Kultura

20-11-2019

"Slasti slave" večeras u Splendidu

Povodom Dana opštine Budva, predstava "Slasti slave" Gradskog pozorišta iz Podgorice, po tekstu Pitera Kviltera u režiji Stefana Sablića, a u organizaciji JU "Grad teatar", biće izvedena u večeras u hotelu "Splendid" sa početkom u 21h.

19-11-2019

Izložba slika Ljubiše Toškovića

U organizaciji Nipa Art Press iz Budve, u galeriji budvanskog hotela Adria, u srijedu, sjutra u 20 sati, biće otvorena samostalna izložba slika, Ljubiše – Ljuba Toškovića - Bratonožićkog iz Podgorice.

18-11-2019

Predstava "Slasti slave" povodom Dana opštine Budva u Splendidu

Povodom Dana opštine Budva, predstava "Slasti slave" Gradskog pozorišta iz Podgorice, po tekstu Pitera Kviltera u režiji Stefana Sablića, a u organizaciji JU "Grad teatar", biće izvedena u srijedu, 20. novembra, u hotelu "Splendid" sa početkom u 21h.

18-11-2019

Promocija knjige "Obične stvari" Božene Jelušić

U povodu obilježavanja Dana Opštine Budva u ponedjeljak, 18. novembra sa početkom u 20 časova u holu Akademije znanja biće promovisana nova knjiga iz edicije Narodne biblioteke Budve – “Obične stvari” autorke Božene Jelušić.

17-11-2019

Promocija knjige "Obične stvari" Božene Jelušić

Povodom obilježavanja Dana Opštine Budva u ponedjeljak, 18. novembra sa početkom u 20 časova u holu Akademije znanja biće promovisana nova knjiga iz edicije Narodne biblioteke Budve "Obične stvari" autorke Božene Jelušić.

16-11-2019

Promocija knjige "Obične stvari" Božene Jelušić

U povodu obilježavanja Dana Opštine Budva u ponedjeljak, 18. novembra sa početkom u 20 časova u holu Akademije znanja biće promovisana nova knjiga iz edicije Narodne biblioteke Budve – “Obične stvari” autorke Božene Jelušić.

15-11-2019

"Art Mix Montenegro" koncert u Petrovcu

"Art Mix Montenegro" koncert u organizaciji Centra za očuvanje i razvoj kulturnih manjina Crne Gore uz podršku JU "Muzeji i galerije Budve", biće održan u ponedjeljak, 18. novembra, u Spomen domu "Crvena komuna", u Petrovcu sa početkom u 19h.

14-11-2019

Promovisana knjiga poezije "Dan i noć u Butui"

U organizaciji Narodne biblioteke Budve, u srijedu, 13. novembra promovisana je nova knjiga poezije Miraša Martinovića “Dan i noć u Butui” čiji je izdavač Narodna biblioteka Budve. O knjizi su govorile recenzentkinje pjesničke zbirke mr Božena Jelušić i profesorica Zorica Joksimović i sam autor, Miraš Martinović. Promocija je dio programa obilježavanja Dana Opštine Budva.

14-11-2019

Promocija knjige "Kostim utopije" Gojka Čelebića

Nova knjiga iz edicije Narodne biblioteke Budve pod nazivom "Kostim utopije", autora Gojka Čelebića, povodom obilježavanja Dana opštine Budva, biće promovisana sjutra sa početkom u 20h, u holu Akademije znanja.

13-11-2019

Promocija zbirke poezije "Dan i noć u Butui"

Nova zbirka poezije pod imenom “Dan i noć u Butui”, autora Miraša Martinovića, u organizaciji JU "Narodne biblioteke Budve", biće promovisana sjutra, 13. novembra, sa početkom u 19h u holu Akademije znanja u Budvi.

11-11-2019

Zbornik radova o Paštrovićima promovisan u tri grada

Tokom prethodnih dana uspješno su u tri grada realizovana predstavljanja zbornika radova "Nematerijalna kulturna baština Paštrovića: Budućnost tradicije & tradicija za budućnost", koji su uredili doc. dr Zlata Marjanović, mr Dušan Medin i Davor Sedlarević.

11-11-2019

Predavanje na temu: “Živko Nikolić i njegovo filmsko djelo”

U organizaciji Narodne biblioteke Budve i bioskopa Cadmus Cineplex, u povodu obilježavanja jubileja - 70 godina crnogorske kinematografije u utorak, 12. novembra u 18 časova u Bioskopu će biti upriličeno predavanje mr Božene Jelušić na temu “Živko Nikolić i njegovo filmsko djelo”.