17-01-2020

Zaplijenili 1,9 tona droge, najviše uz granicu s Albanijom

U Crnoj Gori je tokom 11 mjeseci prošle godine zaplijenjeno oko 1,9 tona opojnih droga i 6,64 hiljada komada tableta, a najveći broj slučajeva krijumčarenja otkriven je na državnoj granici sa Albanijom, saopšteno je iz Uprave policije.

Zaplijenili 1,9 tona droge, najviše uz granicu s Albanijom | Radio Televizija Budva

Iz Uprave policije su agenciji Mina kazali da je najviše zaplijenjeno marihuane, i to 1,82 hiljade kilograma.

Prema njihovim riječima, najveća zapljena je bila u Podgorici, kada je prilikom kontrole automobila policija pronašla 413,3 kilograma marihuane.

"Na graničnim prelazima policija je oduzeli 17 kilograma heroina, 1.445 kilograma marihuane i određenu količinu hašiša i kokaina, dok je unutrašnjosti zemlje zaplijenjeno 484,8 kilograma opojne droge“, saopštili su iz policije.

Kada su u pitanju vrste narkotika, iz Uprave policije su kazali da se u najvećem broju slučajeva krijumčarenja radi o marihuani – tipa skank koja se iz Albaniji krijumčari prema susjednim državama i dalje prema zapadu.

Kako su dodali, pored marihuane i heroina, registrovane su manje količine kokaina i hašiša.

Iz Uprave policije su rekli da je najugroženija državna granica sa Albanijom, gdje je otkriven najveći broj slučajeva krijumčarenja većih količina narkotika - marihuane.

"Radi se o pojasu zelene i plave granice od Ulcinja, preko rijeke Bojane, Skadarskog jezera i dalje brdsko – planinskim predjelom prema sjeveru, gdje krijumčari koristeći teško prohodne terene i nepristupačne staze pješice prenose narkotike", pojasnili su oni.

Iz Uprave policije su kazali da su zbog krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga procesuirano 323 osobe, dok je bilo 60 povratnika.