24-09-2020

(VIDEO) Radović: Očekujemo stabilizaciju finansija i dobru saradnju u interesu građana

Čestitajući predsjedniku Marku Careviću povratak na funkciju, predjsednik SO Budva Krsto Radović, kazao je da očekuje da je pred novom izvršnom vlasti jedno novo vrijeme, mnogo bolje, mnogo kvalitetnije i izazovnije, s obzirom na cjelolupnu ekonomsku situaciju, koja je zadesila ne samo Budvu već i cijelu Crnu Goru.

(VIDEO) Radović: Očekujemo stabilizaciju finansija i dobru saradnju u interesu građana | Radio Televizija Budva

"Očekujem da ćemo imati i snage i znanja da sve to posložimo kako treba, prvenstveno u interesu građana Budve, zaposlenih u lokalnoj samoupravi, nadamo se i turista, pa da se za narednu turističku sezonu još bolje pripremimo. I pored ove političke odluke koja je na direktan način uticala na uništenje turističke sezone, nadam se da ćemo uspjeti da stabilizujemo finansije i očekujem da ćemo u narednom periodu bolje sarađivati. Imamo velika iskustva iz prethodnog perioda, znamo kaoje smo greške imali i te greške ne bi trebalo da se ponavljaju. U novoformiranoj Vladi imamo partnera, a Budva je mnogo doprinijela ekonomskom razvoju Crne Gore, za šta će, smatram, nova Vlada imati više sluha, a siguran sam da će barem jedan dio onoga što je Budva doprinijela državi sada država doprinijeti Budvi”, kazao je Radović.




Kada je riječ o donešenim opštinskim Odlukama u prethodnih mjesec ipo dana, Radović je istakao da je svaka od njih bila protivzakonita i protivustavna, kao i Odluka prethodnog skupštinskog saziva o osnivanju lokalnog javnog emitera Radio Televizije Budva, na osnovu koje je imenovan Odbor povjerenika.

“Svaka odluka uzurpatora koji su bili u ovoj zgradi bila je protivzakonita. Što se tiče Odbora povjerenika to je apsolutno bilo protivzakonito i sve što je donešeno iz takve Odluke apsolutno je ništavno. Taj odbor ni formalno ni pravno ni u bilo kakvom obliku nije mogao da postoji i tačno je da su svi članovi podnijeli ostavku", istakao je Radović.


D.B.