22-08-2017

Vodovod naložio dodatna ispitivanja pijaće vode u Buljarici

Iz „Instituta za javno zdravlje“ uradjene su potrebne analize pijaće vode na vodoizvorištima u Buljarici, saopšetno je iz DOO „Vodovod“ Budva.

Vodovod naložio dodatna ispitivanja pijaće vode u Buljarici | Radio Televizija Budva

"Obavještavamo javnost da su provjerama utvrđeni zadovoljavajući fizičko-hemijski i mikrobiološki parametri, odnosno da isti odgovaraju uslovima važećeg pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode", kazali su iz Budvanskog vodovoda.

Medjutim, kako su dodali, s obzirom da su potrošači u Buljarici negodovali zbog činjenice da voda na tom lokalitetu ima neprijatan ukus i miris, „Vodovod“ Budva je naložio dodatna ispitivanja, te rezultate novih očekuju narednih dana.

"Još jednom podsjećamo potrošače u Buljarici, da vodu iz lokalnog sistema snadbijevanja, do rezultata novih analiza, mogu koristiti isključivo za sanitarne i druge tehničke potrebe. Odmah po prispijeću rezultata dodatnih analiza, obavijestićemo javnost o istom. Podsjećamo da je problem sa pijaćom vodom na lokalitetu „Buljarica“ nastao prije dva dana, usled neopohodnih radova na sistemu za hlorisanje vode", navode u saopštenju.