Kultura

22-09-2019

Večeras svečano otvaranje Festivala TOURNEE

Grad teatar će biti domaćin Festivala TOURNEE od 22. do 25. septembra ove godine u Budvi. Tokom ove četiri festivalske noći ugostiće partnere iz Italije i Albanije sa njihovim programima.

21-09-2019

Promocija knjiga i izložba zbirke minerala i kristala u manastiru Stanjevići

U porti manastira Stanjevići, danas će od 18 časova biti održana promocije knjiga "Njegoš kao arhitekta Rekordi i anateme" i "Sakralna arhitektura Slobodana Dragovića, Kapela u Staroj Pazovi i Manastir Stanjevići" autora arh. Andrije Markuša i izložba zbirke minerala i kristala iz srpskog srednjovjekovnog rudnika Trepča o kojoj će govoriti dipl.inž. geologije Svetozar V. Mićković iz Peći.

21-09-2019

II Međunarodni festival duvačkih orkestara danas u Budvi

II Međunarodni festival duvačkih orkestara koji će okupiti orkestre iz Kotora, Đenovića, Tivta, Travnika i Budve, biće održan danas u Budvi, u koorganizaciji Turističke organizacije opštine Budva i Gradske muzike grada.

20-09-2019

Upriličeno veče Razgovor sa umjetnikom Savom Pavlovićem

Sinoć je u Spomen domu "Crvena komuna" u Petrovcu bio upriličen Razgovor sa umjetnikom Savom Pavlovićem, povodom velike retrospektivne izložbe ovog umjetnika koju pubika može pogledati do 22. septembra u svim izložbenim prostorima JU Muzeji i galerije Budve.

19-09-2019

Razgovor sa umjetnikom Savom Pavlovićem večeras u Petrovcu

Večeras će u Spomen domu "Crvena komuna" u Petrovcu biti upriličen Razgovor sa umjetnikom Savom Pavlovićem, povodom velike retrospektivne izložbe ovog umjetnika koju pubika može pogledati do 22. septembra u svim izložbenim prostorima JU Muzeji i galerije Budve.

19-09-2019

Spomenik Jeleni Savojskoj do decembra

Ukoliko odbornici u gradskom parlamentu 1. oktobra na sjednici Skupštine Glavnog grada daju saglasnost, Jelena Petrović Savoja, princeza Crne Gore i kraljica Italije, do decembra će dobiti spomenik u Podgorici.

18-09-2019

„Stripovanje“ sjutra u Budvi

Festival stripa pod nazivom "Stripovanje", biće realizovan sjutra, 19. septembra, u organizaciji Narodne biblioteke Budve, pod čijim okriljem se odvija Škola stripa i ilustracije.

18-09-2019

Književno veče Miša Gaćinovića

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u press centru budvanskog hotela Tre Canne, u petak, 20. septembra u 20 sati, biće održano književno veče Miša Gaćinovića, pisca i profesora iz Budve.

18-09-2019

Izložbom "Ni na nebu ni na zemlji" počinju "Septembarski dani kulture"

Izložba „Ni na nebu ni na zemlji“ umjetnika Slavka Krunića i Ljiljane Rivić, prvi je događaj u okviru manifestacije "Septembarski dani kulture", koju će večeras u 20 časova, u Spomen domu „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Starom gradu u Budvi, otvoriti konzul Srbije u Crnoj Gori Zoran Dojčinović.

17-09-2019

Septembarski dani kulture

Manifestacija Septembarski dani kulture se održavaju od 18. do 30. septembra, a organizator je JU Muzeji i galerije Budve.

14-09-2019

Obnova crkve Svetog Antuna Padovanskog - tradicija i moralna obaveza

U okviru književnog festival “Ćirilicom” čiji su organizatori Narodna biblioteka Budva i Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore, sinoć je na Trgu izmedju crkava u Starom budvanskom gradu, održana rasprava, povodom inicijative Opštine Budva za obnovu katoličke crkve Svetog Antuna Padovanskog, koja se nalazila na sredini druge mogrenske plaže u Budvi, a koja je srušena 1952. godine.

13-09-2019

Međunarodni likovni simpozijum u Bečićima

XV Međunarodni likovni simpozijum održava se pod pokroviteljstvom Udruženja likovnih stvaralaca “Đura Jakšić” iz Požarevca od 11 do 18. septembra u hotelu “Beograd” u Bečićima.

13-09-2019

Večeras o Crkvi sv. Antuna Padovanskog

Program pod nazivom „Crkva sv. Antuna Padovanskog“ čiji je cilj podrška inicijativi za obnovu crkve na Mogrenu, biće upriličen večeras na Trgu između crkava od 21 čas, u okviru književnog festivala “Ćirilicom”.

12-09-2019

Peto jubilarno izdanje festivala „Novi val“ VIDEO

Peto jubilarno izdanje festivala „Novi val“ čiji je cilj promocija mladih umjetnika iz Crne Gore i regiona održano je 6. i 7. septembra u budvanskom Starom gradu. Festival je otvorio kratkometražni film Nikole Stojanovića „Mi smo videli leto“.

12-09-2019

Okrugli sto u Budvi "Književna imaginacija i tradicionalno pismo"

U okviru književnog festvala „Ćirilicom“ večeras će od 21 čas na Trgu između crkava biti upriličen okrugli sto sa temom „Književna imaginacija i tradicionalno pismo“ na kojem će učestvovati poznati i priznati književnici, književni kritičari, teoretičari i istoričari književnosti: Muharem Bazdulj, Marinko Vorgić, Balša Brković, Aleksandar Jerkov, Slobodan Vladušić i Radomir Uljarević.

12-09-2019

Održano književno veče "Milosava Tešića"

U okviru trećeg književnog festivala “Ćirilicom”, čiji su organizatori Narodna bibioteka Budva i Udruženje izdavača i knjižara Crne Gorem na Trgu izmedju crkava u Starom budvanskom gradu, upriličeno je književno veče, istaknutog pjesnika, esejiste i lingviste Milosava Tešića, akademika Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU) i dobitnika najznačajnijih književnih nagrada.