Politika

17-05-2019

Budvanska URA: DUP-ove Budva centar, Petrovac centar i Bečići ostaviti van snage

Opštinski odbor GP URA Budva, koji je prinicpijelno bio i ostao za stavljanje van snage DUP-ova Budva centar, Petrovac centar i Bečići, izražava oštro protivljenje potpisanom Protokolu o donaciji između predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i investitora iz Turske, koji planira da gradi dvije petnaestospratnice na parceli ispod hala Jadranskog sajma, navodi se u saopštenju potpredsjednice OO URA Budva Milijane Vukotić - Jelušić.

17-05-2019

Crnogorska: Kako i sa kim smo formirali vlast u Budvi, tako ćemo i u Kotoru uskoro

Predsjednik kotorskog odbora Crnogorske i član Predsjedništva Dejan Ivović reagovao je jutros na izjavu predsjednika kotorskog DPS-a Željka Aprcovića, koji je na sjednici Skupštine Crne Gore izjavio da je Crnogorska postala dio vladajuće koalicije u Budvi na isti način na koji bi DPS mogao preuzeti vlast u Kotoru, saopšteno je iz Crnogorske.

16-05-2019

Prava Crna Gora: Budva postala grad bez izlaza na more

Nakon Pljevalja i Berana, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić u Budvi, na sastanku odbora Prave, prezentovao je tromjesečni Plan rada inicijativnih odbora, čime je i u ovom gradu počeo drugi, dubinski dio strategije širenja partijske infrastrukture, na nivou mjesnih odbora, navode u saopštenju Prave Crne Gore.

16-05-2019

Crnogorska: Parking prostor oko Doma zdravlja da koriste građani i gosti Budve

Imajući u vidu da je parking prostor oko JZU „Dom zdravlja“ Budva nedovoljan za veliki broj pacijenata koji imaju potrebu za zdravstvenom zaštitom u toku turističke sezone, te posebno imajući u vidu čestu hitnost zdravstvenih intervencija neophodno je u što kraćem roku osloboditi parking prostor oko JZU „Dom zdravlja“ Budva koji trenutno služi za odlaganje i držanje nepropisno parkiranih i uklonjenih vozila, saopštili su iz budvanskog odbora Crnogorske.

11-05-2019

Zasijedao Glavni odbor URE: Rađenović novi član Predsjedništva

Glavni odbor Građanskog pokreta URA razmatrao je na juče održanoj sjednici aktuelnu političku situaciju u zemlji i konstatovao da je URA dala i daje veliki doprinos u osnaživanju procesa koji bi doveo do smjene aktuelne vlasti koja je, kako ističu, već odavno duboko utonula u kriminalne i korupcionaške afere.

09-05-2019

DF: Presuda udar na temelje Crne Gore

Današnja presuda Višeg suda udar je na temelje države i presuda Crnoj Gori, ocijenili su lideri Demokratskog fronta i pozvali predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića da prekinu komunikaciju sa, kako su rekli, anti-srpskim vlastima.

09-05-2019

Carević: Ne koketiram sa DPS-om

Rad nove izvršne vlasti na čijem sam čelu koncipiran je na strogom poštovanju zakona i procedura i to je najbolji put depolitizacije javne uprave, smatra predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević. Tvrdi i da DF ne koketira sa DPS-om.

09-05-2019

Mandiću i Kneževiću po pet godina zatvora

Šišmakov osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, Popov na 12 godina za ista krivična djela

08-05-2019

Neformalni sastanak Carevića i Dačića

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Srbije, Ivicom Dačićem. Na neformalnom sastanku bilo je riječi o razvoju saradnje, ali i presudi liderima Demokratskog fronta koja sjutra treba da bude donesena u Podgorici.