Kultura

14-05-2023

Dvostruko nagrađena Narodna biblioteka Budve

Sedamnaesti Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja danas se završava, nakon sedam dana praznovanja knjige i umjetničkog stvaralaštva. Preko 100.000 naslova, mnoštvo čitalaca i brojni učesnici sedmodnevnog književno-umjetničkog programa obilježili su ovogodišnje izdanje jedne od najvećih kulturno-umjetničkih manifestacija u zemlji.

13-05-2023

Promocija knjige (Po)etike(te) jednog vremena autora Ranka Pavićevića

Nova knjiga u izdanju Narodne biblioteke Budve (Po)etikete jednog vremena autora Ranka Pavićevića, biće predstavljena danas na 17. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga u 15 časova. O knjizi će govoriti recenzent doc. dr Predrag Zenović, u ime izdavača Stanka Stanojević i autor.

11-05-2023

Promocija knjige (Po)etike(te) jednog vremena autora Ranka Pavićevića

Nova knjiga u izdanju Narodne biblioteke Budve (Po)etikete jednog vremena autora Ranka Pavićevića, biće predstavljena na 17. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga u subotu, 13. maja u 15 časova..O knjizi će govoriti recenzent doc. dr Predrag Zenović, u ime izdavača Stanka Stanojević i autor.

10-05-2023

Održan koncert klasične muzike u Budvi

organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u utorak, 9. maja u 20 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” održan koncert klasične muzike u okviru kojeg su nastupili Aleksandar Jakovljev (klavir) i Aleksandar Vasiljev (klarinet).

08-05-2023

Stare razglednice Budve na 17. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga

Na 17. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga, večeras će, u 20.30h, biti otvorena izložba "Stare razglednice Budve" autorke Ane Zelinske koja će izložbu i otvoriti dok će sa ruskog prevoditi Elena Zelinska. Originalne stare razglednice Budve dio su kolekcije Arsena Melitonjana i Keri Redi.

05-05-2023

Stare razglednice Budve na 17. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga

U ponedjeljak 8. maja u 20.30h na 17. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga biće otvorena izložba "Stare razglednice Budve" autorke Ane Zelinske koja će izložbu i otvoriti dok će sa ruskog prevoditi Elena Zelinska. Originalne stare razglednice Budve dio su kolekcije Arsena Melitonjana i Keri Redi.