Društvo

02-03-2024

Kako držanje telefona noću kraj kreveta utiče na vaš san

Telefon je tu da vas zabavi prije spavanja. Tu je da pušta umirujuće zvuke kiše kada ne možete da zaspite. I tu je da vas probudi ujutru. Ali pored svih pozitivnih stvari koje ovaj uređaj donosi, postoji mnogo negativnih načina na koje utiče na vaš san.

02-03-2024

Pripremili inicijativu za izmjene Zakona o radu

Zajednica opština pripremila je inicijativu za izmjene i dopune Zakona o radu, čiji je cilj da se utvrdi ovlašćenje opština da sa socijalnim partnerima potpišu granski kolektivni ugovor koji reguliše zarade zaposlenih u lokalnoj administraciji i privrednim društvima čiji su osnivač.

01-03-2024

Vanredno školovanje za djecu sa problemima u ponašanju

Vaspitna mjera da se učenici zbog lošeg vladanja prebace u drugu školu ne daje rezultate, pa u Ministarstvu prosvjete razmišljaju da se u nekim slučajevima takvoj djeci omogući da završi osnovno obrazovanje vanredno ili online.

01-03-2024

JP Morsko dobro: Dostavljen nacrt Atlasa crnogorskih plaža i kupališta do 2028. godine

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uspješno je pripremilo i dostavilo Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Prijedlog Odluke o davanju u zakup/na korišćenje djelova morskog dobra, dana 07.02.2024. godine i Cjenovnik početnih naknada za korišćenje/zakup morskog dobra, dana 20.02.2024. godine.

01-03-2024

Trgovina ljudima i dalje problem Crne Gore

Posljednji izvještaj američke organizacije "Fridom Haus" pokazao je da ilegalni putevi trgovine ljudima ne zaobilaze našu državu i da su crnogorske kriminalne grupe uključene u te međunarodne kriminalne poslove.