Društvo

05-12-2023

Rezultati PISA testiranja crveni alarm za obrazovanje

Crnogorski učenici su na najnovijem PISA testiranju ostvarili gore rezultate nego na prethodnom, zbog čega je Crna Gora ponovo u posljednjem dijelu tabele, saopšteno je na današnjoj prezentaciji koju su organizovali Ispitni centar i Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

05-12-2023

Sjutra kiša, do 14 stepeni

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno sa padavinama, kiša, u južnim i centralnim predjelima ponegdje pljusak, moguća je lokalno i grmljavina, a na sjeveru u visokim planinskim predjelima i susnježica i snijeg. Češće padavine se očekuju u prvom dijelu dana, u popodnevnim satima dosta suvog vremena. Vjetar slab do umjeren i promjenljiv, samo ponegdje u višim predjelima na sjeveru umjeren do pojačan, južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od -2 do 10, najviša dnevna od 3 do 14 stepeni.

05-12-2023

Adriatic Properties duguje zakup, rizik od raskida ugovora

Odbor direktora kompanije "Sveti Stefan hoteli" upozorio je da je likvidnost firme ozbiljno ugrožena zbog neizmirenja zakupnine od strane kompanije "Adriatic Properties", čiji je vlasnik poznati biznismen Petros Statis.

05-12-2023

Opština Budva isplatila novembarske zarade i 500 eura zimnice

Opština Budva je u zakonski predviđenom roku obezbijedila isplatu novembarskih zarada za zaposlene u lokalnoj upravi, ustanovama i preduzećima čiji je osnivač. Ujedno sa isplatama zarada, opredijeljen je iznos u vrijednosti od 500 eur za zaposlene u lokalnoj upravi, uvažavajući njihove potrebe kao i porast cijena svih vrsta životnih troškova.

05-12-2023

Pedofilska grupa pod lupom inspektora za visokotehnološki kriminal

Grupa za suzbijanje visokotehnološkog kriminala Uprave policije preduzima aktivnosti po prijavi Udruženja Roditelji u vezi opasne pedofilske grupe na aplikaciji Snepčat koja je slala poziv za uključenje djeci iz Crne Gore, a u okviru čata dijelila pornografski sadržaj, saznaje Portal RTCG.

05-12-2023

Tradicionalno Paštrovsko veče 9. decembra u Beogradu

Tradicionalno Paštrovsko veče biće upriličeno u subotu, 9. decembra, u svečanoj sali hotela "Mažestik" u Beogradu, u organizaciji Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu "Drobni Pijesak".