Društvo

18-10-2018

"Minut do 12" za Luku Budva

NVO Porat Budva-Pizana će održati protest upozorenja zbog oglušavanja Javnog preduzeća Morsko dobro, kao i zakupca luke Budva povodom višegodišnjih napora da se pregovorima dođe do prihvatljivog rješenja za građane Budve u vezi komunalnih vezova, postavljanja kapija i žardinjera i formiranja operativnog dijela luke.

18-10-2018

"Potencijalna devastacija Školja" – riječ stručnjaka

U Starom gradu u Budvi, danas u 17.30 časova, na Trgu palmi 12, biće održana diskusija “Potencijalna devastacija Školja” – riječ stručnjaka.Govoriće prof. dr. Sreten Vujović, urbani sociolog, prof. dr Rade Ratković, dekan Fakulteta za biznis i turizam u Budvi, arhitekta Borislav Vukićević i Vuk Iković iz organizacije Kod, koji piše doktorski rad na temu “Uticaj gradnje na morske ekosisteme”. Moderatorka večeri će biti Iva Pavlović, urednica TV Budva.

18-10-2018

Broj poremećaja u razvoju govora kod djece iz godine u godinu sve veći

Veliki borij djece u Crnoj Gori, ali i našem gradu ima problem u razvoju govora. Zdravo dijete trebalo bi da progovori prvu riječ već sa godinu dana ako je sredina u kojoj odrasta podsticajna. Ukoliko ne razumije pogled, dodir niti jedan verbalni nalog koji mu uptite i nije u stanju da vas prati, to je alarm da ga odvedete logopedu.

18-10-2018

U Crnoj Gori jutros povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, a vozačima se savjetuje da poštuju saobraćajne propise, prije svega ograničenje brzine, saopštili su iz Auto-moto saveza.

18-10-2018

U Budvi danas sunčano i toplo

U Budvi danas pretežno sunčano i toplo vrijeme za ovo doba godine, a najviša dnevna temperature iznosiće 28 stepeni.

17-10-2018

Bez uputa pregledajte vaše dojke preventivno

Budvanski Dom zdravlja će i ove godine nizom aktivnosti obilježiti Mjesec borbe protiv karcinoma dojke sve do kraja oktobra. Svakodnevno će u ultrazvučnom kabinetu biti organizovane konsultacije vezane za ovu vrstu karcinoma, gdje će se bez upute vršiti ultrazvučni i mamografski pregledi.

17-10-2018

Mobilna književna rezidencija u Crnoj Gori

Mobilna književna rezidencija u Crnoj Gori, koju ZMUC iz Beograda, Zadruga iz Petrovca i Zeta Centar iz Tirane organizuju petu godinu za redom, okupila je na selu Čelobrdo, iznad Svetog Stefana šest pisaca iz regiona koji rade na temu "gostoprimstvo / netrpeljivost".

17-10-2018

Radulović:Manjak radnika u turizmu negativno se održava na sezonu

Deficit radnika u turizmu i pojedinim djelatnostima izazov je sa kojim se posljednjih godina susreću poslodavci na crnogorskom primorju. Najveći nedostatak primjetan je u ugostiteljkoj struci gdje je potražnja za školovanim konobraima, kuvarima i pomoćnim radnicima trajala i do duboko u sezonu.

17-10-2018

Ovog jutra povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, a vozačima se savjetuje da poštuju saobraćajne propise, prije svega ograničenje brzine, saopštili su iz Auto-moto saveza.

17-10-2018

Danas sunčano i toplo

U Budvi danas pretežno sunčano i toplo vrijeme za ovo doba godine, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju seizmologiju. Temperatura mora u našem gradu iznosi 22 stepena.

16-10-2018

Jednostavna vježba koja oslobađa od umora

Vrlo često nam se umor od posla nakuplja i stvara nelagodan osjećaj u cijelom tijelu, ukočenost pa čak i pospanost. Ukoliko ne trenirate, evo par savjeta kako da se brzo oslobodite umora.