03-10-2022

(VIDEO) TOB: Obilježen Svjetski dan turizma u Budvi, predstavljena nova pješačka staza na ostrvu Sveti Nikola

Organizovanim izletom na ostrvo Sv. Nikola i predstavljanjem nove, uređene pješačke staze, duge 2960m, Turistička organizacija opštine Budva je danas sa svojim gostima obilježila ovogodišnji Svjetski dan turizma.


Foto: Turistička organizacija Budva

Nedavnom akcijom čišćenja, uređenja i markacijom pješačke staze na ostrvu Sv. Nikola udruženom saradnjom TO Budve, Komunalnog preduzeća, lovačkog društva „Primirje“ i Službe zaštite i spasavanja, Budva je dobila još jedno mjesto u prirodi za uživanje, šetnju i odmor. Novi turistički proizvod koji će unaprijediti ponudu i uljepšati boravak ljubiteljima aktivnog odmora na budvanskoj rivijeri treba i adekvatno predstaviti javnosti, saopšteno je iz Turističke organizacije Opštine Budva.

U to su se danas uvjerili i gosti TO Budve, koji su posle sat vremena šetnje kroz netaknutu prirodu uz prelijep pogled ponijeli, prema njihovim riječima, najljepše utiske.

„Sa zadovoljstvom smo se odazvali na poziv naših kolega iz Turističke organizacije opštine Budve, uživali smo u zanimljivoj šetnji kroz fantastično prirodno netaknuto okruženje na ostrvu, a posebno u druženju nakon obilaska staze na jednoj od plaža ovog ostrva, tako da ćemo uvijek podržati kolegijalne pozive i ovakve akcije kada iznova upoznajemo ljepote našeg primorja“, utisak je kolega iz drugih lokalnih turističkih organizacija primorja.




O značaju Svjetskog dana turizma, koji krasi slogan ,,Ponovo razmišljamo o turizmu”, kao i novoj atrakciji najvećeg ostrva na crnogorskom primorju na čijem se području nalazi jedina markirana planinska staza, govorio je i predsjednik Budve Milo Božović.

,,Budvi je posebno važan taj dan, jer je ovo turističko mjesto i živimo od turizma. Najveći prihodi su nam od njega i pokušavamo da pratimo trendove koji su prepoznati u Evropi i Mediteranu. Obilježavamo taj dan na ovaj način, tako što hoćemo da pokažemo kako TO Budva pokušava da vrati neke lokacije koje su nama, Budvanima i našim gostima jako važne. Školj predstavlja tradicionalno izletište i ovo je način, da ovakvim akcijama, pokažemo svim građanima Crne Gore koliko se treba pažljivo odnositi prema njemu," poručio je Božović.



Predstavnik TO Budva Nikola Kralj, nije krio zadovoljstvo što se veliki broj medija i kolega iz lokalnih turističkih organizacija odazvao pozivu, koji je za cilj imao da predstavi rad lokalnih turizmologa u prethodnom periodu.

,,Veoma nam je drago što ćemo na taj način obilježiti ovaj datum i vidjeti da se TO Budva zaista trudi da unaprijedi ponudu i poboljša turistički proizvod koji naš grad ima. Staza je duga oko tri kilometra. Označena je kao srednje teška i uključuje brojne vidikovce. Ima pogled na centar i Stari grad. Nažalost, u prethodnom periodu je ovo ostrvo bilo zapostavljeno, međutim, zahvaljujući našem menadžmentu, odlučili smo da Školj postane ponovo prepoznatljiv." istakao je Kralj, a ujedno i dodao da su zadovoljni postsezonom koju u ovom periodu godine karakteriše MICE turizam.



Podsjećanja radi, ugledni američki časopis „Forbes“ uvrstio je budvansko ostrvo Sv. Nikola na prestižnu listu „9 najljepših plaža Evrope koje treba posjetiti“ 2019. godine, što dodatno govori o imidžu i ljepotama najvećeg ostrva na crnogorskom primorju koje zaslužuje posebnu njegu.

Na poziv TO Budve odazvali su se mnogobrojni predstavnici lokalne samouprave, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, lokalnih turističkih organizacija Bara, Tivta i Herceg Novog, eminentnih medijskih kuća, kao i drugi gosti i ljubitelji prirode, a nakon nesvakidašnjeg iskustva u prirodi, sumirali su utiske uživajući u domaćoj hrani, vinu i miholjskom ljetu.