Društvo

06-10-2022

(VIDEO) Popović: Nećemo stati dok svi putevi ne budu završeni

Sekretarijat za investicije Opštine Budva na čijem je čelu Joko Popović u predhodnom periodu sproveo je veliki broj kapitalnih investicija među kojima je značajna rekonstrukcija Solunske ulice. Vrijednost radova Solunske ulice iznosila je 227.063,89 evra.

06-10-2022

(FOTO) Ulica 13. Jul u srcu Budve

Ova ulica jedna je od starijih u Budvi i pamti korake iz prošlog vijeka. Između davno sagrađenih stambenih zgrada i porodičnih kuća iznikla je po koja savremena građevina koja nam uskače u kadar i remeti mediteranski sklad. Ali, ništa novo za Budvu koja je uprkos svemu i dalje ljepotica!

06-10-2022

Besplatne radionice za djecu u Petrovcu

Narodna biblioteka Budve organizuje u Petrovcu besplatne radionice: engleskog jezika "Discover English", “Matematika kroz igru”, “Zanimljiva matematika” i “Čitaj, istraži, pripremi i pokaži” koje će se odvijati u OŠ Mirko Srzentić u Petrovcu. Radionicu “Discover English” za djecu uzrasta od 6-10 godina vodiće profesorica Kaja Lazarević ponedjeljkom od 13 do 14 časova.

06-10-2022

Sastanak predsjednika Opštine Budva i potpredsjednika Svjetske vazduhoplovne federacije

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović primio je juče u svom kabinetu potpredsjednika Svjetske vazduhoplovne federacije (FAI) gospodina Željka Ovuka, koji je takođe i potpredsjednik Svjetske asocijacije za paraglajding i zmajarstvo zbog pokrenute inicijative za organizaciju Svjetskog i Evropskog prvenstva u paraglajdingu na teritoriji opštine Budva.

06-10-2022

Danas oblačno sa sunčanim intervalima, do 25C

Danas malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, krajem dana i tokom noći mjestimično umjeren do pojačan, sjeverni i sjeveroistočni.

05-10-2022

Mitrović: Miločerski park postao prava meta vandala

Predsjednik Mjesne zajednice „Sveti Stefan” Vladislav Mitrović kazao je da je Miločerski park postao prava meta vandala. Kako je rekao, niti manjeg manjeg mjesta, niti više kamera i stražara, pored kojih vandali mogu činiti što im volja.

05-10-2022

Rat klanova traje više od osam godina, stradalo preko 50 osoba

Vijest da je Radoje Zvicer, jedan od preostalih vođa kavačkog klana, ubijen u petak uveče u Panami – pokazala se kao lažna. Bio je to iznenađujuć obrt u priči o sukobu dva crnogorska klana, koji traje osam godina, a u kome je više od pedeset osoba izgubilo život.

05-10-2022

U petak bez struje dio naselja Lugovi

Zbog planiranih radova na mreži, u petak 07. oktobra, bez napajanja električnom energijom će ostati u terminu od 08:30 do 14:30 sati dio naselja Lugovi kod stare trafostanice.

05-10-2022

Sjutra oblačno sa sunčanim intervalima

Sjutra malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, krajem dana i tokom noći mjestimično umjeren do pojačan, sjeverni i sjeveroistočni.

05-10-2022

Nakon izmjena slijedi novi zakon o igrama na sreću

Ministarstvo finansija povući će sa javne rasprave nacrt zakona o igrama na sreću, predložiti izmjene postojećeg, koje bi bile usvojene do kraja godine, i početi izradu novog, koji bi bio završen do maja, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

05-10-2022

Sve više osnovaca koristi snus, zabraniti uvoz

Lepa Žunjić iz udruženje "Roditelji" kaže da u tom udruženju rade na tome da se zabrani uvoz i prodaja snus, koji je sve popularniji među mladom populacijom, pa i djecom u osnovnim školama.