Politika

28-09-2020

Parapid: Prava Budva i u budućnosti uz svoje građane

Član IO Prave Budva Predrag Parapid u današnjem saopštenju za javnost kritikovao je dosadašnje odluke Vlade i NKT-a koje su se odnosile na turustičku privredu. Kako je istakao, turistička sezona je dođivjela slom i najveći krah u posljednjih 70 godina. On je poručio da predstoji komplikovan naredni period, ali i kazao građanima da će članovi Prave biti uz njih kako bi zajedno ušli u bolje dane za grad.

28-09-2020

(VIDEO) Carević: Od danas kreće nova stranica u istoriji Budve

Blokada opštinskog računa od strane Privrednog suda pokazala se kao politički potez, a današnja deblokada je potvrda ispravnog pravnog postupka pravnog tima Opštine Budva, kazao je predsjednik Opštine Marko Carević, ističući da je ovo jedina zakonita i moguća odluka koju je bilo neophodno donijeti, te da od danas kreće nova stranica u istoriji ovog grada.

27-09-2020

Radović: I odbornici Demokrata prisustvovali kađenju Opštine Budva

"Fotografija iz Opštine Budva svjedoči o tome da je poslanik Ćeman pokušao neistinom da demantuje i diskredituje poslanika naše partije Abaza Dizdarevića. Nema nikakve sumnje da je na ovoj fotografiji, iako "maskiran", odbornik Demokrata - Gojko Liješević. Jedina dilema koju je poslanik Ćeman mogao da ima u vezi sa ovim dokazom je da li je odbornik Liješević prisustvovao kompletnom događaju kađenja opštine ili ga je u nekom trenutku napustio izlazeći - unazad?", kazao je Miloš Radović, odbornik DPS u SO Budva.

27-09-2020

OO DPS Budva: Bogougodni predsjednik Carević vrijeđa sve Budvane

"Iako smo krajnjim naporom "preskočili" da komentarišemo kađenje opštinskih prostorija, na izjavu g-dina Carevića da je zbog 5700 glasova podrške doveo sveštenike kako bi, između ostalog, odradili i "demonizaciju" u zgradi Opštine Budva, ovoga puta se obraćamo cjelokupnoj budvanskoj javnosti", saopšteno je iz OO DPS Budva.

27-09-2020

Carević: Privredni sud hitno da odblokira račun opštine Budva

Imajući u vidu da se račun opštine Budva tačno četiri mjeseca nalazi u blokadi, i da se za isto to vrijeme nije odlučilo po prigovoru koji je opština izjavila protiv izricanja privremene mjere, predsjednik Opštine Budva Marko Carević, smatra da su ispunjeni svi zakonski i drugi uslovi da se u hitnom roku odluči po prigovoru i ukine blokada računa.

24-09-2020

URA Budva: Zgrada Opštine ne predstavlja mjesto za vjerske obrede

"Samo što je izabran za predsjednika Opstine Budva Marko Carević je napravio podjelu među građanima i javnosti Budve i Crne Gore, dopuštajući sveštenim licima MCP da okade zgradu Opštine", kazali su iz OO URA Budva i dodali da se iskreno nadaju da iza ovog angažovanja ne stoje ugovori koje će plaćati građani Budve, kao obezbijeđenje bivše DPS vlasti.

24-09-2020

Carević: Isplata zaostalih zarada prioritet

Povodom zaostalih isplata zarada zaposlenima u gradskoj administraciji kao i javnim ustanovama kulture i RTV Budva, novoizabrani predsjednik Opštine Budve, Marko Carević, kazao je da je taj problem prvi na listi zadataka za rješavanje.

24-09-2020

Imenovanje Divanovića nevažeće

Većinom glasova odbornika poništena je Odluka SO Budva od 27. juna ove godine, a koja se odnosi na razrješenje predsjednika Opštine Nikole Divanovića, koji je na ovu funkciju, kako se navodi u obrazloženju, izabran na 38. sjednici lokalnog parlamenta, na mandat od četiri godine.

24-09-2020

Direktan prenos sjednice Skupštine opštine Budva

Nakon usvojene prve četiri tačke Dnevnog reda, dopune Dnevnog reda i pauze u zasijedanju u trajanju od sat, nastavljamo sa prenosom 3. sjednice Skupštine opštine Budva na talasima Radio Budva, TV Budva kao i YouTube kanalu Radio Televizije Budva.

24-09-2020

Danas izbor predsjednika Opštine Budva

Predsjednik SO Budva Krsto Radović zakazao je treću sjednicu lokalnog parlamenta po hitnom postupku za danas sa početkom u 10 časova u sali Opštine Budva.

23-09-2020

Gvozdenović: Radulović itekako ima o čemu da brine

"Raduloviću, iznenađuje me Vaša naprasna briga za zaposlene u Opštini Budva, jer bi više trebalo da vas brinu radnici u JP “Parking servis”, čiji ste do skoro bili predsjednik Odbora direktora", navodi u reagovanju odbornik DPS Budva, Ivo Gvozdenović, na saopštenje odbornika Demokratske Crne Gore Milivoja Radulovića.