Ekonomija

24-03-2023

Ograničiće kupovinu samo ukoliko bude očigledne zloupotrebe

Pojedini trgovački lanci ograničiće kupovinu proizvoda po minimalnim cijenama u okviru akcije “Stop inflaciji” samo ukoliko bude očigledne zloupotrebe, potvrđeno je Portalu RTCG. Iz kompanije "Voli" naglašavaju da se ograničenje može desiti ukoliko se kupuju enormne količine proizvoda, dok sa druge strane u lancima "Idea" trenutno ne pominju ograničenja.

22-03-2023

Banke u plusu 83,3 miliona eura

Pozitivan rezultat na crnogorskom bankarskom tržištu na kraju decembra prošle godine zabilježilo je svih 11 poslovnih banaka, čiji je ukupan profit iznosio 83,3 miliona eura.

22-03-2023

Više od stotinu radnih mjesta u ponudi

Više od stotinu radnih mjesta u Luštici Bay i hotelima The Chedi i Mamula Island biće predstavljeno na završnom sajmu zapošljavanja u petak, od deset do 16 sati.

22-03-2023

Objavljena Bijela lista poreskih obveznika

Uprava prihoda i carina objavila je ažuriranu Bijelu listu koja sadrži spisak 534 poreska obveznika kod kojih je registrovan najveći stepen redovnosti u izmirivanju obaveza i poštovanja poreskih propisa.

21-03-2023

Od kocke državi 16,2 miliona EUR

Prihodi države od koncesija za igre na sreću prošle godine su iznosili 16,2 miliona EUR i dva miliona su veći nego u 2021, a oko 400 hiljada nego 2019, pokazuje izvještaj o radu Uprave za igre na sreću.

21-03-2023

Uspostaviti kvalitetniji sistem monitoringa nad investicijama

Uspostavljanje kvalitetnijeg sistema monitoringa nad investicijama je veoma važno, kako bi se osnažilo povjerenje kredibilnih investitora u Crnu Goru kao sigurnu destinaciju za ulaganje, saopštio je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

19-03-2023

Blaga stabilizacija na tržištu nekretnina

Nakon haotične situacije sa ogromnom tražnjom i nenormalno visokim cijenama na domaćem tržištu nekretnina, koja je vladala prošle gdine, došlo je do blage stabilizacije tržišta, ocijenili su predstavnici agencija za nekretnine.

17-03-2023

U Petrovcu održan seminar i vebinar na temu „Zakon o javnim nabavkama – izmjene i dopune”

U Petrovcu je održan dvodnevni Seminar i vebinar na temu “Zakon o javnim nabavkama-izmjene i dopune“. Dodijelivši sertifikate polaznicima seminara, državni sekretar u Ministarstvu finansija, Miloš Medenica naglasio je važnost interesovanja za oblast javnih nabavki koja, kako je ocijenio, predstavlja bitan segment upravljanja javnim finansijama i koju je potrebno dodatno usaglasiti sa evropskim standardima.

17-03-2023

Rajković: Za pomoć prevoznicima preko 410 hiljada eura

Direktor Direktorata za drumski saobraćaj i homologaciju vozila u Ministarstvu kapitalnih investicija Miloš Rajković kazao je u emisiji "Mreža" da je treći konkurs za pomoć prevoznicima završen, te da se nada da će Ministarstvo finansija u narednim danima isplatiti iznod od 410.500 eura.

16-03-2023

Vlada odobrila izmjenu plana za korišćenje sredstava Morskog dobra

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom povećalo je iznos sredstava namijenjenih za finansiranje kupovine ili zakup šest trajekata sa 7,8 miliona EUR na 18,5 miliona EUR, saopštila je ministarka ekologije, prostornog planirajna i urbanizma, Ana Novaković Đurović.

16-03-2023

Za domaćinstva 2.500 plastenika

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da je, u saradnji sa lokalnim samoupravama, započela dodjela plastenika, čime se planira povećati samodovoljnost proizvodnje hrane kako na nivou domaćinstava, tako i na nivou lokalnog tržišta.