Kultura

09-12-2023

Predstava „Pluća“ večeras u Petrovcu

U organizaciji JU „Grad teatar“, večeras u 20 časova na sceni “Crvene komune” u Petrovcu, biće izvedena predstava „Pluća“, rađena po tekstu savremenog britanskog dramskog pisca i reditelja Dankana Mekmilana a u režiji Andreja Nosova. Predstava je produkcija Nikšićkog pozorišta, na čijoj sceni je premijerno izvedena prije deset dana. U predstavi igraju Maja Stojanović i Stevan Vuković.

08-12-2023

Predstava „Pluća“ nastavlja međufestivalski program JU „Grad teatar” 9. decembra.

U subotu, 9. decembra, u organizaciji JU „Grad teatar“, u 20 časova na sceni “Crvene komune” u Petrovcu biće izvedena predstava „Pluća“, rađena po tekstu savremenog britanskog dramskog pisca i reditelja Dankana Mekmilana a u režiji Andreja Nosova. Predstava je produkcija Nikšićkog pozorišta, na čijoj sceni je premijerno izvedena prije deset dana. U predstavi igraju Maja Stojanović i Stevan Vuković.

07-12-2023

(VIDEO) Dvije svečane izložbe u Crvenoj komuni

U Spomen-domu "Crvena komuna“ u Petrovcu postavljene su dvije svečane izložbe, u desnoj sali galerije "Marko Krstov Gregović“ nalazi se izbor iz fundusa sa motivima Petrovca i Budve, dok se u lijevoj sali može pogledati postavka iz etno sobe Spomen-doma "Reževići“.

07-12-2023

Večeras o Paštrovićima, Budvi i Mlečanima - pogled iz drugačijeg ugla

Društvo za kulturni razvoj "Bauo" iz Petrovca na Moru, u saradnji sa JU Muzeji i galerije Budve, večeras u 18h, u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović" u Starom gradu organizuje tribinu posvećenu Paštrovićima, Budvi i Mlečanima - istorija, psihologija i nasljeđe - pogled iz drugačijeg ugla.

06-12-2023

„Neodustajanje“ – biti ili ne biti u pozorištu

Međufestivalski pozorišni program JU “Grad teatar” nastavljen je 5. decembra na sceni Crvene komune u Petrovcu igranjem monodrame „Neodustajanje“ Marije Medenice, u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

06-12-2023

Sjutra veče o Paštrovićima, Budvi i Mlečanima - pogled iz drugačijeg ugla

Društvo za kulturni razvoj "Bauo" iz Petrovca na Moru, u saradnji sa JU Muzeji i galerije Budve, sjutra, u četvrtak, 7. decembra, u 18h, u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović" u Starom gradu organizuje tribinu posvećenu Paštrovićima, Budvi i Mlečanima - istorija, psihologija i nasljeđe - pogled iz drugačijeg ugla.

05-12-2023

Organizacija žena Budve priređuje književno veče sjutra u TQ Plazi

Organizacija žena Budve u srijedu, 6. decembra u 18h organizuje književno veče „Šta sve mogu žene kad se /u/ druže“ posvećeno stvaralaštvu sugrađanki Sanje Vilus i Tatjane Kuljače, koje su tokom 2023.godine objavile nove knjige: „Tražeći mir“ i „Sofija i čuvari vremena“.

05-12-2023

Predstava „Neodustajanje“ večeras u Petrovcu

Međufestivalski pozorišni program JU „Grad teatar“ biće nastavljen večeras sa početkom u 20 časova izvođenjem predstave „Neodustajanje“ na sceni Spomen-doma „Crvena komuna“ u Petrovcu.