27-07-2018

Od Budve do Dubrovnika za tri sata plovidbe

Turisti koji borave u Crnoj Gori, ali i njihovi domaćini, ovog ljeta imaju priliku da brodom stignu od crnogorskog primorja do Dubrovnika za tri sata vožnje.

Od Budve do Dubrovnika za tri sata plovidbe | Radio Televizija Budva

Katamaran FOR, do 15. septembra prevozi putnike sezonskom linijom od luke Dukley Marina kod Starog grada u Budvi, do glavne dubrovačke luke u Gružu, pišu Dnevne novine.



Putnici mogu vidjeti polovinu crnogorske obale, tačnije dio od Budve do ulaza u Bokokotorski zaliv i u nastavku plovidbe dalje upoznati najjužniji dio hrvatskog dijela Jadrana.

Ovo je i izvrsna prilika da osjetite i otkrijete zadivljujuću ljepotu drevnog Dubrovnika iz potpuno nove perspektive. Na ovom izletu posjetićete malo očaravajuce dalmatinsko naselje Cavtat i srednjevekovni grad Dubrovnik, gdje je snimana serija 'Igra prestola". To je grad pod zastitom UNESCO-a i proglašen je od strane Time magazina za jednu od najljepših destinacija svijeta.

Prema redu vožnje koji važi do 15. avgusta, polazak iz budvanske luke je ponedjeljkom i utorkom u sedam sati i 45 minuta, srijedom i četvrtkom u 19 sati i nedjeljom u deset sati.

Iz Dubrovnika katamaran kreće ponedjeljkom u 18 sati, srijedom i petkom u sedam sati i 45 minuta, četvrtkom u sedam sati, a nedjeljom u 20 sati.

Ovi termini biće još dva puta promijenjeni, 16. avgusta i 1. septembra.