26-06-2019

Zenović: Evropska elita opet stiže u grad odbojke

Ekipa Budve igraće u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona protiv boljeg iz duela Mladost Brčko (BIH) i Benfika Lisabon (POR), odlučeno je danas žrijebom u sjedištu Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV) u Luksemburgu.

Zenović: Evropska elita opet stiže u grad odbojke | Radio Televizija Budva

Odbojkaše Budve sada čekaju intezivne pripreme za meč koji ih očekuje u novembru, kako bi se pokazali u što boljem svijetlu u Evropi, kazao je za portal RTV Budva, sportski direktor OK "Budva" Nemanja Zenović.

"Samim učešćem u Ligi šampiona napravili smo jedan veliki korak naprijed u odnosu na prošlu godinu, povratili smo, možemo slobodno reći, evropsku odbojkašku elitu u naš grad, a što se tiče samoga žrijeba, u drugoj rundi čekamo pobjednika meča Mladost Brčko i Benfika iz Lisabona. Mladost nam je za sada nepoznanica što se tiče igračkog kadra, dok je Benfika ekipa sa velikim brojem ineternacionala u svojom redovima i sigurno da je u meču protiv Mladosti favorit. Trudićemo se da pružimo maksmimum i damo sve od sebe, kako bi se pokazali u što boljem svijetlu u Evropi", zaključio je Zenović.

I meč je na programu 5-7/11
II meč je na programu 12-14/11



Kod muškaraca četiri tima će se takmičiti u prvom krugu, tj. oni koji predstavljaju nacionalne federacije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Engleske i Portugala. Pobjednici prvih krugova pridružiće se još šest timova – nacionalnihm prvacima Austrije, Srbije, Finske, Crne Gore, Bjelorusije i Rumunije – za četiri utakmice drugog kola koje vode u treću i poslednju fazu ranih kola, čiji će konačni pobjednici obezbijediti prestižno mjesto u grupi zajedno sa 18 najboljih timova u Evropi.