Politika

15-06-2021

Varhelji: Crna Gora nastavlja da prednjači na integracionom putu

Crna Gora nastavlja da prednjači na integracionom putu u Evropsku uniju i Brisel cijeni napore nove Vlade da održi takvu dinamiku, poručio je komesar za proširenje i susjedsku politiku, Oliver Varhelji na sastanku sa premijerom Zdravkom Krivokapićem_

14-06-2021

DPS Budva: Ne bježite u fašizam, recite građanima istinu o vašim primanjima

"Čudno je da šef kabineta Marka Carevića u svakom saopštenju ima potrebu da spominje Hitlera i nacizam, i da sa tom izopačenom ideologijom poistovjećuje druge, iako ni na jednom skupu, on, Marko Carević i njima slični, ne propuštaju priliku da pjevaju pjesme koje upravo veličaju one koji su sarađivali sa nacistima", navode u saopštenju iz Opštinskog odbora DPS Budva.

13-06-2021

Jovanović: Tvorci teorije - jedan zaposleni, četiri glasa - usudili se da spočitavaju partijsko zapošljavanje

Kada DPS priča o nepotizmu, partijskom zapošljavanju i bahatosti to je isto kao kada bi Hitlerovi nacisti propovijedali ljudska prava, slobodu govora i nacionalnu ravnopravnost, poručio je u reagovanju Nikola Jovanović, šef kabineta predsjednika Opštine Budva. Kako je naveo, tvorci teorije "jedan zaposleni, četiri glasa", koju je javnost kroz aferu “Snimak” imala priliku da čuje sa sjednice glavnog odbora DPS-a, usudili su se da nekome spočitavaju partijsko zapošljavanje.

13-06-2021

DPS Budva: Partijsko zapošljavanje, nepotizam i bahatost budvanske vlasti

Budvanski administrativni aparat je pred pucanjem, poručuju iz OO DPS Budva. Kako ističu, usljed partijskog zapošljavanja, svakog dana broj zaposlenih u budvanskoj Opštini i lokalnim preduzećima se povećava. Takođe, u ovoj partiji smatraju da su, kako kažu, nepotizam i bahatost čelnih ljudi u Opštini, Vodovodu, Komunalnom preduzeću, Komunalnoj policiji, Parking servisu svakodnevnica.

13-06-2021

Godina od incidenata u Budvi: Procesuirani samo građani, ne i policajci koji su ih tukli

Suzavci, pendreci, prebijanja, policijski kordoni pred zgradom Skupštine Opštine – to su slike koje su obilježile prošlogodišnji jun u Budvi. Sve je počelo kada je do tada nezavisni odbornik Stevan Džaković, izabran na listi Demokratskog fronta, prišao opoziciji i formirao novu odborničku većinu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Crnogorskom i Socijaldemokratama.

11-06-2021

DPS Budva: Budva rekorder po broju vatrogasaca

Nova - stara vlast Opštine Budva kao simbol partijskog zapošljavanja afirmiše vatrogasnu službu u ovom gradu, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Budva. Ta služba, kako dodaju, danas broji nevjerovatnih 100 zaposlenih, odnosno uhljebljenih, i svi su aktivisti DF.

10-06-2021

Budvanske Demokrate: Opština Budva oslobođena plaćanja 30 miliona eura

"Želimo da upoznamo javnost, da je na predlog poslanika Dragana Krapovića, Vlada Crne Gore i Ministarstvo finansija na čelu sa ministrom Spajićem zauzeli dijametralno suprotni stav prema Opštini Budva u odnosu na prethodnu Vladu DPS-a", poručje se u saopštenju OO Demokrate Budva.

09-06-2021

Mještani Svetog Stefana na sastanku sa Abazovićem predočili probleme

Predstavnici Mjesne zajednice „Sveti Stefan“ održali su danas sastanak sa ministrima ekonomskog razvoja i ekologije, i rukovodstvom javnog preduzeća „Morsko dobro“, na kom su predstavili probleme sa kojima se suočavaju ali i naglasili da nisu smetnja poslovanju zakupaca, kompanijama „Adriatic Properties“ i „Aman“.

09-06-2021

Crnogorski parlament najotvoreniji u regionu

Skupština Crne Gore je na prvom mjestu u regionu po otvorenosti zakonodavne vlasti, pokazalo je istraživanje Centra za demokratsku tranziciju (CDT) o stepenu otvorenosti parlamenata, koje je obuhvatilo zemlje bivše Jugoslavije.

04-06-2021

Radović: Uspješno ispunjenje jednog od predizbornih obećanja

"Prvenstveno, moram naglasiti da veoma cijenim zalaganje Vlade Crne Gore, a naročito potpredsjednika Vlade Dritanu Abazoviću na podršci koju je pružio kako nama, tako i građanima Budve u borbi za povratak luke gradu Budvi", poručio je u svom saopštenju predsjednik SO Budva, Krsto Radović.

03-06-2021

Franeta: Podrška Vladi Crne Gore

U moru isprepletanih partijskih interesa, uticaja i procesa zauzimanja što bolje pozicije "po dubini", mora se prepoznati momentum i podržati Vlada Crne Gore nedvosmisleno i transparentno, navedeno je, pored ostalog, u saopštenju OO Prava Budva koje potpisuju predsjednik Aleksandar Franeta i član IO Milan Kovačević. Saoštenje prenosimo integralno.

31-05-2021

Danas sjednica po hitnom postupku

Predsjednik SO Budva Krsto Radović zakazao je za danas 9. sjednicu Skupštine opštine po hitnom postupku sa početkom u 11.30h, u velikoj sali upravne zgrade opštine Budva.