Društvo

22-01-2020

Pravac kretanja Opštine Budva po pitanju WTE ide ka međunarodnoj arbitraži

Iako su konstatovali da su učinjeni veliki propusti, kako u zaključenju samog ugovora, tenderskoj proceduri, realizaciji projekta, kvalitetu izvedenih radova određenim finansijskim aktivnostima koje se u najmanju ruku mogu okarakterisati kao sumnjive pa i kriminalne, još ivijek nemamo adekvatno rješenje za nasatale negativne posledice kako po Budvu tako i po državu sklapanjem ugovora sa WTE o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje je otvoreno 2014. godine.

22-01-2020

Mještani naselja Ivanovići očekuju sanaciju glavnog puta kroz naselje

Glavni put koji vodi kroz naselje Ivanovići je oštećen, a u Novoj ulici nijesu svi objekti priključeni na kanalizacionu mrežu ističu mještani. Zbog ovog problema, kako kažu, sve manji broj turista boravi u njihovim domovima i sve češće otkazuju rezervacije, zbog ovoga kako su istakli očekuju pomoć nadležnih.

22-01-2020

CG za sada nije u riziku od koronavirusa

Situacija po pitanju novog koronavirusa za sada nije opasna, a za sada nema razloga za brigu u Crnoj Gori, kazao je specijalista epidemiolog Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić.

22-01-2020

Uskoro novi poziv za dobrovoljni vojni rok

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane Mihailo Volkov kazao je da će Ministarstvo uskoro objaviti konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka.

22-01-2020

Sjutra dio Budve bez struje

Zbog planiranih radova na mreži, kako navode iz CEDIS-a, sjutra će bez napajanja električnom energijom će ostati dio Budve.

22-01-2020

Danas sunčano, do 14 stepeni

Danas nas očekuje sunčano vrijeme uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura vazduha oko minus tri, a najviša dnevna do 14 stepeni.

22-01-2020

AMSCG: Dobri uslovi za vožnju

Saobraćaj se ovog jutra obavlja nesmetano na jugu i u centralnim predjelima zbog na sjeveru ima i sniježnih padavina. Vidljivost je mjestimično smanjena zbog padavina ili niske oblačnosti. Neophodna je oprezna vožnja prilagodjena uslovima i stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

21-01-2020

Sjutra sunčano

Sjutra nas očekuje sunčano vrijeme uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura vazduha oko minus tri, a najviša dnevna do 14 stepeni.

21-01-2020

Danas je Međunarodni dan zagrljaja

Međunarodni dan zagrljaja je godišnji praznik 'ozvaničen' 1986. godine u Mičigenu, a obilježava se 21. januara. Koliko puta dnevno zagrlite dragu vam osobu? Počnite to raditi malo češće. Danas zaglite nekog, zagrljaj otklanja depresiju, loše raspoloženje i čini vas srećnijim.

21-01-2020

U četvrtak dio Budve bez struje

Zbog planiranih radova na mreži, kako navode iz CEDIS-a, u četvrtak 23. januara, bez napajanja električnom energijom će ostati dio Budve.

21-01-2020

Nuhodžić podržava inicijativu koju je pokrenula grupa građana

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić podržava inicijativu koju je pokrenula grupa građana zajedno sa porodicama stradalih u saobraćajnim nezgodama, navedeno je na Twiter nalogu MUP-a. Istakao je da će MUP biti partner u svakom projektu koji će osnažiti svijest o tome koliko je važno da svi budu bezbjedni u saobraćaju.

21-01-2020

Vatrogasci: Ljudi velikog i hrabrog srca

Biti Vatrogasac je moja ljubav i moja strast, ne možete razumjeti ako nikada nijeste ušli u požar ili spasili nečiji život, ovako započinje razgovor pripadnik Službe zaštite i spasavanja Ilija Bogetić.

21-01-2020

Cvijeće koje cvjeta cijele zime

Nema ljepšeg ukrasa enterijera od biljaka. Cvjetnice su posebno lijepe, a naš predlog su vrste koje se lako njeguju i cvjetaju tokom cijele zime. Predstavljamo vam nekoliko najlepših sobnih biljaka koje će oplemeniti vaš životni prostor, a koje se relativno lako njeguju, dostupne su u svakoj cvjećari i cvjetaju tokom cijele zime.

21-01-2020

Počelo popločavanje staze na Jazu

Nakon završetka zemljanih radova i uklanjanja viška betonskih površina, te postavljanja vodovodne i telekomunikacione mrže u podnožju pješačke staze duž plaže Jaz, ove sedmice su počeli radovi na njenom popločavanju.

21-01-2020

U narednih 20 dana tender za zakup aerodroma

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će do kraja prve nedjelje februara raspisati tender za dostavljanje ponuda za zakup crnogorskih aerodroma, saopštio je resorni ministar Osman Nurković.