02-08-2018

Za sedam mjeseci opsluženo 1,3 miliona putnika

Na oba crnogorska aerodroma u prvih sedam mjeseci ove godine opsluženo je 1,3 miliona putnika, 145 hiljada više nego u istom periodu prošle, saopštio je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

Za sedam mjeseci opsluženo 1,3 miliona putnika | Radio Televizija Budva

„Rast saobraćaja bilježimo praktično od prvih dana ove godine, a tokom ljetnjih mjeseci on je značajno inteziviran, pa je samo u julu kroz oba aerodroma prošlo 422,22 hiljade putnika“, rekao je Orlandić.

On je dodao da su podaci o prometu putnika i aviona u prvih sedam mjeseci ove godine pokazatelj napornog rada i doprinosa Aerodroma Crne Gore turističkoj privredi.

„Nastavljamo sa napornim radom, jer očekujemo još intezivniji saobraćaj tokom avgusta, kada bi trebalo da na oba aerodroma opslužimo blizu pola miliona putnika“, kazao je Orlandić.

On je naveo da o obimu saobraćaja dovoljno govori podatak da je u nedjelju na tivatskom aerodromu opsluženo 11,23 hiljade putnika, najviše u protekloj deceniji. Obavljeno je, prema njegovim riječima, 58 rotacija.

„Rekord bilježimo i na podgoričkom aerodromu, gdje je 22. jula ostvaren najveći promet u toku jednog dana u posljednjih deset godina, kada je opsluženo 7,67 hiljada putnika“, saopštio je Orlandić.

Inače, Vlada je odlučila da da ponudi oba aerodroma na koncesiju, a poziv za sve zaintersovane vrlo brzo će biti objavljen na njenom sajtu.

To je za Vijesti potvrdio ministar saobraćaja Osman Nurković. Plan je da se aerodromi u Podgorici i Tivtu izdaju na 25 do 30 godina.

Od prodaje nema ništa, tako tvrdi ministar, ali se vlada zato odlučila da na drugačiji način valorizuje potencijale i sada profitabilne državne kompanije.