22-06-2022

Zaplet iz Crne Gore u konkurenciji najboljih fotografija

Ana Zelinskaia, profesionalni fotograf iz Budve, ušla je u TOP 35 jednog od najvećih međunarodnih fotografskih takmičenja. Ove godine na konkursu je učestvovalo 124.827 fotografa iz 174 zemlje, koji su prijavili oko 470.000 fotografija.


Foto: Ana Zelinskaja

35AWARDS je velika međunarodna nagrada koju su 2015. godine osnovali kreatori profesionalne fotografske zajednice 35photo.pro. Posebnu pažnju izaziva sistem glasanja koji se odvija u tri faze.

Takmičenje ima za cilj da pronađe 100 najboljih radova i 100 najboljih fotografa širom svijeta.

Radovi Ane Zelinske predstavljeni su u nominaciji "Ulična fotografija". Najveći broj glasova dobila je fotografija koju je Ana napravila tokom tradicionalnog festivala Mandarinada koji se održava u Baru, u Crnoj Gori.

Veoma mi je drago što je upravo ovo djelo privuklo pažnju, - kaže Ana, - jer je inspirisano mojom ljubavlju prema našoj lijepoj i gostoljubivoj Crnoj Gori.

Ana Zelinskaja živi u Crnoj Gori od 2015. godine. Profesionalni je fotograf i grafički dizajner. Imala je više samostalnih izložbi, pobjednica je i laureat Međunarodnog foto konkursa Balkanski most. Trenutno je direktor umjetničkog kluba „Kuća sunca“ u Budvi.