Zabava

26-03-2024

Šampinjoni iz pećnice

Šampinjoni iz pećnice su odličan i jednostavan način pripreme šampinjona. Mogu se raditi na razne načine, te s dodavanjem još povrća prema želji. Ovo su posni šampinjoni, te ih možete spremati i u danima pored nama.

24-03-2024

Nepisana pravila u ženskom društvu

Nepisana pravila u ženskom društvu mogu biti važan dio podrške i zajedništva među ženama. Iako se ova pravila ne mogu naći u formalnim zakonima ili pravilnicima, često igraju ključnu ulogu u održavanju pozitivnih međuljudskih odnosa i podršci unutar malih ženskih zajednica.

21-03-2024

Mornar Popaj se vraća na veliko platno

Popularni animirani lik, koji se prvi put pojavio u stripovima "Thimble Theatre" iz 1920-ih, biće zvijezda predstojeće igrane adaptacije na kojoj rade produkcijske kuće "Chernin Entertainment" i "King Features".

20-03-2024

Finska najsrećnija zemlja na svijetu, Crna Gora na 76. mjestu

Danas je Međunarodni dan sreće a Crna Gora je prema Svjetskom izvještaju zauzela 76 mjesto. U pitanju je istraživanje koje se sprovodi u više od 150 zemalja svijeta, a rezultati se objavljuju svake godine u čast 20. marta. Već sedmu godinu zaredom, Finska je proglašena za najsrećniju zemlju na svijetu.

20-03-2024

Ova nova tableta bi mogla zamijeniti vježbanje?

Naučnici su kreirali nove proizvode koji mogu oponašati fizičko vježbanje i koji bi se u budućnosti mogli koristiti u obliku dodataka prehrani. Oni bi mogli zamijeniti neke aspekte fizičke aktivnosti, a stručnjaci se nadaju da će putem njih replicirati dobrobiti vježbanja, u smislu poboljšanja metabolizma i boljeg rada mišića.