Društvo

03-06-2023

Večeras nastupa svjetska muzička senzacija "Il Volo"

Početak ljetnje turističke sezone u Budvi obilježiće internacionalni dvodnevni program, spoj umjetnosti i najljepšeg ambijenta, događaj koji povezuje muziku, ples, modu i fotografiju i nudi doživljaj za pamćenje, naveli su iz TO Budva.

03-06-2023

Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori danas su povoljni vremenski uslovi za saobraćaj, saopšteno je iz Auto moto saveza koji je savjetovao opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

03-06-2023

Trojičindan u Stanjevićima

Praznik Silaska Svetoga Duha na apostole - Trojičindan, nedjelja 4. jun, molitveno će biti proslavljen u manastiru Stanjevići. Nakon liturgije pripremljen je prigodan program i ručak za sve posjetioce.

03-06-2023

Danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, do 28C

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a uglavnom od sredine dana uslovi za mjestimičnu kišu ili kratkotrajne pljuskove i grmljavinu. Ponegdje su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom i jakim udarima vjetra. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama magla.

02-06-2023

Vuković: Nula bodova za Ispitni centar, a ne za maturante

Nula bodova na maturskom ispitu iz CSBH jezika nijesu dobili maturanti, za koje je utvrđeno da su navodno prepisivali, već Ispitni centar Crne Gore koji nije na vrijeme reagovao i dozvolio je da se kompromituju i preostala dva polaganja učenika završnih razreda srednjih škola, istakao je direktor budvanske Srednje mješovite škole “Danilo Kiš” Krsto Vuković, koji je i zvanično ranije prijavio Ispitnom centru i Ministarstvu prosvjete zloupotrebe sa prvog maturskog ispita i dostavio im dokaze o prepisivanje u viber grupi.

02-06-2023

Sjutra promjenljivo oblačno, do 28 stepeni

Sjutra na očekuje poromjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, a uglavnom od sredine dana uslovi za mjestimičnu kišu ili kratkotrajne pljuskove i grmljavinu.

02-06-2023

Mićanović: Na fakultetima UCG zadovoljeno 25 odsto praktične nastave

Na fakultetima UCG zadovoljeno je 25 odsto praktične nastave, ali uvijek može bolje, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG prorektor za nastavu Univerziteta Crne Gore Veselin Mićanović. Predsjednik Studentskog parlamenta Andrej Vukčević kazao je da je stručna praksa više izuzetak nego pravilo.

02-06-2023

(VIDEO/FOTO) Nesvakidašnje viđenje budvanskih manastira i autentičnih ikona

Izložba pod nazivom "Budvanski manastiri, na raskršću milenijuma", otvorna je sinoć u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović" u Starom gradu. To je prva izložba digitalno obogaćenih eksponata ikada organizovana u Crnoj Gori, koju je JU Muzeji i galerije Budve pripremila u saradnji i uz nesebičnu pomoć Mitropolije crnogorsko-primorske, sa blagoslovom mitropolita Joanikija.

02-06-2023

Kako prepoznati emocionalne i socijalne probleme kod djece?

"Vidim da ti je teško. Želim da znaš da sam ovdje da te saslušam i podržim. Tvoja osjećanja su važna i želim da znaš da ti vjerujem. Možeš mi se uvijek obratiti ako želiš da razgovaraš o tom. Nijesi sam/a u ovome. Postoji mnogo načina na koje možemo zajedno raditi na tome da se osjećaš bolje“, samo su neke od rečenica koje psihološkinja Tijana Brzić preporučuje roditeljima koji žele pokazati svom djetetu da ga razumiju i da su tu za njega, ukoliko dijete ispolji znake odbačenosti, izolovanosti ili agresije.

02-06-2023

NVO „Eko centar Budva“ sprovodi akciju „Svaka limeka se računa“

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine NVO "Eko centar Budva" u saradnji sa Recan fondacijom iz Beograda, organizuje sjutra ispred zidina Starog grada akciju pod nazivom International Recycling Tour, sa početkom u 10h, u cilju podizanja svijesti o značaju reciklaže, odživosti životne sredine.