20-09-2021

Vrijedne ruke i um pun mašte: Danijela Vuković stvara magiju

Sugrađanka Danijela Vuković koja stoji za brenda DV_handemade je mama kreativac sa malom radionicom u kojoj nastaju najslađe igračkice i ćebenca. Ovo je priča o hobiju koji je preratsao u posao, pa su se njene rukotvorine iz "online polica", preselile u police radnje u Tivtu. Ćerkica kao isnpiracija uz vrijedne ruke i um pun mašte odvode Danijeline lutkice i ćebiće u domove i krevete djece širom zemlje, a zaradu koja je više emotivna nego materijalna ova vrijedna žena skladišti u svojoj duši.



Rođenje ćerkice, Danijijeli je donijelo inpiraciju, da napravi nešto jedinstvno, samo za nu, tako i kreće ova priča o meštrim rukama i umjetnosti.

"Ideja je došla sa rođenjem ćerkice prije osam godina. Željela sam da joj sama svašta nešto napravim,da bude posebno, drugačije od svega sto moze da se kupi u radnjama. Počela sam da tražim po internetu kako se pletu kapice, ćebenca, igračkice, jer tada nijessam znala ništa o pletenju, ali malo po malo, naučila sam gledajući razne videe na Youtube-u. Sve te prve napravljene stvarčice svidjele su se ljudima iz mog okruženja, i tražili su da napravim i za njihovu djecu, i tako se pokrenula ideja da to što radim pocnem i da prodajem", priča Danijela za portal RTV Budva.



Ćerkica kao kritičar i inspiracija

"Najveca inspiracija mi je prvenstveno moja ćerkica. Sve što napravim, posebno kada su u pitanju neki noviteti, gledam da se to prvo njoj svidi,da to ona "odobri" iz dječije perspektive, jer tako znam da ce se svidjeti i drugim mališanima. Djeca su najveća inspiracija", kazala je ona.

Ljubav je ističe Danije najvažniji početni kapital svakog posla.

"Kada unesete ljubav u ono sto radite,nista nije teško. I to kupci prepoznaju. To je nešto što čini moje igračkice prepoznatljivim i zbog čega ih često biraju za posebne prilike, rođenja, krštenja, rođendane...Dobijam puno poruka od zadovoljnih mama koje se uvijek oduševe veličinom igračkice, kvalitetom pleta i bojama. Uvijek pohvale i pakovanje, jer dosta pažnje poklanjam i tome, volim da je sve lijepo upakovano", ističe sa osmijehom.



Zarada uglvanom emotivna

"Teško da može da se živi od malog biznisa. Ali kada znate da ste usrećili neko dijete sa svojom igračkicom, svojim radom i da ste time postali dio njegovog djetinjstva ,to nema cijenu. Zajedno sa djecom stvaram uspomene koje se nose za cijeli zivot", kaže Daniječa.

Ručni rad neprocjenjiv



"Ljudi koji cijene ručni rad, znaju i prepoznaju koliko se truda, ljubavi i pažnje uloži da nastane jedna igračkica i koliko je ona kao takva posebna.

Korona je usporila posao, ali igračke su ipak, najpotrebnija sporedna stvar na svijetu.

"Korona je usporila posao neko vrijeme, ali vratilo se u normalu, i trudim se da svima izađem u susret, iako zna da se desi da se nekada čeka na izradu igrackice i po dese dana, jer sve radim sama,a izrada igračkice zahtijeva dosta vremena", navela je.



Ovaj način izrade igračaka, ističe Danijela zahtijeva dosta odricanja.

"Za jednu igračkicu je potrebno minimum deset sati rada, a za neke i duže. Svaki dio igračke je ručno ispleten, a onda i ušiven. Često se desi da radim uveče do kasno, i često prsti i leđa budu ukočeni, ali sve se izdrži.", zaključila je sa osmijehom u razgovoru za naš portal.

Danijelin instgram profil možete pogledati na ovom linku



D.P.