Kultura

26-11-2021

Promocija knjige Dušice Mrđenović u ponedjeljak

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u ponedjeljak, 29. novembra sa početkom u 19h u holu Akademije znanja biće predstavljena knjiga poezije "Kraj jednog dramskog čina", Dušice Mrđenović, srpske pjesnikinje koja je već svojim prvim stihovima uvrštena među deset najboljih mladih pjesnika iz regiona na međunarodnom festivalu u Vrbasu, 2013. godine.

19-11-2021

JU Muzeji i galerije Budve: Večeras koncert obrazovnih ustanova „Računajte na nas”

Večeras će u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović”, u okvoru kulturnog programa povodom obilježavanja Dana Opštine Budva, biti održan koncert „Računajte na nas“ na kom će se predstaviti djeca i mladi iz svih vaspitno-obrazovnih ustanova sa teritorije Opštine Budva – Vrtića „Ljubica Jovanović Maše“, Osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“, Druge osnovne škole, Mirko Szentić iz Petrovca, ŠOMO Budva i SMŠ „Danilo Kiš“.

19-11-2021

Ustati protiv zlostavljača, odlika je najveće hrabrosti

U buci prekornih pogleda, komešanju optužbi i pobune ispod glasa, unižene i nejake za borbu žene često ostaju zarobljene u toksičnim odnosima. One malo jače i hrabrije ipak biraju put izbavljenja, ma koliko težak bio, a o tome progovara i monodrama „Zlostavljanje“, koja je u izvođenju Jovane Todorović premijerno izvedena u utorak veče u Crnogorskom narodnom pozorištu.

19-11-2021

Danas i sjutra predstava “Prah” povodom Dana opštine Budva

Povodom Dana opštine Budva, JU “Grad teatar” će i ove godine organizovati gostovanje pozorišne predstave. Danas i sjutra, sa početkom u 20h u kongresnoj sali hotela “Mediteran” biće izvedena predstava “Prah”, po tekstu Đerđa Špira, a u režiji Veljka Mićunovića. U predstavi igraju Nataša Ninković i Zoran Cvijanović.

16-11-2021

Predstava "Prah", povodom Dana opštine Budva za vikend

Povodom Dana opštine Budva, JU “Grad teatar” će i ove godine organizovati gostovanje pozorišne predstave. U petak i subotu, 19. i 20. novembra, sa početkom u 20h u kongresnoj sali hotela “Mediteran” biće izvedena predstava “Prah”, po tekstu Đerđa Špira, a u režiji Veljka Mićunovića. U predstavi igraju Nataša Ninković i Zoran Cvijanović.