11-01-2018

Vukotić spreman za nove pobjede

Za svjetskog i evropskog šampiona u džiu džici u seniorskoj konkurenciji Stefana Vukotića, selektora juniorske reprezentacije Crne Gore i trenera Ju-Jitsu kluba Budva, protekla godina bila je puna iskušenja, ali i odličnih sportskih rezultata.

Vukotić spreman za nove pobjede | Radio Televizija Budva

“Mogu reći da je 2017. godina kao i godina prije, bila vrlo uspješna, a jedina razlika u odnosu na 2016. je što je u 2017. bilo više medalja", kazao je Vukotić.

On dodaje da bi od većih uspjeha u prethodnoj godini izdvojio to što su bili pozvani na Svjetske igre, koje se održavaju svake četvrte godine, u Poljskoj. Kako kaže, tu se nisu domogli medalje, zauzeli su četvrto mjesto, što je takodje izuzetan rezultat, s obzirom na konkurenciju i kvlitet takmičenja.



Od posebnog značaja je i to što je crnogorski Džiu džicu savez proglasio Vukotić Stefana i Dragutinović Vuka za najbolje takmičare u duo sistemnu za prošlu godinu.

"Imamo i veliku podršku i od Ministarstva sporta i prijatno smo iznenađeni njihovom pažnjom. Za 2018. godinu imamo dosta planova, a već od 15. januara krećemo sa pripremama za nastupajuća takmičenja" zaključuje mladi sportista.