Društvo

07-05-2024

Trajekt "30. avgust" odlazi na remont

Neophodni remont trajekta "30. avgust" biće obavljen u brodoremontu Punat na ostrvu Krk u Hrvatskoj, koje je izabrano na tenderu kao najpovoljniji ponuđač za ovaj posao. Vrijednost radova procjenjena je na oko pola miliona eura. Remont trajekta „30. avgust” trajaće oko 40 dana, a koštaće oko 420 hiljada eura.

07-05-2024

Sjutra sunčani intervali, do 26 stepeni

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Ujutru, na sjeveru, po kotlinama magla. U popodnevnim satima, u sjevernim predjelima, lokalno kiša ili pljusak i grmljavina, a krajem dana i tokom noći kiša se ponegdje očekuje i na jugu. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, tokom noći ponegdje umjeren do pojačan sjeverni. Jutarnja temperatura vazduha od 6 do 17, najviša dnevna od 16 do 26 stepeni.

07-05-2024

Vrtić pripada djeci: Održan mirni protest roditelja ispred vrtića

Iako je Opština Budva poništila rešenje o zauzimanju javne površine vrtića JPU “Ljubica V. Jovanović - Maša”, mirni protest roditelja ipak je održan. Blokadom dijela puta ispred vrtića roditelji i građani izrazili su nezadovoljstvo rješenjem kojim se zauzima dio katastarske parcele koja pripada dvorištu vrtića.

07-05-2024

Trenutno se gradi ili obnavlja 140 kilometara puteva u Crnoj Gori

Uprava za saobraćaj trenutno gradi ili rekonstruiše 140 kilometara magistralnih ili regionalnih puteva. Zbog kašnjenja radova, izrade loših projekata i nesavjesnog rada raskinuto više ugovora o izgradnji i projektovanju, i naplaćene garancije. Biće pokrenut monitoring licenci i njihovo oduzimanje. Put Rožaje – Špiljani treba da bude završen do 15. juna, a svi radovi na putu Lubnice – Jezerine do kraja ljeta, to je između ostalog u intervjuu za “Vijesti” kazao direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

07-05-2024

Broj rođene djece lani najniži u posljednjih 70 godina

Crna Gora se već duže vrijeme suočava sa negativnim prirodnim priraštajem, s izuzetkom 2023. godine. No, ni to nam ne daje razloga za optimizam, jer je broj rođene djece lani bio najniži u posljednjih 70 godina. Hitne mjere su neophodne i podizanje svijesti društva.

07-05-2024

Putevi suvi

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uz mjestimično smanjenu vidljivost, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni.

07-05-2024

Ovogodišnji april najtopliji zabilježen u svijetu

Svijet je zabilježio najtopliji april u istoriji, što predstavlja rekordno topli niz od 11 uzastopnih mjeseci, a visoke temperature na kopnu i u moru imaju veliki uticaj na ljude širom svijeta.

07-05-2024

Danas protest roditelja ispred Centralnog vrtića

Danas će u 10h ispred Centralnog vrtića biti održan miran protest roditelja kako bi sačuvali vrtić! Vrtiću je unazad nekoliko dana uručeno rješenje kojim se obavještavaju o rušenju ograde na ovom objektu zbog izgradnje Turističkog objekta Hotel Kondo sa pet zvjezdica.