24-05-2024

Pogrebno preduzeće u Budvi dobilo nagradu za uspješno poslovanje

D.O.O. „Pogrebne usluge" Budva nedavno je primilo nagradu za uspješno poslovanje, a kako ističe direktor ovog preduzeća Saša Kustudić, za dvije godina koliko je na čelu firme, postigao je značajne rezultate.


Foto: RTV Budva/PrintScreen, yt

Gostujući u jutarnjem program TV Budva, Kustudić je istakao da je pogrebno preduzeće servis građana, poput policije, vatrogasnih službi i hitne pomoći.

"Naši poslovi su složeni, i zato sam razgovarao sa Ministarstvom da se zaposlenima dodijeli beneficirani radni staž i poboljšaju uslovi rada," izjavio je on i naglasio je neophodno posvetiti ozbiljniju pažnju ovoj oblasti kako bi se izbjegao nedostatak mjesta za sahranjivanje.

Naime, u Petrovcu već deset godina nema slobodnih mjesta, a Kustudić objašnjava da je neophodno da Opština sredi imovinsko-pravne poslove, odredi lokacije i razvije strategiju kako za Petrovac, tako i za Budvu.

"Sljedeće nedjelje planiramo krečenje kapele, i mi pokušavamo da riješimo probleme sa kojima se suočavamo sopstvenim sredstvima, ali to nije dovoljno. Kapela je privremenog karaktera i ne znamo kada ćemo se preseliti," dodao je Kustudić, napominjući da postojeći planovi nisu u skladu sa realnim potrebama.

Cijene pogrebnih usluga nisu se mijenjale proteklih 15 godina, a Kustudić ističe da su njihove cijene znatno niže od konkurencije, dok su usluge znatno bolje, te da zaposleni rade stvari koje im nisu u opisu posla, a sve u službi građana.

Novina je i to da je Opština Budva prva u Crnoj Gori koja obezbjeđuje usluge krematorijuma. Ugovor sa novosadskim preduzećem omogućio je da se postupak kremacije, koji je ranije trajao 10-15 dana, sada obavlja za 48 sati. Kustudić ističe da je interesovanje za kremaciju poraslo, naročito zbog većeg broja stranaca koji žive u Budvi.