29-07-2021

(VIDEO) Radović održao sastanak sa predstavnicima NVO Jaz Mrčevo polje i NVO Jaz

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović, danas se sastao sa predstavnicima NVO “Jaz – Mrčevo polje” i NVO “ Jaz”. Tema razgovora odnosila se zakup zemljišta između Opštine Budva i mještana, u neposrednoj zaleđini plaže Jaz.

(VIDEO) Radović održao sastanak sa predstavnicima NVO Jaz Mrčevo polje i NVO Jaz | Radio Televizija Budva

Foto: kabinet predsjednika SO Budva

“Kao jedan od indirektnih učesnika prisustvao sam sastancima na kojima je predsjednik Opštine Budva Marko Carević ugovorio aranžman o zakupu zemljišta na period od pet godina, počev od 2019. godine, i svi smo bili saglasni sa tim. Kao predstavnici lokalne vlasti svjesno smo ušli u ovaj postupak sa namjerom da se uspostavi komunalni red jer smo bili upoznati sa haosom koji je tamo zatečen, kao i da vlasnicima zemlje omogućimo da ostvare svoja zakonska prava. Nije mi jasno zašto se odustalo jer valjanog razloga za to nema. Ja lično ne podržavam odluku predsjednika Opštine gospodina Marka Carevića i stojim iza odluke koju smo zajedno podržali.U skladu sa mojim ovlašćenjima, iniciraću sastanak kome će prisustvovati organi lokalne vlasti i predstavnici NVO-a kako bi se riješio ovaj dugogodišnji problem." kazao je Radović.



Ilija Bućin, predsjednik NVO Jaz Mrćevo polje kazao je da je glavni problem sa komunalnim neredom u zaleđu plaže Jaz, koji u špicu sezone nije lijepa slika za goste koji dolaze ovdje na plažu. On je kazao da su se obraćali nadležnim i inspekcijskim organima kako bi izašli na teren i reagovali, što se nije desilo.

“Zahvalio bih se predsjedniku SO Budva Krstu Radoviću što nas je pozvao na ovaj razgovor jer nam se niko do sada nije obraćao. Koristimo ovu priliku da apelujemo na lokalnu samoupravu da sjednu da se sastanu da se vidi gdje je tu problem, zbog čega je dolje nastao komunalni nered i haos. Mi smo spremni na saradnju i držimo otvorena vrata za dogovor, tako da apelujemo da se to brzo riješi na korist i zadovoljstvo svih, posebno gostiju koji dolaze ovdje na plažu.", kazao je Bućin.



Drugi problem odnosi se na neuplaćivanje sredstava od 100 hiljada eura, po pola iznosa svakoj od navedenih NVO, za zakup zemljišta na Jazu, a za što je odgovorna Opština Budva sa kojom je sklopljen ugovor koji je nedavno jednostrano raskinut od strane predsjednika opštine. Vlasnici zemljišta, na kojem se nalaze sportski tereni i svlačionice koje koristi Mediteranski sportski centar, uzeli su ključeve od istih dok se sa opštinom Budva ne postigne dogovor o novom ugovoru o zakupu zemljišta na Jazu.