15-01-2021

(VIDEO) Radović: U Budvi neće biti novih izbora

Pregovori oko konačnog formiranja izvršne vlasti u Budvi, trebalo bi nakon dužeg vremena da se finalizuju, kazao je gostujući na TV Budva u emisiji "Okrugli sto", predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović.

(VIDEO) Radović: U Budvi neće biti novih izbora | Radio Televizija Budva

Iako su se proteklih dana u medijima, ali i na društvenim mrežama mogle pročitati informacije o mogućim, novim izborima na jesen, čini se, da se poslije četiri i po mjeseca nakon izbora, politička bura u Budvi stišava.

Prema riječima Radovića, koalicioni partneri na pragu su dogovora, pa se ubrzo očekuje i potpisivanje postkoalicionog sporazuma koalcije "Za budućnost Budve" i "Budva je naša nacija".

"Prinicpi su veoma jasni kao i izborni rezultat i ne vidim nikakav poroblem oko bilo kakvog dogovora. Ja sam neko ko je učestvovao na svim koalicionih sastancima i u vrijeme dogovora i nakon toga, dok su se u prethodne dvije godine održavali sastanci svakog petka, pa imam i malo više iskustva i strpljenja. Možda neki od nas nemaju baš kondicije i strpljenja koliko bi bilo potrebno, ali očekujem da će svi u narednim danima vidjeti šta i kako treba, i da ćemo postići taj nivo i širinu gdje ćemo imati stabilnu vlast u naredne četiri godine", istakao je on.

Špekulacije onih koji barjače sa nekakvim informacijama o izborima su, kako kaže, netačne.

"Ja vam sad kažem da izbora u Budvi sigurno neće biti", naglasio je Radović.

Na pitanje novinara, da li je tačno da su Demokrate vršile ucjene zbog "fotelja", Radović je negirao te navode.

Osvrćući se na haotičan politički period, istakao je, pored ostalog, da je najviše ponosan na "šatorske" sjednice održane prošle godine, koje, kako kaže, predstavljaju "hram "demokratije.

"Svi su svjesni svoje snage i naposletku, očekivanja svih subjekata buduće koalicione vlasti moraju biti realna", poručio je Radović.

Komletnu emisiju možete pogledati ovdje:




D.B.