Ekonomija

21-02-2024

Vlada trgovcima ograničava marže na pet do 15 odsto

Trgovačke marže u veleprodaji i maloprodaji biće ograničene na pet do 15 odsto za dio osnovnih životnih namirnica, prehrambenih proizvoda i sredstava za održavanje higijene, predviđeno je dokumentom Ministarstva ekonomskog razvoja.

13-02-2024

Cijene goriva naredne dvije sedmice

Saglasno odredbama Uredbe o načinu i visini elemenata na osnovu kojih se formiraju maksimalne cijene naftnih derivata („Službeni list CG“ ,broj 23/2021), naredni obračun će se obaviti 26. februara, a eventualno izmijenjene cijene naftnih derivata važiće od 27. februara 2024.

11-02-2024

Više blokiranih preduzeća i preduzetnika

U Crnoj Gori je, prema podacima Centralne banke, na kraju januara u blokadi bilo 20,06 hiljada preduzeća i preduzetnika, što je 0,5 odsto više nego na kraju prošle godine.

09-02-2024

“Formirati ministarstvo trgovine, regulisati kretanja na tržištu“

Cijene hrane u svijetu padaju više mjeseci uzastopno, a trenutno su na nivou od prije tri godine. To konstatuje izvještaj Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu. Kod nas rastu i to je posljedica, smatra analitičar Oleg Filipović, uvozne zavisnosti, veličine tržišta.

08-02-2024

Mikijelj poručio: Od naše obale korist imali privilegovani pojedinci

Svaka primorska opština će u kontinuitetu imati jedno ili dva gradilišta koja će se finansirati iz budžeta Morskog dobra, kazao je u emisiji „Link” na Radiju Crne Gore direktor tog Javnog preduzeća Mladen Mikijelj. Kazao je i da su u odnosu na 2021. prihodi Morskog dobra šest puta veći.

07-02-2024

Radulović: Bonusi ne dolaze u obzir, Tivat - Jaz za dvije godine

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović najavio je da će sjutra na Vladi predložiti spajanje kompanija “Održavanje željezničkih voznih sredstava” (OŽVS) i “Željeznički prevoz Crne Gore” (ŽPCG). On je u Jutarnjem programu TVCG kazao i da će rekonstrukciji puta Tivat - Jaz biti završena za dvije godine odnosno januara 2026, dok je raniji rok bio mart naredne godine. Ministar poručuje i da je isplata bonusa u državnim kompanijama koje ne posluju dobro nedopustiva.

07-02-2024

Mnogo prostora za saradnju i investicije

Crna Gora i Francuska imaju mnogo prostora za saradnju i investicije, ocijenili su premijer Milojko Spajić i predstavnici francuske biznis asocijacije MEDEF.

06-02-2024

Ostvaren suficit od deset miliona

U prošloj godini je, imajući u vidu realizaciju prihoda i rashoda, ostvaren suficit budžeta u iznosu od deset miliona EUR, ili 0,2 odsto procijenjenog bruto domaćeg proizvoda (BDP), pokazali su najnoviji podaci Ministarstva finansija.