Politika

18-09-2021

SNP Budva: DF da predloži novog kandidata za predsjednika Opštine

Na elektronskoj sjednici OO SNP Budva jednoglasno je donijeta odluka da klub odbornika te partije uskrati podršku trenutnom predsjedniku opštine Marku Careviću. Kako su saopštili, iskazana je spremnost za podršku novom kandidatu Demokratskog Fronta za predsjednika opštine na kojeg, smatraju u SNP-u, DF nesumnjivo ima pravo.

14-09-2021

DPS Budva: Kadrovskim jačanjem DPS, do snažnijeg otpora klero-nacionalizmu u Budvi

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Budva, nastavio se trend kadrovskog osnaživanja partije. Na konferenciji je učestvovalo 115 delegata koji su izabrali novi Opštinski odbor od 71 člana. Preko pedeset procenata članstva Opštinskog odbora čine nova lica, a po predviđenoj dinamici, u narednih mjesec dana će se izabrati i predsjednik

14-09-2021

(VIDEO) Radović: Dvojac bez kormilara Carević i Jovanović želi da privatizuje Opštinu

Predsjednik SO Budva Krsto Radović danas je održao press konferenciju povodom jučerašnje izjave funkcionera DF-a Nikole Jovanovića koji je, nakon sjednice lokalnog parlamenta, izjavio da vlast u Budvi više ne funkcioniše. On je pozvao Jovanovića i predsjednika Opštine Marka Carevića da podnesu krivičnu prijavu protiv njega i izglasaju mu nepovjerenje. Takođe, Radović je optužio Carevića i Jovanovića za samovolju ocijenivši da se Opština nalazi u v.d. stanju.

13-09-2021

Pauza u radu sjednice do odluke nadležnih Odbora o usvojenom dnevnom redu

Predsjednik SO Budva Krsto Radović je nakon usvojenog proširenog i dopunjenog dnevnog reda 10. sjednice lokalnog parlamenta dao pauzu od jednog sata kako bi nadležni odbori: Odbor za statut i propise, Odbor za finansije i privredni razvoj, Odbor za izbor imenovanja, Odbor za društvene djelatnosti i međuopštinsku i međunarodnu sradnju, Odbor za uređenje i planiranje prostora i komunalno stambenu djelatnost razmatrali tačke usvojenog dnevnog reda i donijeli odluku.

12-09-2021

Popis u 2021. nemoguće sprovesti

Uprava za statistiku (MONSTAT) obavijestila je ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da je način na koji se trenutno pokušavaju uraditi pripreme za popis stanovništva u ovoj godini u suprotnosti ne samo sa domaćim zakonodavstvom, već i važećim evropskim standardima.

10-09-2021

Crna Gora će 2024. godine biti spremna za EU članstvo

Crna Gora će 2024. godine biti spremna za članstvo u Evropskoj uniji, poručila je crnogorska delegacija na sastanku sa generalnim direktorom Generalnog direktorata Evropske komisije za susjedstvo i politiku proširenja Maćejem Popovskim.

30-08-2021

"Kriminal u CG više nema državnu zaštitu"

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović izjavio je da kriminal u Crnoj Gori, bez obzira da li je riječ o trgovini drogom, cigarama ili "transnacionalnim" klanovima, "više nema državnu zaštitu".

27-08-2021

DPS Budva: Određen datum, dnevni red i poslovnik za održavanje Opštinske izborne konferencije

Na sinoć održanim sjednicama Izvršnog i Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Budva određen je datum održavanja Opštinske izborne konferencije i utvrđeni su Dnevni red i poslovnik o radu za predstojeće partijske izbore, nakon što je prethodno, jednoglasno usvojen Izvještaj o radu Opštinskog odbora DPS Budva za period između dvije izborne konferencije od 2019. do 2021. godine.

26-08-2021

Precizirati rok za održavanje popisa

Redovna sjednica Vlade Crne Gore trebalo bi da bude održana danas, a ranije je najavljeno da će se na dnevnom redu naći predlog zakona o popisu stanovništva.

23-08-2021

Formiran klub odbornika OO SNP Budva

Na osnovu odluke OO SNP Budva, danas je u SO Budva formiran klub odbornika SNP Budva koji će djelovati kao klub SNP, iznositi svoje stavove i prenositi stavove partije u SO Budva.