Politika

22-03-2023

Zenović o prvom krugu izbora: Postoji potreba za smjenom ideja, dominantnih narativa i lica koja ih reprezentuju

Iza nas je prvi krug izbora za predsjednika Crne Gore, a najviše glasova dobili su aktuelni predsjednik i kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović i zamjenik predsjednika Pokreta “Evropa sad” Jakov Milatović. Rezultate kandidata u prvom krugu, tok predizborne kampanje i ključne poruke kandidata za Jutrom iz Budve komentarisao je politički analitičar, doc. dr Predrag Zenović, a osvrnuo se i na drugi krug predsjedničkih izbora koji je zakazan za 2 april.

20-03-2023

Grubić: Dajemo punu podršku Jakovu Milatoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora

OO Demos Budva daje punu podršku kandidatu iz Pokreta Evropa sad, Jakovu Milatoviću u drugom krugu predsedničkih izbora i pozvamo sve građane da ga podrže. Svojim glasačima, simpatizerima i apstinentima upućujemo poziv da „do poslednjeg“ izađu i glasaju za Milatovića, poručio je predsjednik budvanskog Demosa, Miroslav Grubić.

20-03-2023

SNP daje punu podršku Jakovu Milatoviću

Rezultati prvog kruga izbora za predsjednika Crne Gore potvrđuju da su u Crnoj Gori danas učvršćeni ideali velike pobjede od 30. avgusta 2020. godine, saopšteno je iz SNP-a.

20-03-2023

DPS: Hvala za podršku, pobijedićemo i 2. aprila

Demokratska partija socijalista zahvaljuje svim građanima koji su svojim glasovima podržali Mila Đukanovića na izborima za predsjednika Crne Gore, i doprinijeli da, kako ističu, njihov kandidat ima ubjedljivo najveću podršku nakon prvog kruga izbora.

20-03-2023

Abazović: Nedvosmislena podrška Milatoviću u drugom krugu

Kampanja za predsjedničke izbore, izborni dan i proglašenje rezulatata predstavljaju veliku pobjedu demokratije, ocijenio je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i poručio da kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović ima njihovu nedvosmilena podršku u drugom krugu.

16-03-2023

Provjerite da li ste u biračkom spisku

U Biračkom spisku za predsjedničke izbore upisano je 542.154. birača, što je za dvije hiljede više o odnosu na spisak po kome su održani parlamentarni izbori 2020. godine.

16-03-2023

Vujović: OIK Budva posebnu pažnju posvetila starim licima i osobama sa invaliditetom

Predsjednik Opštinske izborne komsije Budva, Đorđije Vujović izjavio je za Polis da je to tijelo posebnu pažnju posvetilo starim licima i osobama sa invaliditetom i svoj rad prilagodila njima. Kako je naglasio, sproveden je niz aktivnosti koje će im omogućiti nesmetano glasanje na predsjedničkim izborima koji su zakazani za nedjelju, 19. mart.

15-03-2023

DIK: MUP da informiše birače o mjestu glasanja

Državna izborna komisija (DIK) apelovala je na Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da preuzme sve neophodne mjere u cilju informisanja birača o mjestima na kojima mogu glasati na predsjedničkim izborima u nedjelju.