Korona info

11-12-2023

Novi soj korone JN.1 ubrzano se širi

Mada niko među nama ko planira praznična okupljanja ili putovanja ne želi da čuje loše vijesti, činjenice ukazuju na porast broja oboljelih i zaraženih novom varijantom kovida-19 - JN.1 koja zabrinjava stručnjake, prenosi portal Medskejp (Medscape).

20-10-2023

Raste broj zaraženih, nema otvaranja ambulanti

Uprkos porastu broja pacijenata koji se izabranim ljekarima javljaju sa simptomima korona virusa Institut za javno zdravlje još ne daje zeleno svjetlo za otvaranje ambulanti gdje bi mogli biti upućeni oni koji u javne zdravstvene ustanove dođu sa temperaturom, kašljem, bolom u glavi i grlu.

22-09-2023

Raste broj inficiranih, još bez potrebe za Kovid ambulantama

Prema podacima Instituta za javno zdravlje već treću sedmicu raste broj inficiranih koronavirusom. A najviše ih je u glavnom gradu gdje se pregledaju u istim ambulantama, kao i ostali pacijenti zbog čega građani negoduju. I dok iz Instituta za javno zdravlje kažu da prate epidemijsku situaciju, te da za sada nema potrebe za otvaranjem kovid ambulanti, iz podgoričkog Doma zdravlja tvrde da se trude da odmah pregledaju one sa siptomima kovida kako bi što manje bili u kontaktu s ostalim pacijentima.