Društvo

22-04-2019

Akcija čišćenja povodom obilježavanja Dana Planete

Dan Planete Zemlje obilježava se ekološkim akcijama svakog 22. aprila. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore već tradicionalno, u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama, školama i drugim ustanovama organizuje akcije čišćenja i uređenja morskog dobra.

22-04-2019

Svjetski Dan knjige i autorskih prava

U povodu obilježavanja Svjetskog Dana knjige i autorskih prava, Narodna biblioteka Budve sjutra sa početkom u 18 časova organizuje promociju knjiga dr Miroslava Luketića “Kulturna baština 1” i “Kulturna baština 2” koje su tek izašle iz štampe a čiji su izdavači: JU Narodna biblioteka Budve, Paštrovski almanah, Budva i Štampar Makarije, Beograd.

22-04-2019

Za Vaskršnje praznike tri neradna dana

Povodom predstojećeg vjerskog praznika Vaskrsa, za zaposlene pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani su petak 26. april, nedjelja 28. april i ponedjeljak 29. april, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

22-04-2019

Dio Vojvođanske ulice bez vode

Zbog prespajanja na cjevovodu, potrošači u dijelu Vojvođanske ulice u Budvi neće imati vodu danas do 14 sati, saopšteno je iz JP "Vodovod i kanalizacija".

22-04-2019

Svaka limenka se računa

“Svaka limenka se računa” I NVO “Eko centar Budva”, su i ove godine, pokrenuli inicijativu sakupljanja limenki na Budvanskoj rivijeri, sa nizom novih akcija, zanimljivosti, kako bi iznova ohrabrili korisnike na sakupljanje i sortiranje ove ambalaže koja se može beskonačan broj puta reciklirati, a da ne izgubi na kvalitetu.

22-04-2019

Budvanskim penzionerima Super Senior kartice za popust

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević i predsjednik Udruženja penzionera Budve Nikola Zec potpisali su danas u kancelarijama Službe menadžera Opštine Budva Ugovor o saradnji povodom projekta Super Senior kartica.

22-04-2019

Dani kulture i istorije Roma

Dani kulture i istorije Roma, manifestacija je koja je obilježena u subotu nizom programa u organizaciji Narodne biblioteke Budve, Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva i Demokratskog romskog centra.

22-04-2019

Otvorena izložba fotografija pod nazivom "Naša Palestina"

Proteklog vikenda ispred zidina Starog grada u Budvi, svečano je otvorena izložbu fotografija pod nazivom "Naša Palestina", autora Gorana Iva Marinovića. Izložba je dio programa kojim se obilježava 1000 godina od dolaska Roma na Balkan a posvećena je budvanskom naselju koje nosi to ime. Izložbu i dalje možete pogledati na Trgu ispred Starog grada.

22-04-2019

Sofija Petrović: Plaža nam je na prevaru oteta od porodice Marović

Budvanka Sofija Petrović predala je žalbu na odluku „Morskog dobra” da plaža „Frida” u Bečićima bude dodijeljena kompaniji Zlatka Marovića, bratanića bivšeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića, ističući da je kompletan proces namješten da bi ta firma pobijedila na tenderu.

22-04-2019

Promovisan 13. broj časopisa Krug mladih

Proteklog vikenda u Narodnoj biblioteci Budve promovisan je 13. broj časopisa Krug mladih u organizaciji Narodne biblioteke Budve i NVO Sedma sila mladih. Brojna publika nije krila oduševljenje zanimljivim i edukativnim programom i novim brojem časopisa koji postaje sve bogatiji i sadržajniji.

22-04-2019

Nekoliko naselja bez struje

Zbog radova na mreži i ugradnje novih brojila od 8:30 do 17 sati u Budvi naizmjenično struju neće imati : Boreti, Ivanovići, Bečići, Rafailovići, OGP Titograd, Vještica i Zavala saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

22-04-2019

Danas promjenljivo, do 23 stepena

U Budvi će danas biti promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, tokom dana uglavnom suvo, a tokom noći kiša.

21-04-2019

Titula se vratila u Budvu!

Mnogi će reći da se odbojkaška titula vratila kući, ne bez razloga - Budva je novi šampion Crne Gore, pošto je u finalnoj seriji plej-ofa, više nego zasluženo, savladala Budućnost sa 3-0 u pobjedama.