26-07-2021

Vlasnici diskoteka traže da do srijede otvore lokale

Vlasnici, menadžment i zaposleni noćnih klubova Crne Gore pozvali su nadležne da im se do petka omogući da otvore svoje objekte. Naveli su da su poslednjim mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja diskriminisani, te pozvali resorna ministarstva da im se kroz paket pomoći nadoknadi šteta.

Vlasnici diskoteka traže da do srijede otvore lokale | Radio Televizija Budva

Foto: pixabay.com/ilustracija

Oni su nezadovoljni sastankom koji su imali sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem u subotu u Petrovcu.

“Zahvaljujemo se na hitnoj reakciji i sastanku sa nadležnim institucijama grada Budve i države Crne Gore u želji za zajednickim rješenjem problema nastalih novim mjerama Instituta za javno zdravlje i ministarstva zdravlja. Pozdravljamo odluke nadležnih institucija da granice naše države budu otvorene kako bi se nadoknadili ogromni ekonomski gubitci iz prošlog perioda ali smatramo da nismo mi ti koji treba da budemo diskriminisani i sprovodimo mjere koje se ne sprovode na samim granicama nase države. Apsolutno se slažemo da, kao društveno odgovorne kompanije, želimo i dajemo sve sto je u našoj moći da kroz mjere koje sprovodimo prema instrukcijama Instituta za javno zdravlje sačuvamo zdravlje nas, naših porodica, zaposlenih i nasih posjetilaca", naveli su vlasnici diskoteka.

Mišljenja su da ne treba samo noćni klubovi da podnesu teret novih mjera.

“Već da nam se omogući nastavak poslovanja, a sve u skladu sa propisanim mjerama. Svi smo svjedoci, da je Crna Gora a posebno Budva, ovih dana, na zadovoljstvo svih nas prepuna turista. Želimo i vjerujemo da ce tako biti I u buduće, samo podvlačimo jos jednom, da se ne slažemo da noćni klubovi podnesu najveci teret i jedino nama bude zabranjen rad.Osjećamo se diskriminisano jer nam je dozvoljen rad u vrlo ograničenom i kratkom periodu prema mjerama koji nača djelatnost ne poznaje i koje nismo u mogućnosti provjeriti a sve u cilju prebacivanja odgovornosti zbog povećanog broja pozitivnih na Kovid-19 “, napominju vlasnici diskoteka i dodaju:

“Pozivajmo nadležne institucije, shodno jučerašnjem dogovoru da se konkretno izjasne sa stavovima i obećanjima sa sastanka i učine maksimum napora da nam se do srijede 28. jula omogući rad. Ukoliko se to, kojim slučajem ne desi, u šta ne želimo da vjerujemo, da pronadju adekvatan način, tj. izrade paket pomoći za period kada nam nije omogućeno da radimo kako bi se izvšila pravična naknada štete odnosno izmakla finansijska dobit.Pozivamo predsjednika Odbora za turizam Dragana Krapovića koji je bio jedan od inicijatora sastanka sa ugostiteljima, ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović, ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, ministra finansija Milojka Spajića da nam dozvole rad i omoguće poslovanje i nadoknadi šteta nastala nepromišljenom hitnom odlukom i bez konsultacija sa nama ugostiteljima”, ističu vlasnici diskoteka.

Oni mole da se sagleda kompletna epidemiološka situacija.

“Molimo ih da sagledaju kompletnu epidemiološku sliku na plažama, šetalištima, trgovima, prodavnicama, trgovačkim objektima i ostalim lokalima koja činjenično prikazuje da diskoteke nisu te koje su dovele do povećanja broja zaraženih kako su označeneNapominjemo da imamo podrsku ugostitelja sa teritorije cijele Crne Gore. Koristimo priliku da se izvinimo svim turistima i građanima koji bili zatečeni u kolonama nakon našeg spontanog okupljanja od prije dva dana. U nadi da cemo zajednički prevazići novonastalu situaciju i nećemo imati potrebu za ponovnim spontanim okupljanjem u cilju očuvanja naše egzistencije", ističu vlasnici menadzment i zaposleni noćnih klubova Crne Gore.

Izvor: Vijesti