05-08-2014

Za Sea dance pola miliona eura godišnje

Opština Budva namjerava da zaključi desetogodišnji ugovor, vrijedan ne manje od pet miliona eura, sa novosadskom kompanijom "My EXIT adventure" sa ciljem da se do 2025. godine ljetnji muzički festival "Sea dance" održava na Djevičanskoj plaži na Jazu.

Za Sea dance pola miliona eura godišnje | Radio Televizija Budva

Festival je prvi put organizovan ovog ljeta.

Ugovor po kome bi lokalna uprava svake godine uplaćivala najmanje pola miliona eura iz budžeta Novosađanima da organizuju taj festival doveo je do oštre podjele unutar vladajuće koalicije.

Ovu ideju lokalnog DPS-a ne podržava u potpunosti budvanski SDP, koji traži da se nađe modalitet od kojeg bi građani Budve imali više koristi.

Kakav će stav lokalni SDP zauzeti biće jasno nakon današenje sjednice opštinskog odbora, gdje će se raspravljati o ovom ugovoru. Skupština opštine Budva bi već u ponedjeljak, za kada je zakazana sjednica lokalnog parlamenta, mogla da aminuje sporni ugovor.

“Zahtijevaću da predloženi tekst ugovora ne dobije podršku opštinskog odbora, ali ću i druge političke subjekte iz vlasti i opozicije pokušati da animiram da utiču na drugačiji pristup saradnje sa EXIT-om”, kazao je Vijestima potpredsjednik Opštine Ljubomir Filipović SDP.

Ocjenjujući da podrška “Sea dance” festivalu nije bila loša odluka, Filipović je rekao da ga rezultati posjete, zarade i činjenica da je dugo neiskorištavani, skupo plaćeni prostor na Jazu konačno našao svoju punu namjenu, drže “utemeljenog u stavu da saradnju sa festivalom treba nastaviti”.

On smatra da festival treba posmatrati kao preduzetnički poduhvat, što on i jeste i da finansijska podrška ima smisla jedino ako je razumna i ako se ograniči određenim inkubatorskim periodom, nakon koga bi se pomoć svodila na logistiku komunalnih i drugih gradskih i državnih službi.

“Takođe bi Vlada dosta pomogla ako bi kroz svoj jači doprinos dodatno rasteretila lokalnu kasu u ovom projektu. Osnovni zadatak lokalne uprave je kvalitet života ljudi koji nas biraju. U kreiranju udobnosti gostiju uvijek treba da imamo na umu kvalitet života svakog Budvanina”, kazao je Filipović.

Ovogodišnji festival koštao je 1,2 miliona eura, a najviše novca dala je Opština Budva.