Kultura

20-05-2024

Otvorena izložba „Budvanska riznica zdravlja – apoteka porodice Antonioli“

Izložba koja nosi naziv „Budvanska riznica zdravlja – apoteka porodice Antonioli“, otvorena je u subotu, 18. maja u Muzeju grada, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve. Autorka izložbe koja je dio programa Međunarodnog dana muzeja je Ljubica Miličić, master etnologije i antropologije a nastala je zahvaljujući saradnji sa budvanskom porodicom Antonioli.

20-05-2024

Dug zemlji koja te rodila: Predstavljanje lika i djela Jasenke Lalović u Narodnoj biblioteci u Podgorici

U četvrtak, 30. maja u prostorijama JU Narodne biblioteke ‘’Radosav Ljumović’’ u Podgorici, Uprava za saradnju sa dijasporom - iseljenicima će upriličiti događaj pod nazivom ‘’Dug zemlji koja te je rodila’’, na kojem će biti predstavljeni lik i djelo Jasenke Lalović, autorke knjiga ‘Bastadur’, ‘Kastigulja’, ‘S ove bande moje gore’ , ‘S one bande moje gore’, ‘Brda od pelina’.

17-05-2024

Sjutra izložba: Budvanska riznica zdravlja - apoteka porodice Antonioli

JU Muzeji i galerije Budve, Muzej grada Budve organizuje izložbu „Budvanska riznica zdravlja – apoteka porodice Antonioliˮ povodom međunarodnog Dana muzeja autora MA Ljubica Miličić. Izložba će biti otvorena u subotu, 18. maja u 19 časova u Muzeju grada Budve, Stari grad, ulica Petra I Petrovića 11.

14-05-2024

Duh Tome Zdravkovića Živi: Na Sajmu knjiga promovisana Knjiga o Tomi

Na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja u okviru programa četvrtog sajamskog dana je upriličena promocija “Knjiga o Tomi”, Nikšićanina Nikole Kankaraša koji je nakon decenije istraživanja, sakupljanja ploča, kaseta, knjiga, novinskih članaka, fotografija, odlučio da se okuša i kao autor publikacije o životu i stvaralaštvu čovjeka čije su pjesme evergrin.