Kultura

15-06-2024

Tango večeras na Jadranskom festivalu igre u Budvi

Nakon izvanrednog izvođenja modernog baleta „Memento“ Cornelia Dance kompanije u jedinstvenom ambijentu Starog grada u Budvi i predstave „Hybridus“ iste kompanije iz Napulja, večeras u okviru programa Jadranskog festivala igre biće izvedena plesna predstava „Tango“ za sve ljubitelje dinamičnih plesnih pokreta i vrhunske muzike.

14-06-2024

Ljepota i strast plesa tango na Jadranskom festivalu igre u Budvi 15. juna

Nakon sinoćnjeg izvanrednog izvođenja modernog baleta „Memento“ Cornelia Dance kompanije u jedinstvenom ambijentu Starog grada u Budvi i večerašnje predstave „Hybridus“ iste kompanije iz Napulja, već u subotu, 15. juna, u okviru programa Jadranskog festivala igre biće izvedena plesna predstava „Tango“ za sve ljubitelje dinamičnih plesnih pokreta i vrhunske muzike.

10-06-2024

„San male balerine” očarao budvansku publiku

U okviru nastavka programa Jadranskog festivala igre u Budvi, u nedjelju, 9. juna, održan je bajkoviti dječiji balet „San male balerine“ u jedinstvenom starogradskom ambijentu, na sceni između crkava.

08-06-2024

Večeras otvaranje izložbe slika Bosiljke Bakočević

JU Muzeji i galerije Budve organizuje u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša” u budvanskom Starom gradu, večeras u 20 časova, otvaranje samostalne izložbe slika akademske slikarke Bosiljke Bakočević.

07-06-2024

Snima se film na Grahovu

Snimanje dugometražnog igranog filma „Crna truba“, reditelja Bojana Stijovića i scenariste Stefana Boškovića, započelo je na Grahovu.

07-06-2024

Najava izložbe Flora, Bosiljke Bakočević

JU Muzeji i galerije Budve organizuje u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša” u budvanskom Starom gradu, u subotu, 8. juna u 20 časova, otvaranje samostalne izložbe slika akademske slikarke Bosiljke Bakočević.

07-06-2024

“Seobe - svijet u pokretu”

"Seobe - svijet u pokretu" slogan je ovogodišnjeg Jadranskog festivala igre, čija osnovna karakteristika ostaje prevazilaženje jezičke barijere, jer je sam program internacionalnog karaktera, razumljiv ljubiteljima i gledaocima sa raznih govornih područja i raznih starosnih grupacija, ističe predstavnica TOB Ljubica Pribilović.

07-06-2024

Večeras otvaranje Jadranskog festivala igre

Jun u Budvi i ove godine nudi nezaboravan doživljaj svim ljubiteljima različitih umjetničkih žanrova poput modernog baleta, plesnih predstava, mjuzikla i likovnih izložbi, za odrasle i djecu, koji će biti sastavni dio programa drugog Jadranskog festivala igre u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva, saopšteno je iz ove organizacije.

04-06-2024

Javni poziv nevladinim organizacijama koje djeluju u oblastima kulture i umjetnosti

Ministarstvo kulture i medija objavljuje Javni poziv svim zainteresovanim nevladinim organizacijama koje djeluju u oblastima kulture i umjetnosti, za konsultacije u cilju sačinjavanja Sektorske analize za utvrđivanje predloga prioritetnih oblasti od javnog interesa i potrebnih sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija iz Budžeta Crne Gore u 2025, saopšteno je iz Ministarstva kulture i medija.

04-06-2024

Poziv za dostavu informacija za aktere kulturne scene Budve

NVU Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, čineći klaster „Coastal Mates“.