Politika

20-05-2024

EK: Reforme koje je predstavila Crna Gora biće predmet sporazuma sa EU

Svi elementi uključeni u Reformsku agendu, koju je Vlada Crne Gore dostavila Evropskoj komisiji, biće predmet sporazuma sa EU. To je Pobjedi saopšteno iz Evropske komisije na pitanje da li je Brisel tražio od crnogorskih vlasti da do kraja 2024. kao uslov za dobijanje sredstava iz Plana rasta, dođe i do izmjena Ustava.

14-05-2024

Prekinut izborni proces u Andrijevici

Izborni proces u Andrijevici prekinut je do donošenja odluke Ustavnog suda o žalbi koju je podnio predstavnik jedne izborne liste, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije (OIK).

01-05-2024

Crna Gora najbliža punopravnom članstvu u EU

Aktuelni geopolitički procesi traže hrabriji i jasniji prostup pa države kandidati moraju imati hrabrosti i vizije da sprovedu neophodne reforme, a EU za još jedan veliki iskorak u budućnost, poručio je lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović.

24-04-2024

Milović: Budva ponovo mora postati najprivlačniji grad za život i rad u Crnoj Gori

"Sistemsko urušavanje, neprepoznatljivost, stihijski razvoj, loši međuljudski odnosi, komunalni red, pad sportskih rezultata, kulturna devastacija, negativan imidž, afere, korupcija, negativan sistem vrijednosti, danas je Budva ponižen grad", kazao je na današnjoj pres konferenciji Demokratske partije socijalista Budva, nosilac liste prof. dr Nikola Milović.

23-04-2024

DPS Budva: Nastavljene zloupotrebe u susret izborima, uzaludni pritisci i pokušaji ucjenjivanja birača

Danas je u Budvi zabilježen otvoreni slučaj kršenja Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i poistovjećivanja državnih funkcija sa partijskim, gdje je od preduzetnika za produženje licence za obavljanje taksi prevoza traženo da, zajedno sa članovima porodice, glasa za listu koju predvodi Mladen Mikijelj „Za budućnost Budve – Budva, otvoreni grad”, saopšteno je iz OO DPS Budva.

23-04-2024

Za budućnost Budve: Optužbe protiv Nikole Kralja odražavaju najgoru političku manipulaciju od strane DPS-a i njihovih saveznika

Kako se približavamo ključnim izborima koji će odrediti budućnost Budve, važno je razumjeti jedine motive i ciljeve koji stoje iza profesionalnih političara koji pretenduju da vode naš grad. Napad na našeg člana, Nikolu Kralja, od strane „satelit liste“ koja planira koaliciju sa DPS-om, su neosnovane, lažne i dio šire političke igre usmjerene protiv Budve i naše liste, saopšteno je iz koalicije „Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad“.