Kultura

29-09-2020

Večeras šesto izdanje Novog vala

Festival Novi Val će biti održan na prostoru između crkava u Starom gradu, večeras u skraćenom i skromnijem obliku, i to u terminu od 19-22 časa, uz poštovanje najnovijih mjera NKT-a, saopšteno je iz NVO Agora, koja je organizator festivala.

28-09-2020

Održana muzička radionica Katarine Pejak

Muzička radionica beogradske kantautorke Katarine Pejak održana je večeras u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović" u Starom gardu. Događaj je realizovan kao dio projekta "INDIE MNE - Mladi na nezavisnoj kulturnoj sceni", a podržan je od strane Ministarstva kulture Crne Gore, uz tehničku podršku JU "Muzeji i galerije" Budva.

28-09-2020

Pixies imaju novu pjesmu

Pixies su objavili novu pjesmu “Hear Me Out”. Ona je skinuta sa sessiona rađenih za potrebe albuma iz 2019. godine “Beneath the Eyrie”.

28-09-2020

Danas muzička radionica kantautorke Katarine Pejak

Muzička radionica kantautorke Katarine Pejak održaće se večeras u budvanskoj Modernoj galeriji sa početkom u 19 časova. Radionicu renomirane autorke, pijanistkinje i pjevačice, kao dio projekta "INDIE MNE - Mladi na nezavisnoj kulturnoj sceni", podržalo je Ministarstvo kulture Crne Gore, a tehničku podršku pruža JU "Muzeji i galerije" Budva.

26-09-2020

Šesto izdanje Novog vala u utorak, dan ranije radionica Katarine Pejak

Festival Novi Val će biti održan na prostoru između crkava u Starom gradu, u utorak 29. septembra, u skraćenom i skromnijem obliku, i to u terminu od 19-22 časa, uz poštovanje najnovijih mjera NKT-a, saopšteno je iz NVO Agora, koja je organizator festivala. Tome će prethoditi muzička radionica kantautorke Katarine Pejak, specijalne gošće šestog izdanja Novog Vala.

25-09-2020

Katarina Pejak specijalna gošća Novi val festivala

Muzički program vanrednog 6. izdanja Novi Val festivala obilježiće specijalna gošća Katarina Pejak iz Beograda, koja je diplomirala na Berkliju, jedno vrijeme živjela u Nešvilu, a nastupala po Evropi i Aziji. saopšteno je iz NVO Agora, koja je organizator ovog događaja.

24-09-2020

Sofija Loren pred kamerama poslije duže pauze

Italijanska glumačka diva, Sofija Loren, zahvaljujući dobroj ponudi Netflixa staće pred kamere i snimiti film nakon što je cijelu deceniju pauzirala. Sofia Loren pristala je snimiti dramu na italijanskom jeziku, pod nazivom "The Life Ahead", koju je režirao njen sin Edoardo Ponti.

24-09-2020

Katarina Pejak specijalna gošća Novi val festivala

Muzički program vanrednog 6. izdanja Novi Val festivala obilježiće specijalna gošća Katarina Pejak iz Beograda, koja je diplomirala na Berkliju, jedno vrijeme živjela u Nešvilu, a nastupala po Evropi i Aziji. saopšteno je iz NVO Agora, koja je organizator ovog događaja.

23-09-2020

Otvorena izložba slika umjetnice Jelene Đurašković

Izložba slika galerijskog i malog formata akademske slikarke iz Budve, Jelene Đurašković, u organizaciji Ivane Babić, svečano je otvorena proteklog petka na umjetničkom platou art caffe galerije Blue cat i Teatar kafea.

18-09-2020

(VIDEO) Razgovor na Trgu pjesnika sa Borisom Liješevićem

Razgovor na temu „Sukob istorije i čovjeka“, sa rediteljem Borisom Liješevićem, koji je moderirala Milena Lubarda Marojević, direktorica JU „Grad teatar“, održan je na Trgu pjesnika u budvanskom Starom gradu, uz učešće publike.

18-09-2020

Održano humanitarno veče posvećeno Andriji Bakiću

U organizaciji Nip Art Press-a i grupe građana iz Budve, u press centru budvanskog hotela Tre Canne, održano je humanitarno veče, posvećeno prokupljanju neophodnih novčanih sradstava potrebnih za nastavak liječenja osmogodišnjeg Andrije Bakića iz Budve, koji boluje od cerebralne paralize.

17-09-2020

Razgovor na Trgu pjesnika sa Borisom Liješevićem

Razgovor na temu „Sukob istorije i čovjeka“, sa rediteljem Borisom Liješevićem, koji je moderirala Milena Lubarda Marojević, direktorica JU „Grad teatar“, održan je protekle večeri na Trgu pjesnika u budvanskom Starom gradu, uz učešće publike.

17-09-2020

Večeras humanitarno književno veče posvećeno Andriji Bakiću

U organizaciji Nip Art Press i grupe građana iz Budve, u press centru budvanskog hotela Tre canne, večeras će u 20 sati, biti održano humanitarno veče, posvećeno prikupljanju neophodnih novčanih sradstava potrebnih za nastavak liječenja osmogodišnjeg Andrije Bakića iz Budve, koji boluje od cerebralne paralize.

16-09-2020

Sjutra humanitarno književno veče posvećeno Andriji Bakiću u hotelu Tre canne

U organizaciji Nip Art Press i grupe građana iz Budve, u press centru budvanskog hotela Tre canne, sjutra u 20 sati, biće održano humanitarno veče, posvećeno prokupljanju neophodnih novčanih sradstava potrebnih za nastavak liječenja osmogodišnjeg Andrije Bakića iz Budve, koji boluje od cerebralne paralize.