Kultura

14-09-2021

Izložba akademskog slikara Đorđa Rašovića

Galatea Gallery iz Podgorice i Biskupski Ordinarijat Kotor - Župni ured u Perastu uz pokroviteljstvo Opštine Kotor organizovali su povodom obilježavanja zlatnog jubileja - 50. godina svećeništva mons. Srećka Majića koji upravlja župom i peraškim svetištem više od 40 godina, izložbu u istoimenom svetilištu u Pomirdbenoj dvorani na otoku Gospa od Škrpjela na kojoj se predstavio mladi akademski slikar Đorđe Rašović iz Podgorice.

07-09-2021

Održan koncert Gradske muzike Budve

Sinoć je na sceni izmedju crkava u budvanskom Starom gradu, u okviru festivala Ćirilicom, Gradska muzika Budve održala koncert uz ovacije publike.

07-09-2021

Muzeji i galerije Budva realizovala bogato kulturno ljeto

Tokom ljeta 2021. JU Muzeji i galerije Budva organizovala je bogat kulturno-umjetnički program, koji se odvijao u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović", Spomen domu "Stefan Mitrov Ljubiša", Spomen domu "Reževići i Spomen domu "Crvena komuna".

06-09-2021

Večeras koncert Gradske muzike Budva

Koncert Gradske muzike Budva biće održan večeras na Trgu između crkava u Budvi sa početkom u 21 čas, a u okviru posljednje večeri petog književnog festivala Ćirilicom.

06-09-2021

Sinoć izvedena pozorišna predstava ”Bedemi ćirilice”

Pretposljednje večeri petog književnog festivala Ćirilicom, sinoć je u crkvi Santa Marija in Punta, u budvanskom Starom gradu, izvedena pozorišna predstava "Bedemi ćirilice" po tekstu Vladimira Djrordjevića, a u režiji Milića Jovanovića.

05-09-2021

Večeras nastavak Jazz festivala u Petrovcu

Drugo veče 15. Petrovac Jazz Festivala održano je u Palas Lux u Petrovcu.Na punoj terasi gdje se održavao festival, a uz poštovanje svih epidemioloskih mjera, prvi je nastupio Saso Popovski koji je nastupio na festivalu kao član i predsjedavajući jazz asocijacije više zemalja u kojoj se nalazi i Petrovac Jazz festival i direktor JFF festivala u Bitoli sa kojom Petovac Jazz već ima tradicionalnu saradnju.