28-02-2024

Autobuska stanica u Budvi prilagođena osobama sa invaliditetom, unaprijeđeni postojeći sadržaji, spremni čekaju sezonu

Na Autobuskoj stanici "Merkur" u Budvi u periodu van sezone se trude da unaprijede, postojeće i dodaju nove sadržaje kako bi građani ali i turisti koji korsite njihove sadržaje bili zadovoljni, urađen je novi prilaz odnosno rampa za lica sa smetnjama u razvoju koja zadovoljava sve uslove, takođe postavljene su taktilne trake koje služe za navođenje slabovidih osoba, a u saradnji sa Opštinom Budva zamijenjene su žardinjere i postavljeni stubići kako bi se dobilo više orostora na trotoaru.

Autobuska stanica u Budvi prilagođena osobama sa invaliditetom, unaprijeđeni postojeći sadržaji, spremni čekaju sezonu | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Autobuska stanica u Budvi sada je u potpunosti prilagođena osobama sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, nudeći pristupačne prilaze koji omogućavaju prilaz i kretanje.

"Mi uvijek gledamo da oplemenimo postojeće sadržaje i dodamo nove, da bismo što ljepše spremili i prilagodili za sezonu kako bi svi bili zadovoljni, uradili smo novu rampu za prilaz lica sa invaliditetom i postavili taktilne trake za slabovide", kazao je Veljko Mrvaljević direktor AS "Merkur", za emisiju Polis Televizije Budva.

Žardinjere zamijenje stubićima u saradnji sa Opštinom Budva.

"Ljeti je velika gužva zaustavljaju se ovdje svi uglavnom, fekrventno je, stubići su bolja opcija naročito za pješake i biće mnogo ljepše", istakao je on.


Foto: Portal RTV Budva

Više putnika nego prošle godine

"Sada ima najviše đaka, studenata, ali tu su i Rusi i Ukrajinci pa je osjetan povećan broj putnika, ima malo manje polazaka nego u sezoni, svi putni pravci su frekventni i ima malo više putnika nego prošle godine". napominje Mrvaljević.

Autobusku stanicu zbog raznih sadržaja koje nudi rado posjećuju i građani i turisti i kada nemaju potrebu za njenom prvobitnom namjenom, zato je svako poboljšanje uslova značajno jer doprinosi boljem utisku posjetilaca.