19-10-2021

Zbog kršenja mjera devet krivičnih prijava

Turistička inspekcija je, u protekla tri dana, u opštinama na sjeveru Crne Gore podnijela devet krivičnih prijava zbog nepoštovanja epidemioloških mjera.

Zbog kršenja mjera devet krivičnih prijava | Radio Televizija Budva


Iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP) saopšteno je da njihove inspekcije sprovode pojačanu kontrolu epidemioloških mjera na cijeloj teritoriji države.

Kako su kazali iz UIP-a, u protekla tri dana Turistička inspekcija sprovela je akcijske kontrole primjene mjera u ugostiteljskim objektima na području Rožaja, Berana, Plava, Bijelog Polja, Mojkovca i Kolašina.

Navodi se da je, osim kontrole epidemioloških mjera, ta inspekcija kontrolisala i legalnost obavljanja djelatnosti, izdavanje računa i da li se u lokalima konzumiraju duvanski proizvodi.

„Tom prilikom izvršeno je 55 kontrola, a utrvrđena 31 nepravilnost za koju je izrečeno 27 prekršajnih naloga u vrijednosti od 11.450 EUR“, kaže se u saopštenju.

Iz UIP-a su kazali da su, zbog većih kršenja propisa, podnesena četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred sudom za prekršaje.

„Takođe, podneseno je i devet krivičnih prijava, i to većim dijelom zbog neposjedovanja kovid potvrda zaposlenih i gostiju“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je, zbog obavljanja djelatnosti bez odobrenja, zapečaćen jedan ugostiteljski objekat u Mojkovcu.

„S obzirom na to da su vremenski uslovi takvi da sada gosti više borave u unutrašnjosti lokala, naša Turistička inspekcija posvećuje posebnu pažnju da se u svim ugostiteljskim objektima poštuju mjere, kako bi se spriječilo pogoršanje trenutne epidemiološke situacije“, kazali su iz UIP-a.

Oni su pozvali sve ugostitelje i građane da poštuju mjere, kako bi očuvali zdravlje i izbjegli rizik ograničavanja rada privrede uvođenjem novih mjera.