17-11-2020

Za sedam dana milion novih slučajeva

SAD su zabilježile milion novih slučajeva infekcije korona virusa u manje od nedjelju dana i prešle granicu od ukupno 11 miliona slučajeva zaraze, saopštio je sinoć univerzitet Džons Hopkins.

Za sedam dana milion novih slučajeva | Radio Televizija Budva

Granica od 10 miliona inficiranih u SAD pređena je 9. novembra, a broj slučajeva zaraze Kovida-19 je u nedjelju uveče u SAD (2.30 u ponedjeljak po srednjeevropskom vremenu) bio 11.025.046 , što znači da je još milion ljudi zaraženo za jedva šest dana prema statistici tog univerziteta.

Ukupno je od korona virusa u SAD umrlo 246.108 ljudi.

SAD ostaju najteže pogođena zemlja na svijetu ovom epidemijom i od početka novembra uočjiva je tendencija pogoršanja zbog čega su vlasti više saveznih država i gradova sprovele nove restrikcije.

Čikago, treći po veličini grad u zemlji, ulazi u izolaciju od danas, dok Njujork koji je bio jako pogođen u prvom talasu proljetos, pokušava da se suprotstavi novom talasu uvođenjem novih mjera za barove i restorane. Škole će ipak ostati otvorene.

Predsjednik SAD Donald Tramp u petak je obećao da će vakcina početi da se daje Amerikancima "za nekoliko nedjelja" ali je ostao čvrsti protivnik karantina kakav se ponovo sprovodi u više zemalja u Evropi.