o roku, predsjednik Krsto Radović pozvao se na član 77. Statuta Opštine Budva i člana 40. Zakona o lokalnoj samoupravi.



S obzirom da glasanje nije održano u predviđenom roku, nastavak ove sjednice je zakazan za 29. jun.

Nakon završetka današnje skupštine, pogledajte šta su izjavili predsjednik opštine Budva Marko Batp Carević i predsjednik Skupštine opštine Budva, Krsto Kiko Radović: