Kultura

08-04-2020

Virtuelna posjeta Van Gogovom muzeju

Muzej Van Goga, jedna od najznačajnijih institucija kulture u Amesterdamu, priključio se spisku galerija i izložbenih prostora koji su svoj sadržaj prenijeli onlajn i omogućili virtuelnu posjetu.

07-04-2020

Radio Katakomba: U susret deceniji postojanja

Budvanska rep scena je izuzetno potentna i dinamična, a jedan dio hip-hop života odvija se u okviru studija "Radio Katakomba" koji radi skoro deset godina. U susretu jubileju razgovaramo sa: Jovanom Lazarevićem Jollandom, Nemanjom Đorđevićem Necketom, Nenadom Tomovićem Statom i Vladimirom Kustudijom- Dobblom Galiotom.

07-04-2020

Cadmus Cineplex Budva: Online edukativne radionice za osnovce

Realizacija edukativno-kreativnih radionica ,,Filmsko i dramsko pismo” i ,,Mala škola medija Iliroteka”, namijenjenih osnovcima, kao i ,,Škole filma za srednjoškolce Kadmosineast” odvija se već treću sedmicu zaredom putem grupnih Skype video poziva.

05-04-2020

Projekat "Uči doma" pokazao snagu prosvjete

Nijesmo bili svjesni s kakvom snagom raspolažemo upravo do ovog trenutka. Uči doma je fenomenalan koncept u tom smislu i pokazao je snagu koju prosvjeta ima a koju obično ne stavlja u prvi plan. Bilo je nevjerovatno iskustvo učestvovati u tome, kazala je profesorica književnosti i jedna od nastavnica u projektu Svetlana Jovetić Koprivica.

04-04-2020

Grad teatar: Danas na repertoaru "Hamlet"

JU "Grad teatar" će otpočeti sa emitovanjem video-zapisa predstava iz svoje arhive na svom youtube kanalu i u skladu sa tehničkim mogućnostima u večeras sa početkom u 19 časova.

03-04-2020

Grad teatar počinje sa emitovanjem video predstava

JU "Grad teatar" će otpočeti sa emitovanjem video-zapisa predstava iz svoje arhive na svom you tube kanalu i u skladu sa tehničkim mogućnostima u subotu, 4. aprila, sa početkom u 19 časova.

02-04-2020

Narodni muzej Crne Gore otvorio vrata za virtuelnu posjetu

Narodni muzej Crne Gore otvorio je vrata za virtuelnu posjetu stalnih postavki muzejskih jedinica, u okviru kampanje "Živimo kulturu" koju je pokrenulo Ministarstvo kulture, saopšteno je na fejsbuk stranici Narodnog muzeja.

01-04-2020

Margita Stefanović Magi: Detalji iz životopisa rokenrol ikone

Margita Stefanović, legendarna klavijaturistkinja grupe "Ekatarina Velika", rođena je na današnji dan 1959. godine u Beogradu. Pored najvažnijih detalja iz njene briljantne biografije, koji je čine ikonom jugoslovenskog rokenrola, osvrćemo se i na posljednji koncert sastava u Budvi ljeta 1994.

29-03-2020

Preminuo koreograf Draško Savković

Dugogodišnji koreograf i umjetnički rukovodilac Folkornog ansambla KIC-a "Budo Tomović" Draško Savković, preminuo je juče u 74. godini.

29-03-2020

Kadmovo pozorištance: Online dječiji festival

Specijalizovani YouTube premium kanal putem kojeg će vaši mališani imati priliku da svakodnevno gledaju neke od najboljih predstava na našim prostorima i to sasvim besplatno, u organizaciji Cadmus Cineplexa i njihovih partnera biće pokrenut u utorak, 31. marta tekuće godine.

29-03-2020

Cadmus Cineplex: Ostani doma uz Teatroteku

Specijalizovani YouTube premium kanal putem kojeg će svi ljubitelji pozorišta imati priliku da svakodnevno gledaju neke od najboljih predstava na našim prostorima i to sasvim besplatno, u organizaciji Cadmus Cineplexa i njihovih partnera biće pokrenut sjutra, 30. marta tekuće godine.

22-03-2020

Petrovac Jazz Festival: Ostani doma i slušaj Jazz

U okviru akcije "Ostani doma" Petrovac Jazz festival sinoć je počeo sa prikazivanjem jazz koncerta kao doprinos novonastaloj situaciji, te će nastaviti sa online nastupima sveke večeri u terminu od 21:30h.

16-03-2020

Narodna biblioteka Budve do daljeg obustavlja planirane programe

Iz Narodne biblioteke Budve, obavještavaju uvažene građane, publiku i goste da će sve planirane programe Narodne biblioteke Budve, shodno odluci Ministarstva kulture, a po preporuci Instituta za javno zdravlje, obustaviti do daljeg, odgovorno i u cilju zaštite svih nas.