Društvo

13-04-2021

Sjutra oblačno uz povremenu kišu

U Budvi će sjutra biti umjereno do potpuno oblačno uz povremenu kišu. Jutarnja temperatura vazduha od -3 do 10, najviša dnevna od -1 do 15 stepeni.

13-04-2021

Potraga za nestalom djevojčicom još uvijek traje

Akcija potrage za sedmogodišnjom djevojčicom koja je nestala u Kotoru započeta je juče popodne i nije se prekidala. Kotorski Operativni štab za zaštitu i spašavanje je nanovo pokrenuo pretragu terena Kavča i okoline.

13-04-2021

UP: U Portugaliji uhapšena dva člana OKG iz Kotora

I.B. (56) i V.B. (30) iz Kotora uhapšeni su danas u Portugaliji, saopšteno je iz Uprave policije (UP). Kako su kazali u saopštenju, riječ je o međunarodno traženim licima koje potražuje NCB Interpol Podgorica.

13-04-2021

Preminulo 10 pacijenata, još 224 novopozitivnih, iz Budve četiri

Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.295 uzoraka na novi koronavirus pri čemu je registrovano još 224 slučajeva infekcije, saopšteno je iz IJZ.

13-04-2021

Avioni nove kompanije poletjeće do kraja maja

Državni sekretar za saobraćaj Zoran Radunović rekao je da će avioni novog nacionalnog avioprevoznika poletjeti prije početka ljetnje turističke sezone. Za očekivati je, kaže, da to bude krajem maja ili početkom juna.

13-04-2021

Budva od ponoći bez struje

Kako je najavljeno iz Cedis-a, zbog radova na mreži veliki dio naše opštine biće bez struje od ponoći do 6.30h narednog dana. Pogledajte koja naselja su obuhvaćena planom isključenja sa elektromreže.

13-04-2021

Mjere poštovati i prije i nakon vakcinacije

Epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje (IJZ) Marija Božović kazala je da, iako je epidemijska situacija bolja, nema mjestu opuštanju. Kaže da je poštovanje osnovnih mjera potrebno i prije, ali i poslije vakcinacije. Napominje da nije sigurna da će postojati mogućnost izbora vakcine iz razloga medicinskih indikacija.

13-04-2021

Uspješna vakcinacija garant uspješne sezone

Pripreme za ljetnju turističku sezonu teku prilično dobro, a u nadležnom resoru su zadovoljni pozitivnim trendom vezano za epidemiološku situaciju u zemlji, kazala je Ivana Đurović, državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

13-04-2021

Na Sputnjik V 180 prijava, AstraZeneku 12

Institutu za ljekove i medicinska sredstva (CInMED) do sada je dostavljeno 195 prijava na neželjene reakcije nakon primjene vakcina protiv korona virusa, najviše na Sputnjik V, dok se njih 12 odnosilo na AstraZeneku.

13-04-2021

U pripremi uslovi za regulaciju budvanskih potoka

Sekretarijat za investicije, zatražio je od Sekretarijata za urbanizam izdavanje urbanističko tehničkih uslova za izradu invetsiciono tehničke dokumentacije, za regulaciju nekoliko potoka na području opštine Budva.

13-04-2021

Javni poziv NVO za učešće u radu SO Budva

Skupština opštine Budva uputila je Javni poziv nevladinim organizacijama za prijavu zainteresovanosti za učešće u radu SO Budva. Rok za dostavljanje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva.

13-04-2021

U Kotoru nestala sedmogodišnja djevojčica iz Rusije

Djevojčica se juče predveče nije vratila kući, dok su to učinila sva druga lokalna djeca sa kojima se ona igrala. Njeni roditelji su je prvo sami pokušali pronaći, a kada u tome nisu uspjeli, pozvali su policiju i vatrogasce.

13-04-2021

Čitaoci šalju: Druga traka u Mainskoj ulici neprohodna

U našu internet poštu stigle su fotografije koje je poslao čitalac, koji živi u Mainskoj ulici, u dijelu ispod zaoblizanice. Mainska ulica inače većim dijelom jednosmjerna, svakoga dana a posebno uveče jednom je stranom neprohodna i za vozače i za pješake.

13-04-2021

Crna Gora će predložiti Srbiji zajedničku gradnju autoputa

Ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić kazao je da će ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislavu Momiroviću predložiti da dvije države zajednički konkurišu za sredstva za završetak autoputa od Beograda do Bara.