Kultura

28-01-2020

Promocija knjige "Muško-ženske puzle (Knjiga o njoj)"

U Narodnoj biblioteci Budve, u četvrtak, 30. januara biće promovisana knjiga muzičara, basiste grupe Perper i autora velikog broja hitova, pjesnika i pisca Momčila Zekovića Zeka "Muško-ženske puzle (Knjiga o njoj)". Promocija počinje u 19h i biće održana u holu Akademije znanja.

16-01-2020

Izložba „Ikone Paštrovića i Budve“ u Beogradu

Dokumentarno-umjetnička izložba pod nazivom „Ikone Paštrovića i Budve“, koju su osmislili i koncipirali mr Lucija Đurašković, istoričarka umjetnosti i muzejska savjetnica, i mr Dušan Medin, arheolog i kustos, biće svečano otvorena u Kući legata u Beogradu u subotu, 18. januara 2020. godine, sa početkom u 19 časova.

16-01-2020

Otvoren poziv za konkurs za V Međunarodno Bijenale akta

V Međunarodno bijenale akta malog formata, u organizaciji jedne od organizacionih jedinica JU "Muzeji i galerije Budve", "Crvena komuna" u Petrovcu i ove godine će biti domaćin Međunarodnom Bijenalu akta "Marko Krstov Gregović" u julu 2020. godine.

15-01-2020

Promocije knjige "Sve postaje riječ, u riječi da živi: prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve" sjutra u Budvi

Promocija knjige u izdanju Društva za kulturni ravoj Bauo, dr Ane M. Zečević, teoretičarke kulture i teatrološkinje iz Beograda i dugogodišnje saradnice društva za kulturni razvoj Bauo, "Sve postaje riječ, u riječi da živi: prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve", biće održana u Budvi sjutra u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović", sa početkom u 18h.

14-01-2020

Promocija knjige "Sve postaje riječ, u riječi da živi"

Promocija knjige u izdanju Društva za kulturni ravoj Bauo, dr Ane M. Zečević, teoretičarke kulture i teatrološkinje iz Beograda i dugogodišnje saradnice društva za kulturni razvoj Bauo, "Sve postaje riječ, u riječi da živi: prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve", biće održana u četvrtak 16. januara u Petrovcu u Spomen-domu "Crvena komuna", sa početkom u 18h.

08-01-2020

Na današnji dan rođena Jelena Savojska

Na današnji dan 1873. rođena je Jelena Petrović Njegoš crnogorska princeza, italijanska kraljica, brižna majka, supruga i baka, veliki dobrotvor, svestrana umjetnica (muzičar-učila je klavir i violinu, slikarka, pjesnikinja, fotograf, arheolog i pokrovitelj umjetnosti

06-01-2020

FOTO /VIDEO: Održan Božićni koncert u Modernoj galeriji u Budvi

Božićni koncert crkvenog hora "Sv. Jevstatije Prevlački", koji djeluje pri hramu Svete Trojice, u organizaciji Mitropolije Crnogorsko-primorske, Pravoslavne crkvene opštine Budva i crkve Svete Trojice u Starom gradu, održan je sinoć u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović".

05-01-2020

Božićni koncert Crkvenog hora Sv. Jevstatije Prevlački

Božićni koncert Crkvenog hora Sv. Jevstatije Prevlački koji djeluje pri hramu Svete Trojice, u organizaciji Mitropolije Crnogorsko-primorske, Pravoslavne crkvene opštine Budva i Crkvi Svete Trojice u Starom Gradu, održaće se danas u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović", sa početkom u 19h.

03-01-2020

Božićni koncert Crkvenog hora Sv. Jevstatije Prevlački

Božićni koncert Crkvenog hora Sv. Jevstatije Prevlački koji djeluje pri hramu Svete Trojice, u organizaciji Mitropolije Crnogorsko-primorske, Pravoslavne crkvene opštine Budva i Crkvi Svete Trojice u Starom Gradu, održaće se u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović", u nedjelju, 05. januara tekuće godine sa početkom u 19h.

29-12-2019

Obilježeno 150 godina od ustanka u Boki Kotorskoj

Okrugli sto na temu „Ustanak u Boki Kotorskoj 1869. godine“, u organizaciji Narodne biblioteke Budve i Inicijativnog odbora za obilježavanje Bokeljskog ustanka 1869. godine, održan je u petak u Manastiru Podlastva.

27-12-2019

Okrugli sto na temu "Ustanak u Boki Kotorskoj 1869. godine"

Povodom obilježavanja 150 godina od ustanka u Boki Kotorskoj, danas će u Manastiru Podlastva biti upriličen okrugli sto na temu "Ustanak u Boki Kotorskoj 1869. godine", u organizaciji Narodne biblioteke Budve, sa početkom u 18h.