12-06-2020

(VIDEO) Radović za RTB: Odbornice Ivanović i Kuč pokušale da predaju nezakonito donešene odluke

Predsjednik SO Budva Krsto Radović je u izjavi za Radio Televiziju Budva potvrdio da odbio je da zavede odluku o njegovom i razrješenju predsjednika Opštine Marka Carevića i da je dao svoj lični zaključak šta misli o toj dokumentaciji.



Da li je neko od takozvane “nove većine” dolazio u službu Skupštine i da li su pokušali da predaju neka dokumenta?

Jesu, danas odbornica Ivanović i odbornica Kuč pokušale da predaju dokumentaciju vezanu za neke odluke koje su apsolutno protivzakonito i nezakonito donešene, takođe, sa potpisima lica koja nisu apsolutno imala nikakvo pravo da potpišu tu dokumentaciju. Tako da ta dokumenta ne mogu se zavesti, prosto, nisu validna, protivzakonita su. Sve što proistekne iz protivzakonite sjednice, svaki akt je protivzakonit i tu nema apsolutno nikakve dileme. Ja sam dočekao uvažene odbornice i to saopštio i dao neki svoj lični zaključak šta mislim o toj papirologiji.

Da li je moguće da se to objavi u Službenom listu i da li ste im se obratili?

Da, ja sam se obratio Službenom listu gdje sam ih upozorio kao predsjednik Skupštine da sva eventualna akta, odnosno, samo jedina akta koja su potpisana od zakonite Skupština opštine Budva, zakonitog predsjednika skupštine opštine Budva, to sam ja u ovom slučaju, neko koga su birali građani, podržali građani na kraju krajeva, imaju samo pravnu valjanost. Ostalo, bilo kakav dokument da nema nema nikakvu pravnu valjanost, da je protivzakonit. Da u bilo kom drugom slučaju, eventualno ako se desi, postoji mogućnost krivičnog djela ako bi to neko uradio.

Kakav je plan za dalje, vi ste proveli noć u zgradi Opštine, da li je to plan za ubuduće ili mogu još neki koraci da se naprave?

Ja sam obećao juče građanima Budve da ćemo čuvati imovinu opštine Budva. Da ćemo ih čuvati od uzurpatora vlasti i ljudi koji su kriminalom nagrdili ovaj grad, zašto su priznali. Dakle, tu dilema nema. Čuvaćemo Budvu, branićemo Buvdu i pljačku Budve više dozvoliti nećemo. Kako god htio to da da pokuša. Prema svakome ćemo se odnositi isto. Mi smo tu na svojim radnim mjestima, Opština funkcioniše potpuno normalno, tu nema nikakve dileme.