26-09-2020

VIDEO Stanari Rozina uznemireni od petardi i nevaspitanih maloljetnika

Više od mjesec dana stanari zgrada kod Akademije znanja nemaju mira u kasnim večernjim satima zbog paljenja petardi, vike, dreke i katastrofalnog ponašanja maloljetnika koji se okupljaju nakon zatvaranja Akademije znanja.

VIDEO Stanari Rozina uznemireni od petardi i nevaspitanih maloljetnika | Radio Televizija Budva

Da ne govorimo o svakodnevnom uništavanju i devastaciji imovine Akademije znanja.

I pored upozorenja od strane stanara, oni i dalje nastavljaju da remete javni red i mir, pri tom odgovaraju pogrdnim riječima starim ljudima kada ih opomenu.



"U pitanju su maloljetnici, pa ovim putem molimo da apelujete na nadležne da ovaj problem riješe! Isto tako molimo roditelje da povedu računa šta rade njihova djeca", navodi čitalac.

Da podsjetimo, prodaja i upotreba petardi u Crnoj Gori je zabranjena, i to na osnovu najnovije Naredbe koju je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Na osnovu analize koju je uradila radna grupa sačinjena od predstavnika MUP-a, Ministarstva zdravlja i Uprave policije, 30. jula je usvojena Naredbao zabrani prodaje i upotrebe petardi.



Stanari okolnih zgrada u naselju Rozino su revoltirani količinom nevaspitanja koju djeca pokazuju. Saznajemo da će upravnici okolnih ulaza i zvanično da se obrate nadležnima u vezi ovog problema.

Ovim putem apelujemo na Komunalnu policiju i CB Budva da učine sve da zaustave ovakvo ponašanje.