26-04-2021

Zbog vožnje u alkoholisanom stanju za vikend kažnjena 122 vozača

U okviru pojačane kontrole saobraćaja, službenici saobraćajne policije su u dane vikenda, na teritoriji Crne Gore u vremenu od 18 do 24 časa, realizovali operativnu akciju "Alkohol".

Zbog vožnje u alkoholisanom stanju za vikend kažnjena 122 vozača | Radio Televizija Budva

Ilustacija, Foto: Pihxabay

Crnogorska policija je za vikend, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, sankcionisala 122 vozača.

Iz Uprave policije saopšteno je da su službenici saobraćajne policije za vikend, od 18 do 24 sata, u okviru akcije "Alkohol", kontrolisali 1.745 vozača na prisustvo alkohola u organizmu.

"Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, registrovano je i sankcionisano 122 vozača, od čega je zbog vožnje u alkoholisanom stanju sa više od jednog promila alkohola u krvi, u skladu sa zakonom, lišeno slobode i zadržano čak 46 vozača", kazali su iz Uprave policije.

Oni su poručili da će policija nastaviti sa preventivnim ali i represivnim aktivnostima i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

"Kako bi i na ovaj način uticali na neodgovorno ponašanje pojedinih vozača, sve u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama", kaže se u saopštenju.

Iz Uprave policije apelovali su na vozače da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol, jer na taj način ugrožavaju i svoj i živote ostalih učesnika u saobraćaju