Društvo

26-07-2024

Sjutra sunčano, do 37 stepeni

Pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, na krajnjem jugoistoku povremeno pojačan sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 10 do 26, najviša dnevna od 25 do 37 stepeni.

26-07-2024

Apel javnosti uslijed požara na granici cetinjske i budvanske opštine

Iz Tima za zaštitu i spašavanje opštine Budva apeluju na građane da ne čiste svoja dvorišta tako što će paliti sakupljeno smeće bez nadzora. Potrebno da se pozove Služba zaštite i spašavanja i na taj način da se ovi poslovi na siguran način završe bez opasnosti od požara. Uglavnom je ljudski faktor najčešći uzrok požara i jedini način da se sprijeći da naše šume, domovi, nestanu u plamenu jeste da se ponašamo odgovorno i ne budemo oni koji će izazvati požar.

26-07-2024

Zbog visoke korupcije 14 optužnica

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je tokom prošle godine 14 optužnica u kojima su obuhvaćene 34 osobe zbog korupcije na visokom nivou. To su podaci koje je Vlada Crne Gore dostavila Evropskoj komisiji a navedeni su u nedavnom izvještaju Evropske komisije o vladavini prava.

26-07-2024

Požar iznad Kuljača pod kontrolom

Požar koji je buknuo juče u ranim jutarnjim satima, na visočijim kotama, iznad sela Kuljače, je pod kontrolom i nema opasnosti da ugrozi bezbjednost lokalnog stanovništva i njihovu imovinu, kazao je u izjavi za portal RTV Budva Andrija Kuljača, zamjenik načelnika budvanske Službe zaštite i spašavanja.

26-07-2024

JP Morsko dobro: Dostavljanje zahtjeva za komunalne vezove u Luci Budva do 2. avgusta

Pozivaju se svi vlasnici plovnih objekata, koji trenutno imaju zaključen i važeći ugovor za komunalni vez, vlasnici plovnih objekata kojima je isti istekao, kao i vlasnici plovnih objekata koji žele da ostvare pravo na komunalni vez, da u roku od 15 dana, zaključno sa 02.08.2024, zbog ustupanja vezova, planiranja i organizovanja prostora u okviru Luke Budva, odnosno, planiranja proširenja kapaciteta iste, u cilju obezbjeđivanja dodatnih komunalnih vezova, dostave JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore zahtjev za komunalni vez u Luci Budva, saopšteno je iz tog preduzeća.

26-07-2024

Građanski biro i Uprava lokalnih prihoda rade na osam šaltera, najveća gužva tokom jula zbog izdavanja poreskih rješenja

Gradjanski biro Sekretarijata za lokalnu samoupravu opštine Budva radnim danima od 8.30 do 14.30h na osam šaltera prima sve zahtjeve i dopise kojima građani mogu da ostvare svoje pravne interese i poslove. U istom prostoru se nalaze i šalteri Uprave lokalnih javnih prihoda gdje je tokom jula bila i najveća gužva zbog izdavanja rješenja o porezima velikom broju onih koji povremeno borave u Budvi.

26-07-2024

Čist vazduh za svako dijete

Mladi širom Crne Gore, uz podršku UNICEF-a, Švedske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (SIDA) i Saveza izviđača, doprinose poboljšanju kvaliteta vazduha i zaštiti životne sredine.