Društvo

22-08-2019

Povoljni uslovi za saobraćaj

U Crnoj Gori jutros je saobraća po suvim putevima, a vidljivost j dobra, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

21-08-2019

Osvanula poruka: Budi čovjek - ne bacajte smeće

"Budi čovjek, ne bacajte smeće", poruka je koju su stanari takozvanih Ruskih zgrada u budvanskom naselju Maine napisali na trotoaru ispred svoje zgrade gdje im se svakodnevno ostavljaju gomile smeća.

21-08-2019

Međunarodni konkurs: Uređenje promenade - Budva i Bečići

Ministarstvo održivog razvoja i turizma – direktorat Glavnog državnog arhitekte, u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Opštinom Budva najavilo je za septembar 2019. godine raspisivanje međunarodnog, javnog, jednostepenog konkursa za idejno arhitektonsko rješenje šetališta Budva – Bečići.

21-08-2019

Zapečena boranija

Danas vam donosimo recept za zapečenu boraniju. Ljeto je idealno vrijeme za konzumaciju voća i povrća i budući da bašte i pijace obiluju domaćim proizvodima valja ih iskoristiti i uživati u njima dok im je sezona.

21-08-2019

Sara Vuković: Umjetnik ima moć da svoju dušu pretoči u djela

Sara je dvadesetčetvorogodišnjakinja koja živi u Budvi gdje je završila osnovnu i srednju školu, nakon čega je otišla u Nikšić da studira sociologiju. Nakon nekoliko godina studiranja napravila je pauzu i trenutno radi na recepciji jednog hotela. Slika i piše, smatra da inspiracija ne bira ni mjesto ni vrijeme i ne bi mogla nikada da se odluči za samo jedno..Slikanje ili pisanje, jer to bi značilo da se mora odreći jednog dijela sebe, a ona to ne smije dozvoliti. Danas vam donosimo Sarinu priču.