Politika

10-04-2021

Božović: U blokadi učestvovao mali broj mladih i ostrašćenih ljudi

Član OO SNP Budva, Krsto Božović oglasio se saopštenjem za javnost povodom višesatne blokade magistralnog puta u Budvi. On je ocijenio da je u blokadi učestvovao mali broj mladih i ostrašćenih ljudi koji, kako je kazao, prije sljedeće odluke o blokadi treba da se zapitaju kuda to vodi.

06-04-2021

Franeta: Niko nema pravo da iznevjeri volju građana Crne Gore i demokratsku pobjedu na izborima 30. avgusta

"Prava Crna Gora – Prava Budva, odlučno se protivi predlogu premijera Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića o smjeni ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, smatrajući, da je to u ovom trenutku pogrešan, pa i opasan potez, koji može dovesti do pada aktuelne Vlade, pa čak i povratak zločinačke Demokratske partije socijalista, što bi bilo pogubno za sve građane u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Prave Budve.

01-04-2021

Za popis stanovništva 2,5 miliona eura

Prijedlogom zakona o budžetu Crne Gore za 2021. godinu predviđena su skoro 2,5 miliona eura za popis stanovništva. Preciznije, za popis stanovništva, domaćinstva i stanova budžetom je predviđeno 2.447.485,60 eura, piše Dan.

31-03-2021

DPS Budva: Vandalsko ponašanje aktuelne uprave dovoljno govori kakva je sadašnja vlast u Budvi

Još jednom su iz Budve, prijestonice crnogorskog turizma, poslate ružne slike vandalskog ponašanja, i to u režiji predsjednika Opštine Marka Carevića i predsjednika Skupštine opštine Krsta Radovića. Zahvaljujući koaliciji DF-Demokrate-URA, nasilje i varvarizam su se odomaćili u našem gradu, a aktuelno rukovodstvo postalo glavni reprezent svega najgoreg u njemu, saopšteno je iz OO DPS Budva.

29-03-2021

U Crnoj Gori djeluje 65 stranaka

U Crnoj Gori formalno djeluje 65 registrovanih političkih subjekata, pokazala je evidencija Agencije za sprečavanje korupcije (ASK), piše Dan.

26-03-2021

Vlada predložila olakšice za dobijanje državljanstva

Građani koji još uvijek nemaju crnogorsko državljanstvo, a polažu pravo na njega po kriterijumu neprekidnog boravka od 10 godina, mogli bi uskoro lakše doći do crnogorskog pasoša, na način što će im se u boravak računati i povezati i privremeni i stalni boravak u državi.

26-03-2021

Prava Budva: Vječna slava junaku Životi Đuriću

Na današnji dan 1999. godine, u neravnopravnoj borbi sa sadašnjim saveznicima Republike Crne Gore poginuo je pilot potpukovnik Života Đurić, komandant 241. lovačko-bombarderske eskadrile Ratnog vazduhoplovstva Vojske Jugoslavije, tokom borbenog zadatka u odbrani od NATO agresije, podsjećaju u saopštenju za javnost iz Prave Crne Gore-Prave Budve.

25-03-2021

Prava Budva: 25. mart dan kad je potpisan Trojni Pakt

"U proljeće 1941. godine, Evropa je bila već godinu i po dana u ratnom plamenu. Moćna njemačka armija je pregazila Poljsku, Dansku, Norvešku i Francusku. Velika Britanija je ostala bez saveznika. SSSR i SAD su još uvijek bili neutralni. Ostale evropske državice su se priklonile moćniku sve osim Grčke i Jugoslavije", navodi se u saopštenju Prave Budve.

25-03-2021

Premijer prvi put odgovara na pitanja poslanika

Premijer Zdravko Krivokapić sjutra će, prvi put otkad je izabran na tu funkciju, u parlamentu odgovarati na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici Skupštine koja će biti održana na Cetinju. Prvi put će prenos sjednice biti na novom Parlamentarnnom kanalu, koji se u ponudi kablovskih operatera nalazi na poziciji 3.

24-03-2021

Kompletiran sastav Odbora za izbornu reformu

Pola godine nakon formiranja novog saziva Skupštine i tri mjeseca otkad je po hitnom postupku usvojena Odluka o formiranju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, to najvažnije skupštinsko tijelo uskoro bi moglo započeti sa radom, piše Dan.