09-08-2022

Zbog uvreda i prijetnji putem mejla policija provjerava više osoba

Službenici Uprave policije postupaju po prijavama Lj.F. koje je podnio putem mejla, protiv više osoba koje su mu putem društvenih mreža uputili uvrede i prijetnje, saopšteno je iz Uprave policije.

Zbog uvreda i prijetnji putem mejla policija provjerava više osoba | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Izvršenim provjerama na terenu, utvrđeno je, kako navode, da su ova lica nedostupna, odnosno da ne borave na području Crne Gore već duži vremenski period.

Službenici Uprave policije postupaju po prijavama Lj.F. koje je podnio putem mejla, protiv više osoba koje su mu putem društvenih mreža uputili uvrede i prijetnje, saopšteno je iz Uprave policije. Izvršenim provjerama na terenu, utvrđeno je, kako navode, da su ova lica nedostupna, odnosno da ne borave na području Crne Gore već duži vremenski period.

"U skladu sa važećim zakonima, policijski službenici o predmetnim prijavama obavijestili su Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru koje je dalo instrukcije o daljem postupanju policijskih službenika, u smislu utvrđivanja identiteta korisnika navedenih profila društvenih mreža i prikupljanja obavještenja od njih, te preduzimanje drugih mjera i radnji iz nadležnosti policije", stoji u saopštenju.

Kako ističu, postupajući po prijavama Lj.F. koje je 7. avgusta putem mejla podnio protiv L.V. i I.M. zbog prijetnju upućenih preko društvenih mreža, pripadnici budvanske policije su obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio preduzimanje daljih mjera i radnji u cilju lociranja i prikupljanja obavještenja od prijavljenih lica.

Izvršenim provjerama na terenu, utvrđeno je, kako kažu, da su ova lica nedostupna, odnosno da ne borave na području Crne Gore već duži vremenski period.

"U odnosu na prijave Lj.F., koje je podnio 8. avgusta 2022. godine, protiv R.Đ., P.J. i O.M. zbog upućenih poruka prijeteće sadržine putem društvene mreže, policija je obavijestila državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti", poručuju iz policije.

Službenici Uprave policije policije će, kako dodaju, u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru nastaviti aktivnosti po podnijetim prijavama, o čemu će blagovremeno obavještavati podnosioca prijave kao i javnost, cijeneći zainteresovanost za njihov ishod.