Društvo

21-03-2019

Danas je Dan osoba sa Daunovim sindromom

Danas se obilježava Dan osoba sa Daunovim sindromom. Prvo što trebate da znate jeste da Daunov sindrom nije bolest. Ljudi sa Daunovim sindromom ne traže lijek, već žele da budu prihvaćeni i pravo da budu kao ostali.

21-03-2019

Od 1. aprila se ukida ovjera zdravstvenih knjižica

Ovjera zdravstvenih knjižica ukida se od 1. aprila, a podaci o statusu osiguranja ubuduće će se elektronski ažurirati i biti dostupni na svim punktovima zdravstvenih ustanova, rekao je direktor Fonda, Sead Čirgić.

21-03-2019

Danas asfaltiranje u naselju Potkošljun

Iz Sekretarijata za komunalno stambene poslove Opštine Budva obavještavaju javnost da će danas biti započeto asfaltiranje Beogradske ulice u naselju Podkošljun.

21-03-2019

AMSCG: Dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uz dobru vidljivost, a na dionicama duž klisura i usijeka ima sitnijih odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

21-03-2019

Danas sunčano, do 22 stepena

U Budvi će dana biti pretežno sunčano, sa najvišom dnevnom temperaturom do 22 stepena, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

20-03-2019

Pucnjava u naselju Lazi, ranjen muškarac

U pucnjavi, koja se prije sat vremena dogodila u naselju Lazi, ranjen je Radoje Mešter. Prema nezvaničnim informacijama, Mešter je ranjen u stomak, a sam se javio u budvanski Dom zdravlja, te se ne zna kako je došlo do pucnjave.

20-03-2019

Meso, da ili ne ?

Povodom 20. marta Svjetskog dana bez mesa, iz NVO Prijatelji životinja Podgorica apelovali su na građane da jedu što manje mesa, a što više biljnih proizvoda. Ipak, doktori ne preporučuju potpuno izbacivanje mesa iz ishrane već njegovo ograničavanje na tri dana sedmično.

20-03-2019

Prijevor, Svinjišta, Seoce i Jaz bez vode

Novo oštećenje na cjevovodu "Regionalnog vodovoda" prokzrokovalo je obustavu snabdjevanja vodom potrošača u naseljima: Prijevor, Svinjišta, Seoce i Jaz.

20-03-2019

Vozači i pješaci zamijenili uloge: Vozači koriste trotoare, pješaci idu ulicom

Svjedoci smo da su trotoari u našem gradu opterećeni nepropisno parkiranim vozilima koja ometaju bezbjedno kretanje pješaka. Na fotografijama koje smo uslikali jutros, jasno se vidi grubo kršenje saobraćajnih propisa. Roditelji sa djecom u kolicima ne mogu proći trotoarom, pa su prinuđeni da hodaju prometnom ulicom.

20-03-2019

Država oduzela 150 stanova i kuća i 70 automobila

Državne institucije su u toku prošle godine, privremeno ili trajno, oduzele više od 150 stanova i kuća, desetine hiljada kvadrata zemlje, tridesetak poslovnih prostora i više stambeno-poslovnih i poslovnih zgrada, kao i preko 70 automobila, piše Dan.

20-03-2019

Krapina - komadić raja sakriven u brdima Budve

U brdovitom seoskom krajoliku nadomak Budve, postoji skriveno blago, ne ono sakriveno u zaključanom kovčegu, već blago prirode, skriveno od svakodnevne gužve i gradske vreve. U Budvi, a van Budve, Krapina je raj za dušu i oči. Vjerujemo da većina ljubitelja priorode iz ovih krajeva zna za ovo mjesto, ali evo prilike da i ostali saznaju za ovaj biser u brdima.

20-03-2019

Profesor Vuković: Glavni problem društvenih mreža narcisoidnost i egocentrizam

Brojni korisnici širom svijeta protekle nedjelje nisu mogli da se uloguju na svoje profile na društvenim mrežama. Problem koji je trajao dva sata izazvao je zabrinutost kod velikog broja njih, bilo je onih koji su mislili da su hakovani, kao i onih koji su podlegli panici. Kako paralelni svijet na društvenim mrežama utiče na komunikaciju i šta nam on govori ustavari, pročitajte u daljem tekstu.

20-03-2019

Pozdrav zimi - večeras stiže proljeće

Za stanovnike na sjevernoj zemljinoj polulopti danas počinje proljeće. Proljeće će zvanično početi večeras u 22 sata i 58 minuta. U isto vrijeme za stanovnike na južnoj zemljinoj polulopti počinje jesen.

20-03-2019

AMSCG: Mogući sitni odroni

U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima i uz dobru vidljivost, a na dionicama duž klisura i usijeka ima sitnijih odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

20-03-2019

U Budvi postavljeno pet pametnih klupa, čekaju se još tri

Na pet lokacija u gradu Sekretarijat za komunalno stambene poslove Opštine Budva postavio je pametne klupe, na kojima građani mogu napuniti svoje telefone. Ove klupe posjeduju besplatan wi-fi internet, unutrašnje led osvjetljenje, kao i solarne ćelije za napajanje električnom energijom.