Kultura

27-04-2024

Posljednji dan projekta „Putevima tradicije: studija suhozida na Jegorovom putu“

U četvrtak 25. aprila je svečano otvorena Naučna konferencija o suhozidu „Putevima tradicije: Studija suhozida na Jegotovom putu“, koji zajednički implementiraju Opština Budva, manastir Praskvica i NVO Društvo za kulturni razvoj „Bauo“, a za posljednji dan je predviđen okrugli sto sa lokalnom zajednicom u u hotelu „Opera“ na Jazu, saopšteno je iz tog Društva.

26-04-2024

Grad teatar: Dmitrij Sinkovski krajem jula u Budvi

U okviru ovogodišnjeg 38. festivala “Grad teatar” u Budvi će krajem jula nastupiti jedan od najtraženijih i najtalentovanijih umjetnika današnjice, Dmitrij Sinkovski, saopšteno je iz JU Grad teatar.

26-04-2024

Drugi dan projekta „Putevima tradicije: Studija suhozida na Jegorovom putu“

Juče je svečano otvorena Naučna konferencija o suhozidu „Putevima tradicije: Studija suhozida na Jegotovom putu“, koji zajednički implementiraju Opština Budva, manastir Praskvica i NVO Društvo za kulturni razvoj „Bauo“, a za drugi dan je predviđena stručna radionica na lokalitetu Jegorov put, saopšteno je iz tog Društva.

26-04-2024

„Ljubavna priča” večeras u Modernoj galeriji

Koncert “Ljubavna priča” umjetnika iz Sankt Peterburga, Marina Maslova i Aleksej Jankojt, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, održaće se večeras u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” sa početkom u 19 časova.

25-04-2024

Koncert „Ljubavna priča” sjutra u Modernoj galeriji

Koncert “Ljubavna priča” umjetnika iz Sankt Peterburga, Marina Maslova i Aleksej Jankojt, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, održaće se u petak 26. aprila u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” sa početkom u 19 časova.

25-04-2024

Danas svečano otvaranje Naučne konferencije o suhozidu na Jazu

Danas će se u hotelu „Opera“ na Jazu, sa početkom u 10 časova, održati svečano otvaranje Naučne konferencije o suhozidu „Putevima tradicije: Studija suhozida na Jegotovom putu“, koji zajednički implementiraju Opština Budva, manastir Praskvica i NVO Društvo za kulturni razvoj „Bauo“, saopšteno je iz tog Društva.

20-04-2024

Danas u Petrovcu koncert pod nazivom „Ljubavna priča”

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u Spomen domu “Crvena komuna” u Petrovcu, u subotu 20. aprila 2024 godine, sa početkom u 19 časova će biti održan koncert “Ljubavna priča” umjetnika iz Sankt Peterburga, Marina Maslova i Aleksej Jankojt.

19-04-2024

Sjutra u Petrovcu koncert pod nazivom „Ljubavna priča”

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u Spomen domu “Crvena komuna” u Petrovcu, u subotu 20. aprila 2024 godine, sa početkom u 19 časova će biti održan koncert “Ljubavna priča” umjetnika iz Sankt Peterburga, Marina Maslova i Aleksej Jankojt.

18-04-2024

Otvorena uzložba „Uprkos svemu“ Zorana Lazarevića

U organizaciji JU "Muzeji i galeriji Budve" u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” sinoć je otvorena izložba „Uprkos svemu” Zorana Lazarevića. Kustos izložbe je Saša Radišić, akademski vajar. Moderatorka večeri je bila Ivana Domazetović, a izložbu je otvorio Dragan Popadić, pjesnik, novinar i publicista iz Tivta.

17-04-2024

Danas otvaranje izložbe Zorana Lazarevića

JU Muzeji i galerije Budve večeras će u 20 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” biti otvorena izložba „Uprkos svemu” Zorana Lazarevića. Kustos izložbe je Saša Radišić, akademski vajar.

16-04-2024

53. Festival dramskih amatera Crne Gore od 10. do 14. juna u Bijelom Polju

Juče je u Bijelom Polju održana sjednica Savjeta 53. Festivala dramskih amatera Crne Gore, kojoj su prisustvovalli: Tufik Bojadžić, predsjednik, članovi: Zoran Bošković, Slađana Merdović, Aleksandar Srdanović, Samir Zaimović i direktor bjelopoljskog Centara za kulturu Jasmin Ćorović.