21-06-2022

Zec: Penzioneri su najsiromašnija populacija, mnogi nemaju svoje stanove

Dodatno se pogoršava materijalni položaj penzionera uslijed stalnog rasta cijena osnovnih životnih namirnica koje u poslednjih nekoliko mjeseci bilježe enormna povećanja, a čiji trend nije zaustavljen.

Zec: Penzioneri su najsiromašnija populacija, mnogi nemaju svoje stanove | Radio Televizija Budva

Ni o ostalim pitanjima od suštinskog značaja za penzionere kao što su: zdravstvena zaštita, briga o starim, bolesnim i iznemoglim penzionerima i slično se ne vodi dovoljno računa. A da su penzioneri najsiromašnija grupa u ovom društvu, potvrdio je za Polis Niko Zec predsjednik Udruženja penzionera Budva.


Niko Zec

"Najsiromašnija populacija u ovom društvu su penzioneri. ima penzionera koji imaju dobre penzije ali ima i onih koji žive sa minimalnom penzijom od 145 eura. Evo sad su najavili povećanje za ovu penziju koju treba da dobijemo, za oko osam odsto, a to je ništa na osnovu cijena u trgovinama, troškova života i sadašnje inflacije", kazao je Zec.

Jedan od najvećih problema penzionera je neriješeno stambeno pitanje

Stanovi za penzionere su naša boljka i veliki problem. Mi smo pokrenuli tu inicijativu 2016. godine, kako bi dobili jednu lokaciju sa plaćenim komunalijama, kako bi jednom broju penzionera riješili stambeno pitanje. Međutim, do dan danas to još nismo uspjeli. Obećavaju nam ali sve ostaje na obećanjima, tako da to još nismo riješili, a ne znam ni kad ćemo. Evo se mijenjaju predstavnici i predsjednici lokalne samouprave, ali sve ostaje na obećanjima", zaključio je Zec.