06-07-2020

(VIDEO) Vrata Opštine Budva i dalje zatvorena: Funkcioneri ni danas na spisku

Predsjednik SO Budva, Krsto Radović (Demokratska Crna Gora) i šef kabineta predsjednika Opštine, Nikola Jovanović (DF) i ovog jutra pokušali su da uđu u zgradu Opštine Budva, ali su ih prtivatno obezbjeđenje i policija ponovo spriječili u tome.

(VIDEO) Vrata Opštine Budva i dalje zatvorena: Funkcioneri ni danas na spisku | Radio Televizija Budva

Već 15 dana zaredom Opština Budva je zatvorena, na ulazu stoji privatno obezbjeđenje i policija, a kako saznajemo, građani će od 9h moći da uđu u Opštinu kako bi obavili građanske dužnosti, ali zbog poštovanja mjera propisanih od strasne NKT-a, u zgradi istovremeno mogu boraviti najviše dvije osobe.





U 8h pravo da đu do kako su kazali svojih radnij mjesta zatražili su Predsjednik SO Budva, Krsto Radović (Demokratska Crna Gora), šef kabineta predsjednika Opštine Nikola Jovanović (DF), savjetnik za vjerska pitanja Đorđije Vujović (DF), Predsjednik OO Demokrate Budva, Mijomir Pejović i odbornik Gojko Liješevič, ali se njihova imena ni ovoga jutra nijesu našla na spsiku koje je obezbjeđenju dostavljeno, a nan osnovu kojeg se zaposleni propuštaju u zgradu.



Krsto Radović, kazao je da je stanje u budvanskoj Opštini čist dokaz, da je Crna Gora skliznula u diktaturu.



"Legitimno izabranim predstavnicima građana zabranjeno je da uđu na svoja radna mjesta i rade svoj posao u sklalldu sa Ustavom. Danas smo htjeli da predamo Predlog odluka koje bi se našle na prvoj narednoj sjednici, a to je da se Parking servisu omogući da smanji cijene parkinga za 50 posto, da se cijene vode za građane Budve smanje za 50 posto, kao i cijene smeća. Takođe na dnevnom redu bi bila i Odluka kojom bi se Opština zadužila kako bi subvencionisala ova preduzeća", kazao je Radović.

Nikola Jovanović istakao je da ono što se dešava u Budvi, oslikava sve ono što se dešava u cijeloj Crnoj Gori.



"Na prvoj liniji odbrane diktatorskog režima nalazi se policija, koja je poltiički zloupotrijebljena i stavljena u funkciju odbrane totalitarnog režima i par ljudi koji njima rukovode. Za ovih tri ipo godine sadašnja vlast koju ste vi birali uspjela je da vrati preko 30 miliona njihovog duga, a oni sada žele da vas zaduže dodatnih 30 miliona, od kojih procenat ima Milo Đukanović, Brano Gvozdenović, Duško Marković, Peđa Gvozdenović i ko zna ko još...Mi nećemo stati, a oni idalje mogu da nas hapse, procesuiraju i lažno optužju", kazao je Jovanović.

Đorđije Vujović, naveo je da je od obezbjeđenja dobio informaciju da legalno izabrana Sekretarka skupštine, Marija Kusovac više nije na toj funkciji, te da je obavlja izvjesni Đorđije Kovačević.



"Anđela Borilović, smjenjuje legalno izabrane sekretare, koji se smjenjuju samo na skupštini i nikako drugačije. Izabrala je izvjesnog Đorđija Kovačevića koga niko ne zna i koji se kao i ona lažno predstavlja. Ona kao predsjednica SO, a on kao Sekretar i tako vedri i oblači, ko od odbornika može da uđe u SO Budva, a ko ne", kazao je Vujović.

Na starogradskim bedemima jutros je osvanuo transparent, kojim je neko od građana izrazio nezadovoljstvo situacijom u gradu, a na kome piše: "Uhapšen je grad"



Predsjednik Carević, zbog porodičnih obaveza, danas se nije pojavio ispred zgrade Opštine Budva, a kako saznajemo Građanski biro radiće od 9h, kada će ulazak strankama biti omogućen u skladu sa mjerama i odlukama koje je propisalo NKT.