10-06-2019

Vujović: Radoviću ne obraćaj se odbornicima preko medija, postoje procedure

Reagujući na optužbe koje je Radović iznio na njegov i račun šefa odborničkog kluba DF Đordjija Pribilovića, saopštenjem nam se obratio odbornik Demokratskog fronta i nekadašnji šef parlamenta Đordjije Vujović.

Vujović: Radoviću ne obraćaj se odbornicima preko medija, postoje procedure | Radio Televizija Budva

On je pozvao aktuelnog predsjednika Skupštine opštine Krsta Radovića da sve nedoumice oko sazivanja sjednice razriješi na način kako je to regulisano Statutom i Poslovnikom Opštine.

Vujović je naveo da će mu on pomoći da razriješi sve nedoumice.

“Iznenađen sam saopštenjem predsjednika Skupštine opštine, kao organa koji bi trebao da vrši najveću zakonodavnu vlast u Budvi, a samim tim i da objedinjuje političke subjekte koji vrše vlast. Lično ne razumijem način na koji se Radović obraća odbornicima, Pribiloviću i meni i to čini preko medija, a tačno postoje procedure i način na koji se ta komunikacija obavlja. Na osnovu njegovog saopštenja mogu da zaključim da Radović ne zna da li je zakazao redovnu skupštinsku sjednicu, a nakon toga i hitnu, po važećim procedurama”, naveo je Vujović.

On je predložio Radoviću da sazove skupštinski Odbor za statut i propise koji je jedini nadležan da ustanovi da li je ispoštovana procedura.

“Što se tiče 50-ogodišnjeg rada u politici, samo da kazem da ja imam toliko godina, pa nisam kao maloljetnik mogao da radim u politici, ali moj dugogodišnji opozicioni rad poznaju svi građani Crne Gore, Budve, pa čak i Petrovca za razliku od Radovićevog”, zaključio je Vujović.