09-09-2021

Đurašković: Isporuka vode primorskim opštinama na nivou 2019. godine

Regionalni vodovod je uspješno završio ovu turističku sezonu i primorskim opštinama isporučio je šest miliona kubika vode, što je na nivou 2019. godine, saopštio je direktor te kompanije Josip Đurašković.


Foto: Mediabiro

On je agenciji Mediabiro rekao da kada je u pitanju prošla godina isporučena količina za 20 odsto veća.

"Nadamo se da će ovaj period postsezone biti dobar i da ćemo sezonu završiti uspješno", poručio je Đurašković.

Prema njegovim riječima, opština Budva je prednjačila u potrošnji vode i ona je na osnovu presjeka koji je urađen krajem avgusta pokazala da je u sistem opštine upumpano oko dva miliona kubika vode.

Đurašković je rekao da su u špicu sezone sve primorske opštine uzimale više količine vode, a Regionalni vodovod je bio u prilici da im izađe u susret.

"Opština Kotor je uzimala veće količine vode u odnosu na ono što je ugovorom dogovoreno", kazao je Đurašković.

On je istakao da je ova sezona završena uspješno i da su uspjeli da izbore sa svim problemima koje su imali vezano za izvoriše što je prouzrokovano iskopom šljunka u koritu Morače.

"Ja sam zadovoljan ovom sezonom s obzirom na to da nijesmo ni znali kako će sve biti, ali ako napravimo paralelu sa isporukom vode i ako je to pokazatelj i onda mogu da zaključim da je sezona bila uspješna", istakao je Đurašković.

Na pitanje dokle se došlo sa radovima na spajanju opštine Herceg Novi, koja je još prošle godine trebalo da bude spojena, Đurašković je odgovorio da su otklonjene smetnje koje su bile i potpisan je ugovor sa vlasnicima parcela.

"Mi smo to uspješno priveli kraju i nadamo se da ćemo do kraja mjeseca početi radove na spajanju Herceg Novog na sistem Regionalnog vodovoda i da ćemo za sljedeću sezonu imati priključen Herceg Novi", kazao je Đurašković.

On je kazao da Regionalni vodovod ima profesionalan tim ljudi koji rade na postrojenjima.

"Što se tiče tih tehničkih stvari nije bilo nikakvih problema. Najveći problem je bilo iskopavanje šljunka u Morači i ugrožavanje samog izvorišta "Bolje sestre", kazao je Đurašković.


Izvor: Mediabiro