11-06-2019

Disciples stižu na Sea Dance!

Najtraženiji britanski dens trio Disciples, pridružiće se svom prijatelju i mentoru Davidu Guetti u završnoj noći ovogodišnjeg Sea Dance festivala na jednoj od najlepših plaža Jadrana.

Disciples stižu na Sea Dance! | Radio Televizija Budva

Na veliko finale ljetnje sezone u nedelju, 1. septembra, popularni hitmejkeri iz Londona donose pjesme koje se poslednjih nekoliko godina doslovno ne skidaju sa svetskih radio stanica, a njihov najveći hit „How Deep Is Your Love” sa pravom se smatra jednom od pjesama koje su obilježile deceniju na izmaku.

Pjesma koju su inicijalno sami napisali i snimili sa norveškom pjevačicom Inom Wroldsen, toliko se svidjela čuvenom producentu Calvinu Harrisu, da je odmah ponudio da je izdaju zajedno, a spot u kojem igra zanosni supermodel Gigi Hadid danas broji preko vrtoglavih 1.3 milijarde YouTube pregleda uz dvije BRIT nominacije i MTV nagradu!

Njihov vanserijski talenat prvi je prepoznao legendarni Pete Tong za čiju su izdavačku kuću izdali sjajnu klupsku ploču "Catwalk", ali ubrzo posle i prvi veliki radijski "They Don't Know" koju je prestižni BBC Radio 1 puštao dan i noć.

Strelovit uspjeh se nastavio sve do danas, a status udarnih zvijezda zacementirali su ljetnjim house himnama "On My Mind" i "Jealousy"! Glastonbury, Leeds, Creamfields i EXIT, samo su neki od najvećih svjetskih festivala na kojima su nastupali, a danas nose program kluba Ushuaia, najmasovnijeg na Ibici, gdje nastupaju rame uz rame sa imenima kao što su upravo njihovi nekadašnji mentori i današnji saradnici, Calvin Harris i David Guetta, ali i još jedna Sea Dance zvijezda - Sven Vath!

Uz britanske zvijezde u ovom talasu Sea Dance izvođača stiže i mlada nemačka producentkinja i DJ zvijezda Lovra, koja je svojim talentom zavrijedila pažnju velikih imena svetske elektronske muzičke scene počev od Davida Guette, Armanda van Heldena, Basement Jaxxa i Felixa da Housecata sa kojima je nastupala širom svijeta. O maestralnosti mlade umetnice iz Berlina, Lovre upravo svjedoči činjenica da je sa Davidom Guettom održala čak 17 nastupa na njegovim čuvenim Big žurkama u klubu Ushauia na Ibici, ali i klubu Hi koji je naslijedio nekadašnji Space. Na glavnoj bini festivala nastupiće i jedan od najtraženijih DJ-eva i producenata sa Balkana, makedonski genije Galoski, koji takođe uživa podršku Davida Guette, ali i drugih velikana kao što su Dimitri Vegas & Like Mike, Afrojack, Nicky Romero, Fedde Le Grande i drugi. Pod drugim alijasom Sand & Sense objavio je i singl “Cold Night” koji je iskočio iz okvira regionalne popularnosti i svrstao se među najslušanije numere na čuvenom BBC Radio 1.

Na Sea Dance dolazi i DJ zvezda Wags, prepoznatljiv po energičnim i jedinstvenim nastupima koji podižu atmosferu do usijanja, i već punu deceniju slovi za jednog od najboljih house izvođača. U svojoj bogatoj karijeri i nastupima na brojnim svetskim podijumima, upisao je čak pet uzastopnih nastupa na Ultra festivalu. Na budvansku rivijeru stiže i crnogorski talentovani duo Vill&Vash, koji je za kratko vrijeme osvojio simpatije publike širom regiona, ali i Evrope, a žurku na Jadranu i ove godine priprema TDI stage. Ova bina na jednom mestu okupiće najzanimljivije domaće i regionalne DJ zvijezde među kojima su Mark Funk, Danny Cruz, Oysha, Mirko & Meex, Divolly & Markward, Wreckage, Leo Fragogiannis, Rosske, Mario Eddie, Mr Mips i Davor Billyc.

Šesti Sea Dance biće održan od petka, 30. avgusta, do nedelje, 1. septembra na skrivenom biseru jadranske obale, plaži Buljarica u Budvi.

Nastupe su do sada potvrdili najuspešniji muzički producent 21. veka i jedan od najtraženijih muzičkih izvođača na svetu David Guetta, otac globalnog tehno pokreta i trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svetskog DJ-a Sven Väth, jedan od najcenjenijih elektronskih izvođača Richie Hawtin, vodeći njemački producent i DJ Robin Schulz, francuska klupska senzacija, duo Ofenbach, i famozni njemački producent Recondite.

Tu su i regionalni asovi kao što su veliki Darko Rundek, moćna Senidah i popularni balkanski reperi Surreal, Fox, Kuku$, Hazze i Bekfleš.