22-02-2024

Kod ruskog državljanina pronađeno 82 grama marihuane

Barska policija uhapsila je ruskog državljanina R.A. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

Kod ruskog državljanina pronađeno 82 grama marihuane | Radio Televizija Budva

(Foto: Pixabay, ilustracija)

Iz policije su kazali da su službenici Reginalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Bar, u cilju suzbijanja ulične prodaje opojnih droga, a preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi R.A., ruski državljanin.

Tom prilikom policija je, kako kažu, pronašla zelenu biljnu materiju za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne mase 82,2 grama.

"Tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je upoznat sa događajem je naložio da se ovo lice uhapsi i privede na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", istakli su u saopštenju.

Osim toga, barska policija je, kako su istakli, od početka februara u nekoliko odvojenih akcija zaplijenila različite vrste opojnih droga, podnijela četiri krivične i osam prekršajnih prijava zbog zloupotrebe narkotika.