Društvo

28-09-2023

Dječak u školu donosio metalne noževe

Dječak iz jedne osnovne škole u Budvi donosio je metalne noževe i pirotehnička sredstva u ovu obrazovnu ustanovu, a protiv njegove majke podnijeta je prekršajna prijava zbog propuštanja mjera roditeljskog nadzora. To su saopštili iz Uprave policije Crne Gore.

28-09-2023

Radionica o pravima starijih osoba danas u Crvenom krstu

U suret 1. oktobru, Međunarodnom danu starijih osoba, opštinska organizacija Crveni krst Budva organizuje radionicu o pravima starijih osoba koja će u njihovim prostorijama, kod Doma zdravlja, početi danas u 17 sati.

28-09-2023

"Dani nauke i inovacija" prvi put u Petrovcu na Moru!

U okviru „Dana nauke i inovacija 2023.“ Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore, koji se održavaju od 27. do 30. septembra pod pokroviteljstvom Five Grupe, Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ učestvuje sa projektom „Humanistika i inovacije za djecu i mlade iz Petrovca na Moru“. Ovo je prvi put da se dio programa manifestacije organizuje u našem gradu.

28-09-2023

Danas u Budvi regionalni regulatorni forum

Regionalni regulatorni forum za Evropu, koji organizuju Međunarodna unija za telekomunikacije i Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore, počinje danas u Budvi.

28-09-2023

Crna Gora u tri ski centra investirala oko 150 mil eura

Zbog globalnog zagrijavanja sve više ski centara se suočava sa problemom. Nedavno je još jedno skijalište u francuskom Alpima zatvoreno. Prema podacima naučnog časopisa “Prirodne klimatske promjene” procjenjuje se da će se 53% od 2.234 skijaških centara u Evropi suočiti sa sličnim problemom. Dok se žičare u Francuskoj demontiraju Crna Gora je u tri ski centra posljednjih godina uložila oko 150 mil EUR.

28-09-2023

Dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća nesmeteno, osim na dionicama gdje se radi, na kojima je izmijenjen režim vožnje, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).

28-09-2023

Pretežno sunčano, 29 stepeni

Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 5 do 18, najviša dnevna od 17 do 29 stepeni.

27-09-2023

Pomorci iz CG nemaju status, prepušteni sami sebi

Pomorci iz Crne Gore godinama se suočavaju sa brojnim problemima - ova branša ni dan danas nema status i nema zvanje. U Crnoj Gori ne psotoji registar pomoraca, ni zakonska regulativa koja bi pomorcima omogućila bolji status.

27-09-2023

Zaposleni u Pošti u ponedjeljak kreću u generalni štrajk

Jedinstveni sindikat zaposlenih u Pošti Crne Gore, koji zahtijevaju uvećanje zarada, organizovaće u ponedeljak štrajk, odlučeno je nakon današnjih pregovora predstavnika štrajkačkog odbora tog sindikata i uprave Pošte.

27-09-2023

Korać sumnja u opstrukcije, nije dobila nalaz obdukcije

Više državno tužilaštvo (VDT) formiralo je predmet povodom krivične prijave koju je podnio član porodice pacijenta kojeg je operisao vaskularni hirurg dr Nikola Fatić, rekla je za Portal RTCG rukovoditeljka VDT-a Lepa Medenica.

27-09-2023

Preduzeli sve da se ustanovi uzrok smrti bebe

Zaposleni u Oštoj bolnici Nikšić okupili su se ispred te ustanove i pozvali građane Nikšića i crnogorsku javnost da budu strpljivi i sačekaju rezultate istrage o smrti bebe u porodilištu te bolnice.