Društvo

15-11-2019

Jabukovo sirće kao lijek

Jabukovo sirće je vrsta sirćeta i prirodni eliksir koji nastaje fermentacijom prirodnog soka od jabuke. Tokom procesa fermentacije, bakterije i kvasac razgrađuju šećer u soku, prvo u alkohol, a zatim u sirće. Jabukovo sirće sadrži i druge kiseline poput limunske, jabučne i mliječne, koristi se u kuvanju i učestvuje u liječenju mnogih bolesti i tegoba.

15-11-2019

Svetac iz naroda: Deset godina od smrti patrijarha Pavla

Patrijarh Pavle, svetovno ime Gojko Stojčević, preminuo je na današnji dan prije deset godina u 95. godini. Na tronu Svetog Save kao patrijarh srpski nalazio se 19 godina, a među narodom je bio veoma omiljen zbog svoje skromnosti i istinoljubivosti.

15-11-2019

Humanitarna akcija za dječaka Jovana Čenića

Info centar za mlade Kotora u saradnji sa đačkim parlamentima SMŠ "Danilo Kiš" iz Budve, SMŠ Mladost i Internacionalnom školom "Knightsbridge" iz Tivta, organizuje humanitarnu akciju za dječaka Jovana Čenića iz Kotora koji boluje od celebralne paralize.

15-11-2019

Gosti Jutarnjeg programa učenici JUOŠ "Mirko Srzentić" VIDEO

Gosti jutarnjeg programa RTV Budva bili su Olga Rakićević i Miloš Obradović, učenici trećeg razreda JUOŠ "Mirko Srzentić" iz Petrovca, zajedno sa svojom nastavnicom Ivanom Kurtović, koji su, uz pomoć roditelja, osvojili nagradu na konkursu "Dižem glas za moje pravo".

15-11-2019

Od danas obavezna upotreba zimske opreme

U Crnoj Gori od danas je obavezna upotreba zimske opreme za vozila koja učestvuju u saobraćaju na putu na kome ima snijega, leda ili poledice, saopšteno je iz Uprave policije.

15-11-2019

Put Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje zatvoren

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) i dodali da je saobraćaj na putu Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje obustavljen.

14-11-2019

Potpisan memorandum o saradnji Puževe kućice i Dnevnog centra

Izvršna direktorica NVO Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju „Puževa kućica“ Budva Nataša Anastasov i direktorica JU "Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju" Ivana Mihović potpisale su danas memorandum o saradnji na kom će se bazirati buduće zajedničke aktivnosti ove dvije organizacije.

14-11-2019

Sjutra oblačno sa kišom

U Budvi će sjutra biti promjenljivo oblačno, uglavnom u popodnevnim satima i tokom noći uslovi za povremenu kišu ilii pljusak i grmljavinu.

14-11-2019

Za vikend ljepše vrijeme

Za vikend nas očekuje više suvog vremena i rjeđa pojava kiše, kazala je za Jutranji program TVCG metorologo Daliborka Gojković-Bajčeta.

14-11-2019

Danas su Sveti Vrači

Pravoslavna crkva obilježava praznik posvećen Kozmi i Damjanu, u narodu poznat kao Vračevi ili Vrači. Ovi sveci se smatraju zaštitnicima ljekarske profesije.

14-11-2019

Danas je Svjetski dana borbe protiv dijabetesa VIDEO

Povodom 14. novembra, Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, u budvanskom Domu zdravlja u Savjetovalištu za prevenciju dijabetesa biće organizovano besplatno mjerenje šećera u krvi za sve naše sugrađane.

14-11-2019

Obavezna zimska oprema na magistralnim putevima

Saobraćajnim patrolama stigla je naredba MUP-a da od petka 15. novembra krenu sa kažnjavanjem vozača, koji na regionalnim magistralnim putevima nemaju obaveznu zimsku opremu, bez obzira kakvi su vremenski uslovi na putu.

14-11-2019

Program povodom proslave Dana opštine Budva

Povodom 22. novembra, Dana opštine Budva, Opština Budva u saradnji sa lokalnim institucijama kulture, sportskim kolektivima, NVO organizacijama i školskim ustanovama, i ove godine organizuje niz značajnih događaja i manifestacija.

14-11-2019

CB Budva: Jedna saobraćajna nezgoda

Na području teritorije opštine Budva u protekla 24h dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je pričinjena manja materijalna šteta. Povrijeđenih nije bilo.