22-06-2016

Završeni grubi radovi na spajanju bulevara

Završeni grubi radovi na spajanju bulevara | Radio Televizija Budva

Direktor Direkcije za saobraćaj Ivan Ašanin kazao je za CdM da su grubi radovi završeni danas, a da je za sjutra planirano asfaltiranje na pojedinim trasama.

"Radovi po tenderu još nijesu završeni, ali saobraćaj je normalizovan na svim djelovima puta", dodao je on.

"Izražavam zadovoljstvo činjenicom da su danas 22. juna završeni glavni radovi na spajanju dva bulevara između Budve i Bečića postavljanjem završnog sloja asfalta na novoj saobraćajnici sa četiri trake, čime je trajno normalizovan saobraćaj na veoma frekventnoj saobraćajnici koja dugoročno rasterećuje ne samo gradski već i međugradski saobraćaj i samim tim eliminiše saobraćajni kolaps u toku glavne sezone koji je bio svih prethodnih godina", kazao je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

"Nakon nepunih pet i po mjeseci, želim da zahvalim prije svega izvođačima radova, investitoru i Opštini Budva koji su završili ovako značajan infrastrukturni objekat koji u svom dijelu sadrži most dug 700 metara. Ovakvi građevinski zahvati rade se od 9 do 14 mjeseci, te mogu slobodno reći da je ovo velika građevinska pobjeda. Obzirom da je u proteklom periodu bilo puno kritika, koje su mediji revnosno prenosili, a potom preuzimali mediji iz okruženja, stvorena je slika da je Budva u haosu. Želim da svi pozdravimo završetak radova, da to naši mediji prenesu i da odavde ode jedna lijepa, afirmativna priča da je Budva i Crna Gora dobila jednu funkcionalnu modernu saobraćajnicu", dodao je Radulović.