24-08-2020

Za budućnost Budve: Imamo plan za infrastrukturni razvoj Budve!

"Osnovni cilj programa koji predlažemo je ostvarenje vizije napredne i uspješne Budve, uređenog grada sa jednakim mogućnostima za sve koji u njemu žive i koji Budvi žele napredak i boljitak. Osnova našeg programa posvećena je infrastrukturnoj obnovi Budve", poručuju iz koalicije "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve!".



Kako navode u svom saopštenju, građani moraju znati da mnoge odluke koje ih se tiču ne zavise od lokalnih vlasti.

"Mi ćemo se, kao i do sada, boriti da nam se oduzeta prava od strane državne vlasti vrate. Ovdje, prije svega, mislimo na
planiranje prostora, najvažnije pravo koje je oteto od lokalnih samouprava, čime nam je nanijeta velika šteta jer nismo u mogućnosti da sami upravljamo razvojem svoga grada. Ulaganjem u nove puteve, sistem atmosferske kanalizacije, vodovod, prečišćavanje otpadnih voda, odlaganje čvrstog otpada i izgradnjom novih parkinga pokazali smo da se iz godine u godinu mogu postići bolji rezultati. Međutim, u novom mandatu moramo dovršiti započeto uvođenje reda u urbanistički haos korumpirane i kriminalne vlasti DPS-a i njihovih urbanističkih planova zbog kojih će generacije ispaštati", kazali su.

Oni navode da je budvanska infrastruktura godinama zapostavljana, kapitalni projekti su odlagani ili nisu završavani, a grad je rastao iz godine u
godinu.

"Osnovne komunalne potrebe nisu zadovoljene, poput vodovoda i kanalizacije. Ipak, pokazali smo sposobnost da se suočimo sa najvećim izazovima i da znamo kako da planiramo i izvedemo najzahtjevnije projekte. Insistiraćemo na relaksaciji preopterećenih parametara DUP „Budva-Centar“ i DUP „Bečići“ koji usvajanjem i primjenom godinama unazad degradiraju i prijete da trajno unište urbani prostor i identitet grada. U prethodnom mandatu smo započeli sa inicijativom i istrajaćemo na njoj do donošenja konačnog rješenja i izrade plana generalne regulacije nakon čega slijedi detaljna prostorna razrada. Vrijeme je da se vratimo u realne parametre koji su na dobrobit svih nas i našeg grada, a prije svega ljudi koji žive u Budvi i koji su svoj život i egistenciju vezali za naš grad", navodi se u saopštenju.

Oni ističu da će zauzeti aktivan stav prema pitanju saobraćaja na teritoriji naše opštine, jer je postojeće stanje postalo već odavno neodrživo.

"Potrebna nam je zaobilaznica od Markovića do Lastve Grbaljske, put sa četiri trake od Budve do aerodroma u Tivtu, sa tunelom od Budve do Jaza. Za novac kojim Budva puni budžet države, Budva zaslužuje da da se taj ulog vrati kroz infrastrukturne projekte na njenoj teritoriji. Nakon perioda fiskalne sanacije, u periodu oporavka nakon krize izazvane korona virusom, uložićemo više od 40 miliona eura u razvojne projekte nakon čega će Budva biti
neuporedivo prijatnije mjesto za život i sigurna zona za investitore", kazali su.

Odgovornim upravljanjem gradom, kako ističu, realizovaće za četiri godine projekte koji će značajno promijeniti Budvu i koji će doprinijeti ljepšem životu svih njenih stanovnika.

"Novi bulevar, nove parking garaže u Bečićima, Pržnu i Petrovcu, nova šetališta i parkovi, kao i komunalno opremanje svih budvanskih sela: vodom, strujom, kanalizacionom mrežom. Budva će pod našom upravom opet biti mediteranska prijestonica turizma, sređen i uređen grad! Uz Vašu podršku, u interesu svih građana Budve! Lista Marko Bato Carević – Za budućnost Budve!", zaključuje se u saopštenju ove kolacije.