27-05-2020

Zabranjeno slijetanje aviona Montenegro erlajnsa na beogradski aerodrom

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije je, na osnovu reciprociteta, donio mjeru kojom se zabranjuje slijetanje aviona Montenegro erlajnsa /Airlines/ na beogradaki aerodorom “Nikola Tesla”, saznaje nezvanično Blic.


Foto:Ilustracija

Prethodno je, navodi Blic, Vlada Crne Gore donijela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za devet država, među kojima nema Srbije.

U obrazloženju odluke Direktorata, u koju je Blic imao uvid, stoji da je, kako je navedena mjera i dalje na snazi, državljanima Srbije onemogućen ulazak u Crnu Goru.

Nasuprot tome, kako se navodi, u skladu sa izmjenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID - 19, uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana u Srbiju, uključujući i državljane Crne Gore.

Navodi se da je, imajući to u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dvije države ozbiljno narušen.

„Što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13 stav 1 Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio-prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Srbijom, i to na štetu avio-prevoziolaca registrovanih u Srbiji", navodi se obrazloženju.






Izvor: Mina