Društvo

13-04-2021

Mjere poštovati i prije i nakon vakcinacije

Epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje (IJZ) Marija Božović kazala je da, iako je epidemijska situacija bolja, nema mjestu opuštanju. Kaže da je poštovanje osnovnih mjera potrebno i prije, ali i poslije vakcinacije. Napominje da nije sigurna da će postojati mogućnost izbora vakcine iz razloga medicinskih indikacija.

13-04-2021

Uspješna vakcinacija garant uspješne sezone

Pripreme za ljetnju turističku sezonu teku prilično dobro, a u nadležnom resoru su zadovoljni pozitivnim trendom vezano za epidemiološku situaciju u zemlji, kazala je Ivana Đurović, državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

13-04-2021

Na Sputnjik V 180 prijava, AstraZeneku 12

Institutu za ljekove i medicinska sredstva (CInMED) do sada je dostavljeno 195 prijava na neželjene reakcije nakon primjene vakcina protiv korona virusa, najviše na Sputnjik V, dok se njih 12 odnosilo na AstraZeneku.

13-04-2021

U pripremi uslovi za regulaciju budvanskih potoka

Sekretarijat za investicije, zatražio je od Sekretarijata za urbanizam izdavanje urbanističko tehničkih uslova za izradu invetsiciono tehničke dokumentacije, za regulaciju nekoliko potoka na području opštine Budva.

13-04-2021

Javni poziv NVO za učešće u radu SO Budva

Skupština opštine Budva uputila je Javni poziv nevladinim organizacijama za prijavu zainteresovanosti za učešće u radu SO Budva. Rok za dostavljanje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva.

13-04-2021

U Kotoru nestala sedmogodišnja djevojčica iz Rusije

Djevojčica se juče predveče nije vratila kući, dok su to učinila sva druga lokalna djeca sa kojima se ona igrala. Njeni roditelji su je prvo sami pokušali pronaći, a kada u tome nisu uspjeli, pozvali su policiju i vatrogasce.

13-04-2021

Čitaoci šalju: Druga traka u Mainskoj ulici neprohodna

U našu internet poštu stigle su fotografije koje je poslao čitalac, koji živi u Mainskoj ulici, u dijelu ispod zaoblizanice. Mainska ulica inače većim dijelom jednosmjerna, svakoga dana a posebno uveče jednom je stranom neprohodna i za vozače i za pješake.

13-04-2021

Crna Gora će predložiti Srbiji zajedničku gradnju autoputa

Ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić kazao je da će ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislavu Momiroviću predložiti da dvije države zajednički konkurišu za sredstva za završetak autoputa od Beograda do Bara.

13-04-2021

Na jugu pljuskovi i grmljavina, do 16 stepeni

Danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu. U južnim predjelima mogući pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura vazduha od 0 do 12, najviša dnevna od 7 do 16 stepeni.

12-04-2021

Čelebić: U planu nova lokacija za havarisane automobile

Budvanska Komunalna inspekcija i policija planira da na Vještici obezbijedi novu lokaciju za odlaganje havarisanih vozila, kazao je za naš portal načelnik Darko Čelebić. Kako je rekao, kapaciteti na Jazu predviđeni za ovu namjenu su popunjeni, a o potencijalnom rješenju problema trenutno se vode razgovori sa preduzećem "Otpadne vode".

12-04-2021

Veliki broj građana na protestu, Nikolić: Dosta je ćutanja, djeca su naša svetinja

Oko 300 građana Budve danas je ispred Starog grada prisustvovalo protestu na kojem je zatraženo pooštravanje kazni za napasnike djece i formiranje javnog registra pedofila. Inicijalna kapisla za skup bio je uznemirujući događaj kada je u Podgorici djevojčica napadnuta od strane komunalnog policajca. Okupljanja su održana u nekoliko gradova u Crnoj Gori.

12-04-2021

IJZ: Preminulo osam pacijenata, 150 novozaraženih, četiri iz Budve

Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 779 uzoraka na novi koronavirus pri čemu je dijagnostikovano 150 novopozitivnih slučajeva infekcije, saopšteno je iz IJZ.

12-04-2021

Ljekarske komisije raspuštene zbog sumnje da su korumpirane

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja razriješilo je sve socijalno-ljekarske komisije zbog postojanja indicija da je u njima bilo koruptivnih radnji i imenovalo nove, saopštio je državni sekretar u tom resoru Janko Odović.

12-04-2021

U Budvi obijao kuće i stanove, pritvor 30 dana

Budvanska policija uhapsila je državljanina Republike Albanije F.L. (28) zbog sumnje da je u budvanskim naseljima Bečići i Ivanovići obijao kuće i stanove i krao TV uređaje, lap topove, garderobu i građevinski alat. Nakon saslušanja određen mu je pritvor od 30 dana.