Politika

19-01-2021

Vukotić Jelušić: Crnogorska obala, svetinja burazerskog kapitalizma

"Morsko dobro je od gospodara najvrednijeg privrednog resursa, formiranog radi integralnog upravljanja obalom, postalo uzurpator javnog dobra i medijator u realizaciji klijentelističke politike DPS-a", saopštila je potpredsjednica budvanskog odbora Građanskog pokreta URA Milijana Vukotić Jelušić povodom rasprodaje obale Morskog dobra.

16-01-2021

DPS Budva: Carevićeva nezakonita rješenja poništena

"Vladina komisija za žalbe usvojila je sve prigovore i donijela rješenja kojima se poništavaju sva Carevićeva nezakonita razrješenja bivših funkcionera lokalne samouprave", navodi se u saopštenju OO DPS Budva.

16-01-2021

Duletić: Budva ujedinila Crnu Goru

"Budva je ujedinila Crnu Goru i bila inicijalna kapisla za pad višedecenijskog diktatorskog režima Mila Đukanovića, koji je ovaj grad opustošio, kako materijalno tako i moralno", kazao je u saopštenju potpredsjednik OO SNP Budva Miloš Duletić.

15-01-2021

(VIDEO) Radović: U Budvi neće biti novih izbora

Pregovori oko konačnog formiranja izvršne vlasti u Budvi, trebalo bi nakon dužeg vremena da se finalizuju, kazao je gostujući na TV Budva u emisiji "Okrugli sto", predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović.

14-01-2021

Franeta: Dajemo potpunu podršku predsjedniku Opštine Budva Marku Batu Careviću

"Nakon sve češćih informacija da je proces konstituisanja lokalne vlasti u Budvi zapao u problem zbog navodnih višestranih borbi za funkcije, fotelje i pozicije, osjećamo potrebu uz ozbiljnu dozu odgovornosti da obavijestimo građane Budve da je stav Prave Crne Gore - Prave Budve, kao jednog od aktera pomenutog procesa, isključivo orijentisan ka jednom cilju i svi potezi koje preduzimamo povodom toga su u službi tog cilja", kazao je Predsjednik IO Prava Budva, Aleksandar Franeta.

13-01-2021

Prava Budva: Insistiraćemo na posebnom tretmanu EU fondova

"Zakoračili smo u 2021. godinu u kojoj nas prema svim prognozama očekuje mnoštvo izazova. Nastavak mukotrpne borbe protiv pandemije je jedan od bitnijih, ali je svakako jedan od najvećih i najtežih zadataka za novoformiranu vlast ekonomski oporavak Crne Gore", poručili su iz Prave Budve u svom saopštenju.

08-01-2021

DF odgovara DPS-u: Na naše pobjedničke plotune moraćete da se naviknete

Lokalni ogranak organizovane kriminalne grupe u stečaju ponovo se oglašava povodima koje nikako ne razumiju, niti oni koji su digli ruku na svete tradicije našeg naroda i Crkve zbog toga treba da se oglašavaju, ističu u reagovanju na današnje saopštenje OO DPS Budva, iz budvanskog Demokratskof fronta.

08-01-2021

OO DPS Budva: Da li će Dritan “dodirnuti” Bata?

"Marko Carević, u maniru lokalnog šerifa koji je iznad zakona, bahatim i primitivnim ponašanjem nastavio je i u novoj godini da dokazuje svoju “nedodirljivost” za državne organe", saopšteno je danas iz OO DPS Budva.

05-01-2021

Bečić zakazao vanredno zasjedanje Skupštine 20. januara

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić zakazao je dvije vanredne sjednice parlamenta, 20 januara sa početkom u 12 i 13 časova. Na dnevnom redom vanrednog zasjedanja naći će se svi predlozi zakona usvojeni krajem decembra, a koje je predsjednik države Milo Đukanović odbio da potpiše.

04-01-2021

GA: Ustavni sud je 2017. ukinuo odredbu Odluke koja je prestala da važi 2014. godine

"Odlukom Ustavnog suda U-II br.20/16, Ustavni sud je ukinuo odredbu člana 5. Odluke o donošenju izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana „Stadion i škola Vuka Karadžića“ objavljene u Sl.listu CG-opštinski propisi br.18/09, donesene od strane Skupštine opštine Berane. Članom 3. odluke određeno je da odluka važi za period od pet godina, do 04.07.2014. godine", saopšteno je iz Građanske akcije (GA).

29-12-2020

Kuč: Carević je jedini neprocesuirani član OKG

"Uzalud se iz kuhinje budvanskog DF-a trude da lažnim optužbama odbrane svog predsjednika Opštine koji nema kapaciteta da sam napiše saopštenje, a ni hrabrosti da potpiše ono što mu pripreme", navodi se u reagovanju odbornice budvanskog DPS-a, Snežane Kuč.

28-12-2020

Kuč: Carević da priprema svoju odbranu

"Da li aktuelni predsjednik Opštine, zvani Božić Bata, pokušava da pričom o nezakonitim radnjama u vidu zahtjeva za isplatu prekovremenih sati oraspoloži građane Budve pred praznike?", upitala je Snežana Kuč, odbornica DPS-a u SO Budva.

28-12-2020

Snežana Kuč traži da joj se plate prekovremeni sati

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević odbio je zahtjev bivše koordinatorke Sekretarijata za lokalnu samoupravu Snežane Kuč (DPS) da joj se isplate prekovremeni sati za avgust, koje je njen pretpostavljeni Nikola Divanović (DPS) tada aminovao.