Društvo

20-09-2021

Do sada apliciralo 26 poljoprivrednih gazdinstava

Na javni poziv za podršku podizanju i modernizaciji/opremanju proizvodnih voćnih zasada do sada je apliciralo 26 poljoprivrednih gazdinstava sa ukupnom vrijednošću investicije od 91,27 hiljada EUR i potencijalnom podrškom u iznosu od 41,17 hiljada EUR.

20-09-2021

Sjutra sunčani intervali, popodne moguća kiša

Promjenljivo oblačno, na jugu sa sunčanim intervalima, a u drugom dijelu dana lokalno kratkotrajno kiša ili pljusak i grmljavina, prvenstveno u kontinentalnim predjelima i planinskom zaleđu Boke.

20-09-2021

Abazović: Brend ekološke države nedovoljno iskorišćen

Ekološka država je najveća komparativna prednost Crne Gore, ocijenio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, navodeći da, u zemlji čija je priroda decenijama sistemski uništavana, taj nacionalni brend nije dovoljno iskorišćen.

20-09-2021

Vrijedne ruke i um pun mašte: Danijela Vuković stvara magiju

Sugrađanka Danijela Vuković koja stoji za brenda DV_handemade je mama kreativac sa malom radionicom u kojoj nastaju najslađe igračkice i ćebenca. Ovo je priča o hobiju koji je preratsao u posao, pa su se njene rukotvorine iz "online polica", preselile u police radnje u Tivtu. Ćerkica kao isnpiracija uz vrijedne ruke i um pun mašte odvode Danijeline lutkice i ćebiće u domove i krevete djece širom zemlje, a zaradu koja je više emotivna nego materijalna ova vrijedna žena skladišti u svojoj duši.

20-09-2021

Vakcinacija dobrovoljna, tako će i ostati

Bez obzira na to što je u nekim državama uvedena obavezna vakcinacija za određene profesije, vakcinacija u Crnoj Gori je dobrovoljna i tako će i ostati – stav je Ministarstva zdravlja.

20-09-2021

Očekuju pola miliona posjetilaca u Dubaiju

Paviljon Crne Gore na Svjetskoj izložbi Expo u Dubaiju će, kako se procjenjuje, posjetiti pola miliona posjetilaca, saopštila je direktorica Paviljona, Milena Pejović i dodala da je cilj privući što više turista i kvalitetnih investitora iz tog dijela svijeta.

20-09-2021

Danas predavanje za pčelare u Akademiji znanja

Udruženje pčelara Budva zajedno sa Savezom pčelarskih organizacija Crne Gore, u saradnji sa Turskom agencijom za koordinaciju i razvoj – TIKA organizuje seriju savjetovanja za pčelare. Predavanje za pčelare će biti održano danas u Akademiji znanja u 10h.

19-09-2021

Sjutra promjenljivo vrijeme, moguća kiša

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, uz uslove za povremeno mjestimičnu kišu ili pljusak i grmljavinu. U jutarnjim satima u južnim i centralnim predjelima intenzivnije padavine, dok se u popodnevnim satima ili krajem dana u većem dijelu zemlje očekuje suvo vrijeme.