21-07-2021

Zvijezda Olimpijskih igara - Novak Đoković stigao u Tokio

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković stigao je jutros u Tokio (kasno poslijepodne po lokalnom vremenu), gdje će biti među glavnim zvijezdama na predstojećim Olimpijskim igrama.


Foto: Reuters

Srpski teniser želi svoje prvo olimpijsko zlato, kako bi nastavio pogod ka istorijskom, "zlatnom slemu" - nijedan teniser u istoriji nije iste godine osvojio sva četiri grend slema i olimpijski turnir.

To je do sada uspjela samo teniserka Štefi Graf, 1988. godine kada su se igrale Olimpijske igre u Seulu.



Đoković je već osvojio tri grend slema ove godine (Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon), a od 31. avgusta do 13. septembra boriće se za trofej na US openu.

"Imam najviše ambicije, idem na zlato. To nije tajna, to je veliki cilj i ambicija još od prije početka sezone. Zacrtao sam četiri grend slema i Olimpijske igre. Malo je napet raspored, jer su grend slemovi blizu Olimpijade, ali dosta dobro sam se spremio. Imao sam puno dobijenih mečeva, što uliva dodatno samopouzdanje i energiju", kazao je Đoković uoči polaska za Tokio.

Za Olimpijske igre spremao se u Crnoj Gori, u Boki Kotorskoj - boravio je u Ljutoj, mjestu pored Kotora, gdje je nekoliko puta snimljen kako na ulici improvizuje kondicione treninge, a trenirao je i na novom teniskom terenu u Portonovom.

"Nije nekonvencionalan način priprema, već izvlačenje onog najboljeg iz uslova u kojima se nalazim, ne može sve idealno da bude. Odlične su pripreme bile, spremio sam se i kondiciono i teniski. Vrijeme divno, sjajna atmosfera, dali su mi vjetar u leđa pred Tokio“, istakao je Đoković o boravku u Crnoj Gori.

U Tokio je letio preko Frankfurta - let je trajao 12 sati, a mediji pišu da se po dolasku u Japan oko dva sata zadržao na aerodromu zbog procedura vezanih za koronavirus.

Na istom letu bio je i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Teniski turnir na OI održaće se od 24. jula do 1. avgusta - mečevi će se igrati na dva dobijena seta, osim finala koje se igra na tri.

Žrijeb je na programu rano ujutru.

Svečano otvaranje Olimpijskih igara u Tokiju na programu je u petak u 13 sati po srednjoevropskom vremenu.


(Vijesti)