Uslovi korišćenja web portala Radio Televizija Budva - rtvbudva.me

Pravila i uslovi korišćenja portala

Korišćenje portala rtvbudva.me automatski prihvatate i pravila. Korišćenjem bilo kog dijela sajta smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje na sopstvenu odgovornost. Na sajtu kao i na našim profilima na društvenim mrežama nije dozvoljen govor mržnje, prijetnje ili bilo koje druge nezakonite aktivnosti.

Autorska prava

Sadržaj na portalu podliježe Zakonu o autorskim pravima i drugim srodnim zakonima, a svi naši sadržaji – tekstovi, fotografije, video materijal, audio materijal, baze podataka – ne smiju biti neovlašćeno korišćeni, bez dozvole vlasnika autorskih prava, urednika ili novinara. Svako neovlašćeno korišćenje smatraćemo kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Naše redakcije proizvode sadžaj od javnog značaja i podstičemo prenošenje i dijeljenje naših tekstova i materijala, ali samo uz dogovor sa uredništvom i uz jasno navođenje izvora. Za preuzimanje originalne fotografije sa našeg portal potrebna je dozvola autora, a fotografije koje su preuzete treba da budu potpisane i propisno obelježene. Ukoliko neko od čitalaca smatra da im je objavljivanjem sadržaja povrijeđeno sopstveno autorsko pravo, uredništvo i pravni tim će svaku primedbu razmotriti i ukoliko je načinjena povreda autorskih prava, sadržaj će biti skinut. Čitaoci koji svojom voljom pošalju fotografije, video snimke ili pisana djela s ciljem objavljivanja, u cijelosti prenose sva autorska prava na Radio Televiziju Budva doo - RTB i njegove portale, koji zadržava pravo reprodukovanja i distribucije, bez naknade i bez vremenskog i prostornog ograničenja. Ukoliko smatrate da objavljen sadržaj povrijeđuje Vaše lično pravo ili interes, možete u skladu sa zakonom zahtijevati objavu odgovora ili ispravke, odnosno otklanjanja navodne povrede. Obaveštenje o eventualnoj povredi, odnosno vaš odgovor ili ispravka, mora da sadrži opis, vrstu i prirodu neistinitosti, nepotpunosti ili netačnosti prenosa sadržaja, odnosno druge povrede, te lokaciju (tj. URL adresa) ili druge informacije dovoljne za identifikaciju predmetnog sadržaja, kao i instrukcije za njegovo otklanjanje. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Linkovi na druge veb stranice

Portal rtvbudva.me u svojim tekstovima ima i podatke, informacije i linkove do drugih internet stranica kreiranih od strane trećih lica. Linkovi koji vode na druge internet stranice, koje nisu vlasništvo RTB, nisu dio našeg sadržaja i naših sajtova, i RTB ne snosi odgovornost za njih. Na tim sajtovima važe nova, odnosno njihova Pravila i uslovi korišćenja. S tim u vezi, RTB nije odgovoran ni za sadržaj stranica oglašivača koji se pojavljuju na našim portalima.

Cookiesi

Svi portali koje izdaje RTB koristiu kolačiće (cookies). Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i veb analitiku. Takođe dijelimo informacije o tome kako koristite sajt sa partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji mogu da ih kombinuju sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili na osnovu korišćenja usluga. Ako nastavite da koristite naš portal, saglasni ste sa korišćenjem naših kolačića.

Društvene mreže

U skladu sa Uslovima korišćenja društvene mreže Fejsbuk (15. novembar 2013.) korisnici odgovaraju za sadržinu komentara koje ostavljaju na Fejsbuku. Administratori zvaničnih Fejsbuk stranica, koje ima svaki portal koji izdaje RTB, uklanjaju komentare za koje procijene da su suprotni Uslovima korišćenja, u skladu sa mogućnostima. Sporne komentare čitaoci mogu prijaviti administratoru naših Facebook stranica u inbox. Isto važi i za profil na društvenoj mreži Twitter.