Politika

22-07-2019

DF želi da podrži vlast do kraja mandata, Demokrate će preispitati učešće u koaliciji

Nakon što su odbornici DF-a i DPS-a, kao i nezeavnisni odbornici Stevan Džaković i Goran Pejović, podržali povlačenje druge tačke sa dnevnog reda - Predlog odluke o utvrđivanju javnog interesa (park), došlo je do prekida rada današnje sjednice SO Budva, koju su obilježili neusaglašeni stavovi predstavnika vladajuće koalicije po pitanju više tačaka dnevnog reda.

22-07-2019

Koordinator Prave Crne Gore u Budvi sjutra sa Carevićem

Predstavnici Prave Crne Gore u Budvi održaće sjutra u 13 časova sastanak sa predsjednikom Opštine Budva, gospodinom Markom - Batom Carevićem, povodom razmjene mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u ovoj opštini.

21-07-2019

Čučka: Pet pitanja za profesorku Boženu Jelušić

Povodom poziva budvanskog odbora URA na nastavak razgovora unutar vladajuće koalicije u Budvi, javnosti se obratio Miodrag Čučka, potpredsjednik Crnogorske i koordinator partije za razvoj infrastrukture u primorskim opštinama.

17-07-2019

URA: Neoprostivo je da vakcina nema mjesecima

Građanski pokret URA u Budvi pozdravio je danas potez Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje da konačno poslije mjeseci čekanja od hrvatskih kolega pozajme 8.000 doza vakcine protiv hepatitisa B, koje u Domu zdravlja u Budvi ali i u cijeloj Crnoj Gori nije bilo već od marta mjeseca.

16-07-2019

U ponedjeljak 27. sjednica SO Budva

Predsjednik SO Budva Krsto Radović zakazao je početkom ovog mjeseca, 27. sjednicu lokalnog parlamenta za ponedjeljak, 22. jul, sa početkom u 10 sati u velikoj sali Opštine Budva.

10-07-2019

Crnogorska u Budvi upozorila Carevića da su nužne promjene

Opštinski odbor Crnogorske jednoglasno je usvojio odluku kojom se upozorava predsjednik opštine Budva, koji vlast vrši saglasno koalicionom sporazumu sačinjenom između Crnogorske, Demokratske Crne Gore, DF i ostalih političkih subjekata, da u najkraćem mogućem roku vršenje izvršne vlasti u opštini Budva prilagodi Zakonu o lokalnoj samoupravi, Statutu opštine Budva, koalicionim sporazumu i programskim ciljevima svih konstituenata lokalne vlasti u Budvi, saopšteno je iz OO Crnogorske Budva.

29-06-2019

Demokratska Crna Gora: Vlada podržala političku korupciju i bezakonje u Kotoru

Demokratska Crna Gora održala je danas press konferenciju na kojoj su Dragan Krapović, potpredsjednik Demokrata i Neven Gošović, član Predsjedništva Demokrata, govorili o aktuelnoj političkoj situaciji u Kotoru i, s tim u vezi, drastičnim kršenjem Ustava i zakona od strane Vlade Crne Gore, odborničkih klubova DPS-a, SD-a, HGI-a, LP-a i odbornice SDP-a u lokalnoj skupštini ove primorske opštine.