17-08-2016

Vujović: Predlozi o „zajedničkoj listi“ u stvari put u opozicione svađe

Vujović: Predlozi o „zajedničkoj listi“ u stvari put u opozicione svađe | Radio Televizija Budva

"Ovih dana Budvom kolaju neke pitke priče: „Nema ništa lakše za uraditi nego skinuti DPS sa vlasti u Crnoj Gori. Treba samo objediniti opoziciju. Svi na jednu listu zbog Dontove formule, da se ne rasipaju glasovi. Ovi što su bili u Vladi pa sad izašli iz nje, lome ih, mrve DPS, samo treba da ih dotuče jedinstvena opoziciona lista.“

Gospodo, mnogo je to jednostavno i lako da bi bilo istina. Da li je baš tako? Samo politički nepismenjaci mogu povjerovati u tu priču. Ništa ne zamjeramo nikome, mnogi su i prije varali biračko tijelo, ali nemojte, molimo Vas, da nas smatrate za djecu i pričate nam političke bajke.

Svi nam savjetuju, viču, probiše nam uši „na jedinstvenu listu“ i pojavi se ponuda podjele odborničkih mandata. Oglođana kost u gladni čopor vukova. Jabuka razdora.

Poziv za jedinstveni nastup i zajedničku listu je, u stvari poziv na svađu u opoziciji. Na osnovu čega dodijeliti mandate partijama koje su, koliko juče osnovane i nikada se nijesu oprobale na izbornim utakmicama. Na osnovu količine pojedenih bombončića, podijeljenih flajera? Pa nijesu baš ni građani Budve maloljetni da im bilo ko sugeriše koga da glasaju. Agresivna propaganda u suštini je zamjena za staloženo zdravo-razumsko promišljanje. Ili, možda samo na toj zajedničkoj listi pojedine partije koje su svjesne da ne mogu preći cenzus mogu dobiti poneki mandat koji bi kasnije po potrebi prinosile kao žrtvu mentoru DPS-u da mu obezbijede potrebnu većinu. Sve što podsjeća na „Pozitivnu“ je, u stvari negativno. Ovo su veoma rizični izbori za ovu odnarođenu vlast, zato su probuđeni svi „spavači“ u opoziciji i oni moraju biti grlati u zahtjevima za promjenu vlasti, da se ne dosjete „Vlasi“ za koga oni rade.

Bojimo se da su predlozi o „zajedničkoj listi“ u stvari put u opozicione svađe i raspre.

Mnogi putevi koji vode u pakao posuti su cvijećem. „Divide et impera“ - zavadi pa vladaj", navodi se u saopštenju Demokratskog fronta, koje potpisuje Đorđije Vujović.