Kultura

03-04-2021

Izložba dr Mile Medigović Stefanović sjutra u beogradskom Domu kulture

U beogradskom Domu kulture Studentski grad, sjutra u 19h biće otvorena dokumentarna izložba dr Mile Medigović Stefanović, bibliotekarke i kulturne istoriografkinje, posvećena Žarku Marinoviću i Mirku Srzentiću, crnogorskim studentima u međuratnom Beogradu, koji su tragično skončali svoje mlade živote boreći se za svoje napredne slobodarske ideje.

03-04-2021

Završen festival Male morske pjesme i priče

Osmi festival književnosti za djecu "Male morske pjesme i priče" Budva, održan je 2. i 3. aprila, uz poštovanje svih epidemioloških mjera i sa ograničenim brojem učesnika.

02-04-2021

Promjena radnog vremena u JU Narodna biblioteka Budve

JU Narodna biblioteka Budve, kao i područno odjeljenje „Stefan M. Ljubiša“ u Petrovcu, od ponedjeljka 5. aprila 2021. godine radiće u terminu od 8 do 20 časova radnim danima i subotom od 8 do 13 časova.

01-04-2021

Carević sjutra otvara Festival Male morske pjesme i priče

Osmi po redu festival književnosti za djecu "Male morske pjesme i priče", u organizaciji JU Narodna biblioteka Budve i NVO Dramski studio Budva, održaće se 2. i 3. aprila ove godine, uz poštovanje svih epidemioloških mjera i uz prisustvo ograničenog broja djece.Festival će u petak u 17 časova otvoriti predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević u amfiteatru C8 u zgradi Akademije znanja.

21-03-2021

Narodna biblioteka Budve obilježava Svjetski dan poezije

JU Narodna biblioteka Budve, obilježiće danas Svjetski dan poezije poetsko-muzičkim programom u kojem će u formi snimljenih video-zapisa učestvovati budvanski pjesnici, afirmsani i neafirmisani, govoreći svoje stihove. Ove godine program su naslovili "Poezija se buni! (Poezijom se bunim)".

20-03-2021

(VIDEO) Đurašković: Izložbena sezona u maju ako se završe planirani radovi

U tekućoj godini planiran je priličan broj programa koji će organizovati Javna ustanova Muzeji i galerije Budve, a među njima se izdvaja obilježavanje stote godišnjice od osnivanja Crvene komune, najavila je direktorica Lucija Đurašković. Izložbena sezona u Modernoj galeriji počeće u maju pod uslovom da se do tada završe radovi na sanaciji krova i unutrašnjosti velike sale za izložbe. Opština je za te radove namijenila iznos od 82 hiljade eura, i okončala tender na kojem je izabran izvođač.

18-03-2021

Grad teatar kupio polukoncertni klavir

Grad teatar je novčana sredstva koja zbog korone nije iskoristio za organizaciju kulturnih programa uložio u nabavku polukoncertnog klavira i konstrukcije za kačenje rasvjete. Nabavljen je i dio neophodne tehničke opreme za programe koje oni organizuju, a koju su ranije iznajmljivali.

02-03-2021

Stevan Mandić objavio novu pjesmu

Budvanski producent Stevan Mandić nedavno se oglasio novom numerom "Arts of living". Ova pjesma dio je projekta "SUPPLICIA II" u koji su, pored našeg sugrađanina, uključena dva inostrana izvođača.

28-02-2021

Latinske poslovice i izreke - čista mudrost!

U moru poučnih i korisnih poslovica za vas smo izdvojili neke koje i danas u savremenom svijetu u kakvom živimo, itekako mogu da posluže kao savjet ili podsjetnik u određenim situacijama. Latinske poslovice su najčešće govorile o ljubavi, prijateljstvu, porodici, vinu…