Ekonomija

07-05-2024

CBCG doprinosi ubrzanju integracije Crne Gore u EU

Centralna banka (CBCG) je u potpunosti uskladila regulativu u oblasti platnog prometa sa pravnom tekovinom Evropske unije (EU) i doprinosi ubrzanju integracije države EU, saopšteno je na sastanku novoformiranog Koordionacionog tijela vrhovne monetarne institucije.

07-05-2024

Jeftinije sve vrste goriva

Sve vrste goriva od ponoći će pojeftiniti dva do četiri centa, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

06-05-2024

Cijene industrijskih proizvoda u padu

Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u Crnoj Gori u prvom kvartalu su u odnosu na isti prošlogodišnji period pale 0,1 odsto, pokazuju podaci Monstata.

03-05-2024

Radulović: Do 2029. svaki milimetar pruge da bude rekonstruisan

Na pretkvalifikacioni tender za dionicu auto-puta Mateševo - Andrijevica očekuje se veliko interesovanje renomiranih svjetskih kompanija, koje svojom tehnologijom mogu odgovoriti tom važnom zadatku, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

01-05-2024

U martu ostvaren suficit budžeta

Prihodi budžeta od početka godine do marta iznosili su 578,5 miliona EUR ili 8,2 odsto procijenjenog bruto društvenog proizvoda (BDP), što je u odnosu na isti period prethodne godine veće za 36,0 miliona EUR ili 6,6 odsto, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

29-04-2024

Upozorenje: Stižu nova poskupljenja

Planovi njemačkih preduzeća ukazuju na zastoj u povlačenju inflacije. Mjesečni indeks cjenovnih očekivanja instituta Ifo u aprilu je blago porastao za 0,8, na 15,1 poen.

29-04-2024

Šošić: Rad Budžetske inspekcije obećava, kadrovski je ojačati

Početak rada Budžetske inspekcije obećava, kaže Marko Sošić iz Instituta Alternativa (IA) ali poručuje da je treba kadrovski ojačati. Zakon o zaradama u javnom sektoru Sošić smatra najvažnijim zakonom koji je planiran za ovu godinu jer očekuje da se njegovim usvajanjem uvede red u oblasti zarada.

24-04-2024

CBCG podržava put ka zelenijoj i otpornijoj ekonomiji

Izazovi koje donose klimatske promjene, društvena nejednakost i nedostaci u upravljanju, zahtijevaju neodložnu i hitnu potrebu ugrađivanja principa održivosti u sve procese donošenja odluka i kreiranja politika, saopštila je guvernerka Centralne banke (CBCG), Irena Radović.