15-08-2020

Za budućnost Crne Gore: Tužilaštvo da procesuira one koji otkupljuju lične karte, a ne one koji su ih razotkirli

"Nakon jučerašnjeg potpuno ogoljenog hvatanja na djelu DPS trgovaca dušama, od strane koalicije „Za budućnost Crne Gore“, očekivali smo, kao i do sada u sličnim slučajevima - odsustvo bilo kakve reakcije tužilaštva. Međutim, svaki put kada pomislimo da je represija i nepravda dostigla svoj vrhunac, režim uspije da nas iznenadi", navodi se u reagovanju koalicije "Za budućnost Crne Gore" na saopštenje DPS-a glavnog grada povodom juče objavljenog snimka u kojem koalicija "Za budućnost Crne Gore" razotkriva kriminalnu radnju otkupa ličnih karata.

Za budućnost Crne Gore: Tužilaštvo da procesuira one koji otkupljuju lične karte, a ne one koji su ih razotkirli | Radio Televizija Budva

Saopštenje prenosimo integralno:

Tako je već jutros član Prave Crne Gore Nemanja Baošić, koji je putem snimljenog telefonskog razgovora sa aktivistom DPS-a Slavkom Dubljevićem razotkrio mrežu otkupa ličnih karata na Starom aerodromu, dobio poziv da se hitno javi u tužilaštvo.



Da li je po srijedi neki novi državni udar ili nešto još gore, vidjećemo ubrzo, a za sada je izgleda jedino poznato da nema ni „udaljene sumnje“ da se aktivisti DPS-a bave kupovinom ličnih karata.

Već uhodani princip rada zarobljenih institucija, po sistemu „Drž ’te lopova“ dobija svoj nastavak sa posebnim pečatom otvorenog progona onih koji otkrivaju kriminace.

Bezgranično je komično, ali i providno, da je - nakon što je shvatio da je uhvaćen, upravo Dubljević u strahu da će zbog ovakvog prosipanja biti neprijatnog razgovora sa „nekim višim“ potrčao u policiju da se on predstavi kao neko ko razotkriva provokatore.

Dubljevićeva u panici data izjava policiji, koja je jutros objavljena u medijima u sklopu saopštenja DPS Glavnog grada, sadrži i niz falsifikata, a jedan od njih je i nepoklapanje njegovog matičnog broja sa datumom rođenja, zbog čega će koalicija „Za budućnost Crne Gore“ takođe podnijeti krivičnu prijavu.

Ono što je najvažnije: Svi koji su odgledali snimak, mogli su sa lakoćom da utvrde ko tu kupuje lične karte, a ko otkriva počinioca krivičnog djela. Oni koji ne vjeruju svojim očima i ušima, već nesuvislom objašnjenju lokalnih aktivista režima, svakako nisu naša ciljna grupa.

Očigledno da se u ovom slučaju koristi ista metoda kao i kod afere „Snimak“, kada su pravosudni organi oštricu istrage usmjerili ne prema vinovnicima krivičnog djela iz audio-snimka već prema onima koji su snimak objavili.

Ostaje da vidimo do koje mjere je pravda potonula. Nadamo se da će biti bar neko dovoljno hrabar u pravosudnim organima da zaštiti ne nas od kriminalaca, već sebe od sramote. Ako i ne bude, ništa za to. Biti progonjen u ovakvom sistemu je posebna čast. Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ će u hitnom postupku sa ovim upoznati sve relevantne međunarodne adrese.

Krivična prijava, kako je juče najavljeno, protiv aktera ovog bezakonja iz redova DPS-a biće podnijeta u toku dana, i koalicija „Za budućnost Crne Gore“ očekuje najhitniju reakciju.

Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ nakon sigurne pobjede na izborima 30. avgusta biće najbolji garant da će ovakve aktivnosti i brutalno bezakonje biti najružnija moguća prošlost.