12-05-2015

Zbog trovanja hranom oko 120 mašinaca završilo u Domu zdravlja Tivat

Oko 120 učesnika “Mašinijade” koja se održava u Tivtu tokom jučerašnjeg dana primljeno je u Dom zdravlja Tivat sa simptomima trovanja hranom.

Zbog trovanja hranom oko 120 mašinaca završilo u Domu zdravlja Tivat | Radio Televizija Budva

Prema riječima direktorice Doma zdravlja Tivat dr Snežane Matijević prvi pacijenti primljeni su juče ujutro oko 10 sati, a posljednji sinoć oko ponoćni, prenose vijesti.me.

Tokom čitavog dana ekipe ljekara Doma zdravlja Tivat ukazivale su pomoć studentima koji su se žalili na povraćanje, drhtavicu, visoku temperaturu, mučninu i dijareju.

Primijenjena je adekvatna terapija i svi se oni sada, prema riječima dr Matijević bolje osjećaju.

Kako bi izašli u susret ovoj neuobičajenoj situaciji, bili su angažovani gotovo svi ljekari i medicinsko osoblje DZ Tivat, koji su ostajali da rade prekovremeno i pruže pomoć pacijentima.

Kako prenose Vijesti, o svemu je obaviješten i Institu za javno zdravlje iz Podgorice čije će ekipe uzeti uzorke i pokušati da utvrde uzrok trovanja.

Za sad nije izvjesno da li je trovanje uzrokovano hranom u hotelu “Kamelija” gdje su smješteni učesnici “Mašinijade” ili eventualno roštiljem iz jednog od lokala koji je konzumirao veliki broj studenata.