Društvo

20-10-2018

Povoljni uslovi za vožnju

Na jugu i centralnim predjelima Crne Gore jutros su povoljni uslovi za vožnju, dok na putevima na sjeveru i duž rijeka ima magle, saopštili su iz Auto-moto saveza.

19-10-2018

U penziju sa 40 godina staža i 61 godinom života

Većinom glasova na današnjem sastanku Glavnog odbora Unije slobodnih sindikata i Skupštine Saveza sindikata Crne Gore prihvaćen je inovirani predlog Ministarstva rada i socijalnog staranja o izmjenama zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju u vezi četiri glavna uslova. Uslov za starosnu penziju od 40 godina staža biće 61 godina života.

19-10-2018

Spremi imitaciju i dođi u Cadmus Cineplex

Cadmus Cineplex i NVO Dramski Studio Budva pozivaju sve zainteresovane da pripreme imitaciju svoje omiljene poznate ličnosti i dođu u Cadmus Cineplex sjutra u 11 časova.

19-10-2018

"Luštica Bay sajam jesenjih boja" održaće se krajem mjeseca u Marina naselju

Cjelodnevna manifestacija "Luštica Bay sajam jesenjih boja" biće održana u subotu, 27. oktobra na više lokacija na šetalištu u Marina naselju, uz učešće poljoprivrednih proizvođača, učenika osnovnih škola „Branko Brinić“ iz Radovića i „Drago Milović“ iz Tivta, te srednje mještovite škole „Mladost“ i folklornog društva Kadena.

19-10-2018

Čišćenje kanala u Buljarici izazvalo sukob mišljenja mještana i ekologa

Nakon što je Nevladino udruženje „Petrovac na moru“ podržalo akciju mještana Buljarice i Petrovca na čišćenju starog austrougarskog kanala u Buljaričkom polju, Crnogorsko društvo ekologa podnijelo je Upravi za inspekcijske poslove i Komunalnoj inspekciji Opštine Budva prijavu zbog započetih radova, jer tvrde da nije urađen projekat regulacije površinskih voda, bez koga su radovi nepropisni.

19-10-2018

Tokom vikenda u Budvi konferencija lidera Specijalne Olimpijade za Evropu i Evroaziju

Velika konferenciju lidera Specijalne Olimpijade za Evropu i Evroaziju pod nazivom "Inclusion in motion" održaće se u subotu i nedjelju u hotelu Splendid u Budvi. Specijalna Olimpijada Crne Gore dobila je čast da Crnu Goru učini zemljom domaćinom događaja koji će okupiti više od 120 učesnika, direktora i predsjednika Specijalnih Olimpijada iz preko 40 zemalja Evrope i to u jubilarnoj 50. godini od osnivanja Specijalne Olimpijade.

19-10-2018

Jutros povoljni uslovi za vožnju

Na jugu i centralnim predjelima Crne Gore jutros su povoljni uslovi za vožnju, dok na putevima na sjeveru i duž rijeka ima magle, saopštili su iz Auto-moto saveza.

19-10-2018

Danas sunčano uz umjerenu oblačnost

U Budvi će danas biti sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost.Jutarnja temperatura od 15, najviša dnevna od 16 do 27 stepeni.

18-10-2018

"Minut do 12" za Luku Budva

NVO Porat Budva-Pizana će održati protest upozorenja zbog oglušavanja Javnog preduzeća Morsko dobro, kao i zakupca luke Budva povodom višegodišnjih napora da se pregovorima dođe do prihvatljivog rješenja za građane Budve u vezi komunalnih vezova, postavljanja kapija i žardinjera i formiranja operativnog dijela luke.

18-10-2018

"Potencijalna devastacija Školja" – riječ stručnjaka

U Starom gradu u Budvi, danas u 17.30 časova, na Trgu palmi 12, biće održana diskusija “Potencijalna devastacija Školja” – riječ stručnjaka.Govoriće prof. dr. Sreten Vujović, urbani sociolog, prof. dr Rade Ratković, dekan Fakulteta za biznis i turizam u Budvi, arhitekta Borislav Vukićević i Vuk Iković iz organizacije Kod, koji piše doktorski rad na temu “Uticaj gradnje na morske ekosisteme”. Moderatorka večeri će biti Iva Pavlović, urednica TV Budva.

18-10-2018

Broj poremećaja u razvoju govora kod djece iz godine u godinu sve veći

Veliki borij djece u Crnoj Gori, ali i našem gradu ima problem u razvoju govora. Zdravo dijete trebalo bi da progovori prvu riječ već sa godinu dana ako je sredina u kojoj odrasta podsticajna. Ukoliko ne razumije pogled, dodir niti jedan verbalni nalog koji mu uptite i nije u stanju da vas prati, to je alarm da ga odvedete logopedu.

18-10-2018

U Crnoj Gori jutros povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, a vozačima se savjetuje da poštuju saobraćajne propise, prije svega ograničenje brzine, saopštili su iz Auto-moto saveza.