Društvo

15-06-2021

Sjutra sunčano i toplo, do 32 C

Vjetar slab do umjeren, najčešće sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 7 do 19, najviša dnevna od 18 do 32 stepena.

15-06-2021

Direktori i piloti traže preko pet miliona EUR

Bivši direktori, piloti, letačko osoblje i drugi radnici Montenegro Airlinesa (MA), koji je od maja u stečaju, prijavili su stečajnoj upravi potraživanja od 17,2 miliona EUR za neto zarade, poreze, doprinose, dnevnice i naknade.

15-06-2021

Počelo zaprašivanje komaraca

Iz Sekretarijata za Komunalno stambene poslove obajveštavaju građane da je zaprašivanje odraslih formi komaraca na teritoriji Budve počelo juče, a trajaće sedam do 10 dana u zavisnosti od vremenskih uslova.

15-06-2021

Od danas dnevni voz Bar - Beograd

Dnevni međunarodni brzi voz na relaciji Bar-Beograd-Bar počeće opet da saobraća danas, saopšteno je iz Željezničkog prevoza (ŽPCG).

15-06-2021

Najuspješniji maturanti upisuju Ekonomski fakultet UCG

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore, koji je nedavno obilježio 61. godinu od osnivanja, i ove godine otvara svoja vrata najuspješnijim maturantima koji žele da steknu diplomu koja će im dati bolju početnu poziciju na karijernom putu, kazala je prodekanka za nastavu Ekonomskog fakulteta UCG prof. dr Zdenka Dragašević.

15-06-2021

Pedijatri za vakcinaciju djece protiv kovida

Specijalista pedijatrije Dunja Vlahović kazala je da Udruženje pedijatara Crne Gore podržava i preporučuje vakcinaciju djece protiv korona virusa, slijedeći stavove zvaničnih svjetskih zdrastvenih institucija.

15-06-2021

Pretežno sunčano, do 30 C

Vjetar sjevernih smjerova, mjestimično umjeren do jak, tokom dana će slabiti. Najviša dnevna temeratura vazduha do 30 stepeni.

14-06-2021

Od sjutra dnevni voz Bar - Beograd

Dnevni međunarodni brzi voz na relaciji Bar-Beograd-Bar počeće opet da saobraća od sjutra, saopšteno je iz Željezničkog prevoza (ŽPCG).

14-06-2021

Položaj djece u domovina i internatima nije zadovoljavajući

Ostvarivanje i zaštita prava djece u domovima učenika i internatima nije na zadovoljavajućem nivou, pokazalo je istraživanje Ombudsmana, u kom se navodi da te ustanove nemaju licence za rad, kao ni dovoljno kadra koji bi odgovorio na njihove potrebe.

14-06-2021

Obezbijediti trajno zapošljavanje asistenata u nastavi

Akcija za ljudska prava podnijela je inicijativu za izmjenu i dopunu Zakona o vaspitanju i obrazovanju djece sa posebnim obrazovnim potrebama, kako bilo obezbijeđeno trajno zapošljavanje asistenata u nastavi i unaprijeđen kvalitet inkluzivnog obrazovanja u Crnoj Gori.

14-06-2021

Dopremljen redovni kontingent Fajzer vakcina

U Crnu Goru je danas stigao kontigent od ukupno 42 hiljade doza Fajzer vakcina, koliko će biti isporučeno od maja do avgusta, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.